• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 21°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

Haluk Koç: Pekiyi Çözüm Süreci Ne ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Kürt sorunu yoktur" şeklideki sözlerine, “Pekiyi çözüm süreci ne? Eğer böyle bir sorun yoksa çözüm süreci de yok" eleştirisi...
Haluk Koç: Pekiyi Çözüm Süreci Ne ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Kürt sorunu yoktur" şeklideki sözlerine, “Pekiyi çözüm süreci ne? Eğer böyle bir sorun yoksa çözüm süreci de yok" eleştirisini yöneltti.

CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Koç bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’a suikast soruşturmasına takipsizlik kararı verilmesiyle ilgili Koç, “Saçma sapan suikast iddiasının davaya dönüşmesi sonucunda mahkeme takipsizlik kararı verdi. Tam 6 yıl sonra. Peşinden devletin en gizli bilgilerinin yer aldığı odalar basıldı. Kozmik oda dediğimiz. Sen İzmir’deyken Ankara’da sana suikast yapılacaktı. Ona dönem herkese yedirmeye çalıştınız bunu. Hani evinizin etrafında elinde kroki ile dolaşan subaylar vardı. Sen bu mahkeme kararına itiraz etmeyi düşünüyor musun düşünmüyor musun. Etsen ne var elinde kanıt olarak iki damla gözyaşından başka. Sayın Arınç, aleni olarak sizi suçluyorum. Açık olarak sizi suçluyorum. Bu ülkeye gelmiş geçmiş en saf, en manipülasyona açık, en kandırılmış, kullanılmış başbakan yardımcısı olmaya adaysınız” diye konuştu.

“ERDOĞAN DÜN İTİBARIYLA ZATEN OLMAYAN ÇÖZÜM SÜRECİNİ TAMAMEN ÇÖPE ATMIŞ VAZİYETTEDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bin bir surat politikalarına devam ettiğini ileri süren Koç, şöyle konuştu:

“Dün Balıkesir’de Kürt sorunu konusunda bazı açıklamalar yaptı. ‘Kürt sorunu yoktur ya’, ya eki bana ait değil. Varsa yoksa Kürt sorunu. ‘Ben bunu 2005 yılında Diyarbakır’da söyledim ve bu işi bitirdik, kapattık’, bu sözler gerçekte Tayyip Erdoğan’ın samimi sözleridir. Kimse bunun seçim taktiği falan olduğunu da söylemesin artık. Bu şuandaki Cumhurbaşkanının belki de zihninin en açık olduğu alanın dışa vurumudur. Erdoğan’ın Kürt yurttaşlarımızı biz ve onlar diye ayırması baştan sona ayrımcı bir nefret söylemidir. Eğer böyle bir sorun yoksa çözüm süreci niye var. ‘Ne Kürt sorunu kardeşim ya’, peki çözüm süreci ne. Eğer böyle bir sorun yoksa çözüm sürecide yok. Peki madem öyle bir sorun yok, o zaman niye iki yıldır bize dönüp CHP’ye bunlar çözüm karşıtı suçlamasını getiriyorsun. Erdoğan dün itibarıyla zaten olmayan çözüm sürecini tamamen çöpe atmış vaziyettedir. AK Parti bu sorunu sömürmekle kalmadı, derinleştirdi. Kürt sorununun çözümü gibi bir dertleri de zaten yoktu. Hiçbir zamanda olmadı.”

“SEÇMEN KAYITLARINIZI KONTROL EDİN”

Seçmen listelerinin askıya çıktığını hatırlatan Koç, “Lütfen ya YSK sitesinden ya muhtarlıklara giderek seçmen kayıtlarınızı kontrol edin. 27 Mart’a kadar bu düzenlemeler askıda kalacak. Sabıkalı bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunlar her şeyi sıfırlıyorlar. Ülkenin itibarını sıfırladılar. Ülkenin ekonomisini sıfırlamaya doğru gidiyorlar. Seçmen kaydınızı da sıfırlayabilirler” ifadesini kullandı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Koç, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nun HDP’ye seçimlerde destek olacağı yönündeki açıklamasının sorulması üzerine, “Türkiye’de zaten dini kendisine siyaset aracı olarak seçen kullanan bir iktidarla karşı karşıyayız. Hiç kimse kendini Alevi yurttaşlarımızın temel temsilcisi, yetkili, sorumlu, tek yetkili kişisi yerine koymasın. Bununla ilgili daha farklı açıklamalar da yapılacak. Çünkü milletvekilliği pazarlığıyla Alevi yurttaşlarımızın uğradığı ayrımcılık, sorunlarının siyaseten ortadan kaldırılması talebi, ‘ben milletvekili olayım bu tezleri üzerinden milletvekili olayım. Bunu da pazarlık konusu yapayım.’ Bu bizim için geçerli bir nokta değildir. Alevi yurttaşlarımızın temel sorunları var. Bu sorunları dile getiren ve bunun çözümü için parlamentoda uğraş veren CHP’dir” karşılığını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim