• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Haydar Akar'dan meclise soru önergesi

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haydar Akar geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen paralel yapı operasyonuna ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması istemi ile ilgili Meclise soru önergesi verdi
Haydar Akar'dan meclise soru önergesi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar önergesinde 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına değinerek, "Ne zamanki iktidar mensuplarının adı yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile anılmaya başladı işte o zaman bu örgüt ortaya çıktı. Ne istediniz de vermedik diyen dönemin Başbakanı çok şey vermiş ki hakim, savcı, polis, medya kuruluşları, dernekler ve iş dünyasına yönelik operasyonlar başladı" dedi.
 
OPERASYONU NEDEN KAÇAKÇILIK YAPTI?

Kocaeli'de yapılan operasyonlar sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına dikkat çeken Akar, terör örgütü ibarelerine rağmen operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü tarafından yapılmasına dikkat çekti. Akar 3 yıldır tüm kurumlarda devam eden operasyonların adının terör örgütü ve paralel yapılanma olarak konulduğunu ancak bunun hiçbir yasal zeminde ve açıklama da geçmediğinin altını çizerek buna ilişkin bir Bakanlar Kurulu kararı ya da yasal düzenlemenin yapılıp yapılmadını Bakan Bozdağ’a sordu.
 
KANDIRILDIK İFADESİ CEZA İNDİRİMİNE GİRİYOR MU?

Kocaeli'de gerçekleştirilen operasyonlara değinen Akar, 64 kişinin sorgusunda cemaatla bağlantısı olup ‘Kandırıldım’ savunması yapanlar hakkında herhangi bir ceza indirimi yapılıp yapılmadığının altını çizerek bu kapsamda yapılan ciddi bir operasyon sonrasında herhangi bir tutuklama olmamasının bu kişilere bir gözdağı ve sindirme mi amaçlanmıştır sorularını akıllara getirdiğini belirtti.

Akar gözaltı sürecinde kelepçe uygulamasına da değinerek operasyonda gözaltına alınan kişilere kelepçe takılmamışken daha sonra kendisi teslim olan kişilere neden kelepçe uygulandığını, kaçma ihtimali olan kişilere kelepçe uygulaması gösterirlirken kendisi teslim olan kişilere bu uygulama yapılması doğru mudur? diyerek önergesini Meclis Başkanlığına sundu. Akar’ın sorularına Adalet Bakanı Bozdağ’ın ne cevap vereceği merak ediliyor.
 
İŞTE AKAR'IN SORULARI

*Operasyonun FETÖ/PDY Terör örgütü Yöneticisi veya Üyesi Olmak, Terör Örgütüne Finansman Sağlamak suçlarını işleyen örgüt üyesine yönelik olduğu belirtilirken operasyonu neden Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü gerçekleştirmiştir?

*FETÖ/PDY Terör Örgütüne ilişkin bir Bakanlar Kurulu kararı mevcut mudur? Hangi yasal düzenleme ve kararlar doğrultusunda böyle bir örgütün varlığından söz edilmektedir?

*Operasyonlarda gözaltına alınan kişilere Fettullah Gülenle bağlantısı sorulurken Devletin en üst makamında bulunup Fettullah Gülen’e ‘Ne istedin de vermedik’ diyenler hakkında bir soruşturma yapılmış mıdır? FETÖ terör örgütü olarak kabul ediliyorsa 12 yıl ülkeyi birlikte yönettikleri bu örgüte her türlü yardım ve yataklığı yapan iktidar mensupları hakkında bir işlem yapılmış mıdır?

*Gözaltına alınanların FETÖ ile ilgili ‘Kandırıldık’ demesi halinde kendilerine bir indirim ve pişmalık hakkı uygulanmış mıdır?

*Operasyonlarda gözaltına alınan 64 kişinin sorguları sonrası serbest bırakılması bu kişilere karşı bir gözdağı vermek ve sindirmek amacına mı dönüktür?

*Operasyonda gözaltına alınan kişilere kelepçe takılmamışken daha sonra kendisi teslim olan kişilere neden kelepçe uygulanmıştır? Kaçma ihtimali olan kişilere kelepçe uygulaması gösterirlirken kendisi teslim olan kişilere bu uygulamanın yapılması doğru mudur?

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim