• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 19°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9579.88 0.52
  • Altın: 2488.208 0.67
  • Dolar: 32.5347 0.29
  • Euro: 34.8684 0.45

Hdp Grup Başkanvekili İdris Balüken Konuştu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Balüken, “Bu ülkede Kürtleri, Alevileri, işçileri, emekçileri yani ezilen tüm kesimleri Meclis dışında tutmaya çalışan, milli istikrar adına...
Hdp Grup Başkanvekili İdris Balüken Konuştu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Balüken, “Bu ülkede Kürtleri, Alevileri, işçileri, emekçileri yani ezilen tüm kesimleri Meclis dışında tutmaya çalışan, milli istikrar adına yapılan anti demokratik tutumun payidar olmayacağını burada ifade etmek istiyoruz” dedi.

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan özel oturumu ile toplandı. HDP adına konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Balüken, 95 yıl önce halkların eşit yaşam arzusuyla bir araya geldiğini belirterek, farklılıkların zenginlik olduğunun vurgulandığını söyledi. Balüken, “1921 Anayasası’nda çoğulculuk, ademi merkeziyetçilik ve temsilde adalet prensibi esas alındı. Fakat ne yazık ki bu çoğulcu ve eşitlikçi anlayış yerine 1924 Anayasası ile tekçi, merkeziyetçi ve otoriter bir yönetim anlayışı geldi. Çoğulculuğa dayalı, insanı merkeze alan demokratik bir Cumhuriyet fırsatı da bu şekilde heba edilmiş oldu” dedi.

Tüm kimliklerin yaşaması prensibinin zedelendiğini belirten Balüken şunları kaydetti:

“Üzülerek ifade etmek istiyoruz ki, 95 yıllık Meclis pratiği bu ülkenin sorunlarını hafifleten, yarınlara dair umudu besleyen, temel evrensel hakları garanti altına alan bir tarihsel pratiği ortaya çıkarmamıştır. Sık sık askeri cuntalarla kesintiye uğrayan bu tarih kendi iradesini etkin kılacak, var oluş gerekçesine sahip çıkacak bir yaklaşım ve tutumu ne yazık ki ortaya çıkaramamıştır.”

Yüzde on seçim barajına değinen Balüken, “Unutmayınız ki, askeri darbeler milli istikrara ve irade adına yapılmıştır. Bu ülkede Kürtleri, Alevileri, işçileri, emekçileri yani ezilen tüm kesimleri Meclis dışında tutmaya çalışan, milli istikrar adına yapılan anti demokratik tutumun payidar olmayacağını burada ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan ise, çocuklardan özgürlüklerine sahip çıkmalarını isteyerek, “Her şeyi çıkarları için yaptılar, zenginleştiler. Acımadan o iyi insanları da bu suça ortak etmek istediler. Hem terörist terörist diye bağırırlar hem de terörle pazarlık yaptılar. Sakın ciddiye almayın” diye konuştu.

Ülker, her şeyin daha güzel olabileceğini ifade ederek, “Öyle Ortadoğu’nun lideriymiş, halifesiymiş, geçmiş ola diyeceğim. Kazanımlarımızı asla ve asla yok edemeyecekler” şeklinde konuştu.

Elektronik Demokrasi Partisi Genel Başkanı Emrehan Halıcı ise, “Demokrasinin özü Birinci Meclis’ten itibaren karşımızdaki, arkamızdaki duvarda yazılıdır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’. Bugün demokrasiyi benimseyen ülkelerde millet sahip olduğu bu egemenliği seçtiği vekiller aracılığıyla kullanır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim