• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2310.792 1.53
  • Dolar: 32.3393 0.28
  • Euro: 35.0674 -0.07

Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Dilovası Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın başkanlığında gerçekleşti.
Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Dilovası Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen Haziran Ayı meclis toplantısının açılış konuşmasında gündemi değerlendirdi.

Başkan Toltar gündeme dair yaptığı konuşmasında, “Önceki gün Şırnak’ta yaşanan helikopter faciasında 13 vatan evladımız şehit olmuştur. Ayrıca aynı gün Lice’de yaşanan çatışmalarda 3 askerimiz de şehit olmuştur. 16 vatan evladımıza ve geçmişte şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. İnşallah bir daha bu tür şehit haberleri almayız.”dedi.

RAMAZAN YARDIMLAŞMA AYIDIR

Konuşmasına devam eden Toltar, “Bildiğiniz üzere 3 yıldır ramazan ayını birlikte geçiriyoruz. Hepinizin ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Rabbim sağlık, sıhhat ve sevdiklerinizle birlikte iyi ramazanlar dilerken, sizleri ve sevdiklerinizi bayrama kavuştursun inşallah. Ramazan ayı bereket ayı mağfiret ayı, ibadet ayı daha çok da yardımlaşma ayıdır. Ayrıca ramazan ayı münasebeti ile İslam coğrafyasında akan gözyaşının ve kanın durmasını temenni ediyorum.

ÜLKEMİZDE YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

Mayıs ayı içerisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 3. Olağanüstü kongre ile uzun bir aradan sonra partimizin başına geçmiş ve Genel Başkanımız olmuştur. Türkiye de bir ilk yaşanmıştır. Yaşanan bu gelişmeler sonrası ülkemiz yeni bir yol haritası çizmiştir. Umuyorum ülkemiz bu yeni yolda daha güçlü bir ülke daha çok yatırım ve hizmetle 2023 hedefine doğru emin adımlarla ilerleyecektir.

DİLOVASI ÖNEMLİ BİR SORUNUNDAN KURTULDU

Yine geçtiğimiz ay ilçemiz açısında önemli bir sorun daha ortadan kaldırılmıştır. İlçemizde yıllardır çevreye yaydığı çöp kokusu nedeniyle halkımıza zor anlar yaşatan İZAYDAŞ Evsel Atık Depolama Tesisinin kapatılma kararı hayata geçmiş ve yapılan Atık toplama Merkezi ihalesiyle Pazartesi’den itibaren ilçemize bir tek çöp aracı girmeyecektir. Ardından da çöp depolama tesisindeki kokunun giderilmesi içinde çalışmalar yapılacak ve ilçemiz büyük bir sorundan kurtulmuş olacaktır.”dedi.

ÖĞRETMENEVİ MECLİS’TE ONAYLANDI

Gündeme dair konuşmasının ardından meclis gündemine geçen Başkan Toltar, mecliste yer alan 4 gündem maddesini oyladı. Mecliste önemli gündem maddeleri içerisinde Tavşancıl’da bulunan ve geçtiğimiz ay meclise gelen Dilovası Belediyesi Sosyal Tesisinin Öğretmenevi olarak hizmet vermesiyle ilgili gündem maddesi komisyona havale edilmişti. Haziran ayı meclisinde tekrar gündeme gelen Sosyal tesislerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi komisyonun olumlu kararı ile, İlçe Milli Eğitime Mülkiyeti Dilovası Belediyesinde Kalmak Şartı ile 10 Yılığına tahsisine karar verildi.

MİLLİ EĞİTİM EK HİZMET BİNASINI İSTEDİ

Bir diğer önemli konu ise yine Tavşancıl’da bulunan Dilovası Belediyesi ek hizmet binasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Engelliler ve Halk Eğitim ile ilgili bir okul projesi için yerin İlçe Milli Eğitime verilmesi teklifi komisyona havale edildi.

6 YENİ ARAÇ ALINACAK

Son olarak ise İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün araç 3 Ticari araç, 1 asfalt Yama robotu ve 2 kamyonet tipi Hizmet Aracı alımı talebi oy birliği ile karara bağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim