• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.98 0.12
  • Dolar: 32.3294 0.07
  • Euro: 35.1761 -0.06

HDP’li Altan Tan’dan yeni parti sinyali

HDP'nin 'İslamcı kanadı' olarak nitelenen Altan Tan, yeni bir partinin sinyalerini verdi.
HDP’li Altan Tan’dan yeni parti sinyali

HDP milletvekili Altan Tan, Kürt siyasetinin yol ayrımında olduğunu belirterek, “Savaş stratejisi devam ederse ve ağırlıklı sol, sosyalist, seküler söylem devam ederse farklı oluşumlar olabilir. Siyaset boşluk kabul etmez” dedi. Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan Altan Tan,  bölge halkının hem PKK'ya hem de devlete öfkeli olduğunu kaydetti. Özellikle muhafazakâr Kürtlerin HDP'nin son dönem politikalarını benimsemediğini belirten Tan, “Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız şu an” dedi.
HDP’li  Altan Tan’ın açıklamalarından dikkat çeken detaylar şöyle…


‘HDP SÜRECİ DOĞRU YÖNETEMEDİ’

Cumhurbaşkanı'nın, AK Parti'nin, devletin işine geleceğini bile bile PKK şiddet sarmalına girdi. Bunun Ortadoğu'daki gelişmelerden, uluslararası müdahalelerden kaynaklandığı söyleniyor. Belki bu çatışmalardan sonra devletin bazı adımları atmaya mecbur edilebileceği düşünülüyordu. Ama sonra bir PKK yetkilisi “2016 yılında devletin bu kadar sert bir şekilde üzerimize geleceğini düşünemedik” dedi. Bu özrü kabahatinden çok daha büyük bir ifadedir. 7 bin Kürt genci hayatını kaybetmişse sadece “pardon” diyemezsiniz. Bunu görememiş ve hesaplayamamışlarsa görevi bırakmaları lazım. Bana göre Türkiye'deki derin yapılarla Kürt siyasetinin içindeki derin yapılar bu işi paslaşarak birlikte yaptılar. Madem sürecin bu noktaya geleceğini gördünüz, engellemek için siyasetçiler olarak neden bir şey yapmadınız? Siyaset, güç meselesidir. Güç yoksa sadece konuşabilirsiniz.


7 HAZİRAN’DA ALINAN ONCA OYA RAĞMEN KANDİL HDP’DEN DAHA MI GÜÇLÜYDÜ?

Halkın gözünde daha güçlü değildi. 7 Haziran gecesinden itibaren siyaset doğru götürülebilseydi daha farklı olurdu. 7 Haziran gecesi “Seni başkan yaptırmayacağız” sözü yerine geldi. O gece AKP iktidardan düştü ve HDP topluma vaat ettiği şeyleri yerine getirdi. Tüm bunlar olduktan sonra yeni bir hesap kitap yapılmalıydı. Daha ilk geceden ve parti kurullarında tartışmadan “Biz AKP ile koalisyona kapalıyız” demek doğru değildi. Kendi ilkelerimiz doğrultusunda AKP de dahil her türlü koalisyona açık olmalıydık. Kapıları kapatamazsınız. Başbakan partiye geldiğinde “Gelir bir kaçak çay içer, gider” diyemezsiniz…


HDP'NİN BÖLÜNME İHTİMALI VAR MI?

Bu ihtimal tabii ki var. Kürtlerin büyük çoğunluğu dindar ve muhafazakâr. 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin oyu 3 milyon arttı. Daha önce AKP'ye oy vermiş 2 milyon Kürt oyunu HDP'ye verdi. Sol, sosyalist, liberal çevreden gelen oyları küçümsemiyorum. Sadece tespit yapıyorum. 1 Kasım'dan sonra ise oy kaybettik.


NEDEN?

Bunun iki sebebi var. Birincisi çatışmalı sürecin yeniden başlaması. AK Parti'den gelen seçmen HDP'nin güçlenerek AKP ile çözüm sürecini devam ettirebileceğini düşünüyordu. İkincisi aynı kitle HDP'de, güçlerinin çok üzerinde sol ve sosyalist temsilin olduğunu gördü. Seçim gecesinde “Bu sosyalistlerin zaferidir” söylemi tartışma yarattı. Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız şu an. Çatışma, iç savaş, devrimci halk savaşında ısrar edenlerle buna karşı olup demokratik mücadeleyi seçenlerin bir yol ayrımı olacak. İkincisi HDP'nin geniş tabanını temsil eden dindar, muhafazakâr kitle sadece şahıslar bazında değil kendi gücü oranında bir temsil isteyecek. Yani “Altan Tan'ı aldım yerine Mehmet'i koydum” diyerek değil fikir ve program anlamında bir temsil isteyecek.


YENİ PARTİ KURULUR MU?

Demokratik ve legal siyaset tercih edilir ve muhafazakâr kitle partide etkili olursa ayrıma gerek kalmaz. Fakat bu savaş stratejisi devam ederse ve ağırlıklı sol, sosyalist, seküler söylem devam ederse farklı oluşumlar olabilir. Siyaset boşluk kabul etmez.

Etiketler: ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim