• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2490.695 0.26
  • Dolar: 32.5745 0.20
  • Euro: 34.6794 0.14

Hakkındaki Gensoru Reddedildi

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter ve 21 milletvekilinin; FATİH Projesini zamanında bitiremediği, projeye dair birçok yolsuzluğa sessiz kaldığı iddiasıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Hakkınd...
Hakkındaki Gensoru Reddedildi

CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter ve 21 milletvekilinin; FATİH Projesini zamanında bitiremediği, projeye dair birçok yolsuzluğa sessiz kaldığı iddiasıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Hakkında verdiği gensoru önergesi, yapılan oylama sonrasında gündeme alınmadı.

Hakkında verilen gensoru önergesi görüşmelerinde söz alan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, FATİH Projesini, eğitimde fırsatları artırma ve teknolojiyi iyileştirme hareketi olarak değerlendirirken, 2010 yılında başlatılan bu projeyle okulların eğitim teknolojisinin sunduğu imkânlarla buluşmasının amaçlandığını kaydetti. Dersliklerin etkileşimli tahtalarla, kuvvetli internet alt yapısıyla donatılmasının planlandığını belirten Bakan Avcı, “Dersliklerimizde oluşturulacak bu alt yapı zenginliğine ve imkânlarına ilave olarak FATİH Projesi, ayrıca dijital eğitim içeriklerinin hazırlanarak öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin istifadesine sunulmasını da sağlamaktadır. Hem alt yapı kurulumları hem de içerik olarak FATİH Projesi bugün itibarıyla dünyanın en önemli eğitim projesidir. Sayısal gerçekleşme oranları dikkate alındığında, bütün dünyada bilinen, örnek alınan, incelenen ve inceleyen herkesi etkileyen bir eğitim hamlesidir. Pek çok ülke henüz sınıflara kurulacak teknolojik altyapının niteliklerini tartışırken bugün Türkiye 200 bine yakın dersliğe ileri teknoloji ürünü etkileşimli tahtayı kurmuş bulunuyor. Bugün itibarıyla binlerce dersliğimiz fiber optik kablo üzerinden ulaşım imkânı sağlayan kuvvetli internet altyapısına kavuşturuldu. Pek çok ülke sınıflara kurulacak bilgisayarların niteliğini tartışma safhasındayken biz öğretmen ve öğrencilerimize tablet bilgisayar dağıtımını yapıyoruz” dedi.

FATİH Projesi’nin önemli bir bileşeni olarak oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) sunduğu dijital eğitim içerikleri bakımından dünyanın en büyük e-içerik portal ı olduğunu ifade eden Bakan avcı, “Sayısı 100 binleri aşan dijital eğitim içeriğini Eğitim Bilişim Ağı üzerinden öğrenci ve öğretmenlerimizin istifadesine sunuyoruz. ‘EBA’ diye İnternete girdiğiniz zaman bunları görebilirsiniz. Sadece son bir yıl içerisinde dijital eğitim içeriği sayısında yüzde 74 oranında artış sağladık. Ancak, içerikte geleceğimiz son nokta bu değil. 2015 yılı sonuna kadar sürdüreceğimiz çalışmalar bittiğinde EBA’yı kapasite ve nitelik olarak çok daha ileri bir boyuta inşallah taşımış olacağız. Bu portale ait kullanıcı istatistiklerine baktığımızda da eğitim camiamızın, özellikle öğretmenlerimizin üretilen bu içeriklere yönelik teveccühünün her geçen gün arttığını görüyoruz. Mart 2014 tarihinde EBA’daki kullanıcı sayısı 296.013’tü. Mart 2015 tarihi itibarıyla kullanıcı sayısı 1 milyon 905 bin 320’dir. Yani son bir yıl içerisinde EBA’da kullanıcı sayısı yüzde 544 artmıştır” diye konuştu.

"AMAÇ OLUMLU ALGIYI KIRMAK"

Gensorunun projenin en hızlı ve en işlek hâlde olduğu bir dönemde verilmesinin, seçimler öncesinde kamuoyunda projeye karşı oluşan olumlu algıyı kırmaya yönelik siyasi bir hamle olarak değerlendiren Bakan Avcı, “Yapılan ihaleler ve başlayan uygulamalarla 2015 yılı projenin altın yılı oluyor. Şimdiye kadar bileşenler bazında en önemli gelişmeyi özellikle son altı ay içerisinde gerçekleştirdik. FATİH Projesi ayrıca sadece bir donanım projesi değildir, biraz önce de EBA’dan söz ederken de vurguladığım gibi, FATİH Projesi aynı zamanda çok kapsamlı bir içerik projesidir. Buna rağmen donanımla ilgili rakamları da kısaca bir kere daha dikkatinize sunmak istiyorum. 2012 yılında dersliklerde 84 bin 921 etkileşimli tahtanın kurulumu gerçekleştirilmiştir. 2013 yılında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız, bütün derslikleri kapsayan 347 bin 367 tahtanın ihalesini yapmış ve 2014 Ocak ayında sözleşmeyi imzalamıştır. Bu sözleşmeyle 2015 yılı sonuna kadar 347 bin 367 adet etkileşimli tahtanın kurulumu tamamlanacaktır. Bugün itibarıyla 172 bin 417 adet etkileşimli tahtanın kurulumu tamamlanmıştır. 2015 yılı sonunda toplamda 432 bin 288 dersliğe etkileşimli tahtanın kurulumunu gerçekleştirmiş olacağız. Şu anda ülkemizin dört bir tarafında günde yaklaşık bin 500 etkileşimli tahta kuruluyor dersliklere, her gün bin 500 dersliğe etkileşimli tahta kuruluyor. 2011-2012 yılında pilot uygulama sürecinde 8 bin 800, 2013 yılında genişletilmiş pilot uygulamayla 49 bin, 2014 yılında yapılan birinci alımda 675 bin tablet bilgisayar setini öğrencilerimize ulaştırdık. 2015 yılı Mayıs ayında yani iki ay içerisinde 700 bin adet tablet bilgisayarın dağıtımına da inşallah başlayacağız. Böylece toplamda 1 milyon 437 bin 800 adet tablet bilgisayar setinin dağıtımını tamamlamış olacağız. Bu sayı Macaristan, Bulgaristan, Danimarka ve Avusturya’daki öğrenci sayısının toplamından daha fazla bir sayıya tekabül ediyor. Yaptığımız çalışma zaman planlamalarımıza uygun olarak yürütülmektedir. Bu yıl içerisinde 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar setinin ihale süreci tamamlanacak ve 2016 yılının ilk çeyreğinde bu bilgisayarların dağıtımına da inşallah başlanacak” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim