• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9722.09 0.80
  • Altın: 2428.571 -0.03
  • Dolar: 32.5199 -0.10
  • Euro: 34.8 -0.22

"Hâlâ Gezi Rüyası Görenler Var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hâlâ masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirme, hâlâ Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyası görenler var. Türkiye bu karanlık günleri...
Hâlâ Gezi Rüyası Görenler Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hâlâ masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirme, hâlâ Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyası görenler var. Türkiye bu karanlık günleri artık geride bıraktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dördüncü kez muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarlara hitabında “Bakmayın siz kendi aklınca muhtarları küçümseyenlere, görmezden gelenlere” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şundan eminim, onların hiçbiri oturdukları mahallelerinde muhtarlığa aday olsalar kazanamazlar. Kendi mahalle halkının gönlüne girip orayı fethedip muhtar olamayacakların ülkenin, milletin meseleleri hakkında iri iri laflar etmeleri bizi sadece acı acı gülümsetir. Bugün ülkemizde siyasi parti genel başkanı, yöneticisi sıfatı taşıyanlardan pek çoğunun parti amblemlerini bir kenara koyun mahalle muhtarlığına aday olduklarında hüsrana uğrayacaklarını gayet iyi biliyorum. Hepsini iyi tanırım. Milletle, vatandaşla irtibatları o kadar zayıf ki seçimler onlar için adeta bir yük. Çünkü sahaya çıkmak, vatandaşımızla muhatap olmak zorundalar. Halbuki onların istedikleri, oturdukları yerden ‘cumhurbaşkanı şöyle söyledi. Hükümet şöyle yaptı’ diyerek siyaset yapmak. Gerçi geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir vatandaşımız, bir hanımefendi bunlardan birine gayet güzel dersini vermiş. Sürekli iş değil laf üreten bir siyasi parti genel başkanına kendi partisinden olduğunu söyleyen bir hanımefendi ‘bırakın dalaşmayı proje üretin’ diye seslenmiş. Belki sizlerde televizyonlarda izlediniz. Bizde yıllardır aynı şeyi söylüyoruz. Diyoruz ki ‘bırakın yapılanları kötülemeyi. Bırakın unu bunu karalamayı. Siz bu ülke için millet için ne yapacaksınız, ne yaptığınız’ onu söyleyin. Söylüyoruz söylemesine de karşı taraftan proje namına tık yok.”

“‘KUŞLARDAN HABER ALDIM, BENİM PARTİMİ KAPATACAKLAR’ DİYE ORTALIKTA DOLAŞMASIN”

Parti kapatmalarıyla ilgili tartışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neymiş, ‘partilerini kapatacaklarmış.’ Niye senin partini kapatsınlar? Ben genel başkan olduğum parti 2007’de kapatılmak istendi. Bunların hiçbirinin sesi çıkmadı. Hatta o zaman bir partinin genel başkanı şunu söyledi, ‘Ankara’da da hakimler, savcılar varmış’ dedi. Yani kapatılsa zil takıp oynayacaklar. Bunu söyleyenler şimdi nedir ‘partimiz kapatılacak.’ 2010 Anayasa değişikliğinde gene o zaman parlamentodayım biz dedik ki, ‘parti kapatılmasını yasaklayalım. Artık partiler kapatılmasın.’ İnanır mısınız o maddenin görüşülmesinde hepside Meclis’i terk ettiler. Orada kalmadılar. Ne yazık ki partimin içinden de ihanet edenler çıktı. Onlar da o maddenin görüşülmesinde bulunmayınca biz 330’u yakalayamadık. Halbuki 330’u yakalasaydık 2010’daki 26 maddelik Anayasa paketinin çıkışında partilerin kapatılması ortadan kalkacaktı ve şunda bunlar konuşulmayacaktı. Ben geçenlerde sayın Başbakana da söyledim, ‘gelin Meclis’e getirin bu işi ve zaten biz daha önce bunu söyledik buyurun gelin bir hafta içerisinde hemen birlikte yasa teklifini getirelim, fazla bir şey değil 3-5 maddelik iş. Partilerin kapatılmasını ortadan kaldıralım.’ Bakın zorlaştıralım demiyorum, kapatılmayı tamamen ortadan kaldıralım. Bunu yapalım. Bunun adımı atılsın. Milleti aldatmaya gerek yok, dürüst olmak gerek dürüst… Bakın şimdi iktidar partisi adımı attı. Hadi gelin destekleyin tekrar sağa sola kaçmayın. Neyin şikayetini yapıyorsunuz. Üstelik iş işten geçmiş değil. Buyurun şuanda iktidar partisi Anayasa paketi değişikliği teklifini Meclis’e sunuyor. Temenni ederim ki süratle bu iş hallolur. 4 parti bir araya gelsin hatta dört partiye de gerek yok. Anamuhalefetle iktidar partisi bir araya gelsin bu işi bitirir. Ve tamamen artık bu milletin gündeminden düşsün. Artık ondan sonra da hiç kimse, ‘kuşlardan haber aldım, benim partimi kapatacaklar’ diye ortalıkta dolaşmasın” şeklinde konuştu.

"HÂLÂ GEZİ RÜYASI GÖRENLER VAR"

Gezi Parkı provokasyonlarını hatırlatan Erdoğan, üniversitelerde tezgahlanmaya çalışılan oyunun da bir benzeri olduğunu belirterek, "Üniversitelerden sokaklara kadar bazı yerlerde tezgahlanmaya çalışılan oyunların gerisindeki niyeti de çok iyi biliyoruz. Hâlâ masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirme, hâlâ Gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyası görenler var. Türkiye bu karanlık günleri artık geride bıraktı. Artık hiçbir vatandaşım bu oyunlara, bu kirli tezgahlara, bu provokasyonlara rağbet etmiyor, etmeyecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim