• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 15°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2508.814 1.00
  • Dolar: 32.583 0.10
  • Euro: 34.7706 0.08

Hakkari’ye İlk Sefere Halaylı Kutlama

Hakkari Yüksekova Havalimanı’nın faaliyete geçmesinin ardından Türk Hava Yolları ilk seferini yaptı. Atatürk Havalimanı’ndan havalanan uçakta ilk sefer kutlaması için halay çekildi.Türk Hava Yolları’n...
Hakkari’ye İlk Sefere Halaylı Kutlama

Hakkari Yüksekova Havalimanı’nın faaliyete geçmesinin ardından Türk Hava Yolları ilk seferini yaptı. Atatürk Havalimanı’ndan havalanan uçakta ilk sefer kutlaması için halay çekildi.

Türk Hava Yolları’nın yurtiçinde sefer yaptığı nokta sayısını 48‘e yükselten Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanı’na bugün ilk sefer yapıldı. İlk yolcular, bu sabah 08.15’de Türk Hava Yolları’nın TK2670 sefer sayılı Airbus A319 tipi uçağıyla Atatürk Havalimanı’ndan Hakkari’ye uçtu. Daha önce hava ulaşımını Van üzerinden sağlayan Hakkarililer, ilk kez ilçedeki havalimanından seyahat etmenin mutluluğunu yaşadı. Yolcuların dışında ilk uçuş programına Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Turkish Ground Services Genel Müdürü Nurzat Erkal ve Hakkarili sanatçı Aydın Aydın’da katıldı.

İLK UÇUŞ, HAVADA İLK HALAYLA KUTLANDI

THY uçağı havalandıktan sonra sanatçı Aydın Aydın sazı eline aldı. Hakkari yöresine ait Kürtçe ve Türkçe türküler söyleyen sanatçı, daha sonra yolcuları halaya davet etti. Kısa sürede uzayan halay kuyruğu ile Hakkari Yüksekova’ya ilk kez uçuş yapılması yine bir ilk ile kutlandı. Türk Hava Yolları uçağında yapılan ilk halayın ardından Hakkarili vatandaşlar yolculuk sırasında düşüncelerini dile getirdi. Yolculardan Esat Yılmaz uçuş kolaylığı sağlayan herkese teşekkür ederek havaalanının kendileri için büyük bir nimet olduğunu söyledi. Yılmaz, uzun zamandır ihtiyaç duydukları havaalanı için, “Biz çok zorluklar çektik İstanbul’dan Hakkari Yüksekova’ya gitmek için. Türkiye’nin bir ucundan diğer ucu. Yolculuğumuz 2 saate indi. Daha ne isteyebilir ki. Bundan daha güzel bir şey olamaz” dedi.

“UÇAKLA GİTMESEK CENAZEYE YETİŞEMEZDİK”

Hakkarili olan bir diğer yolcu Çağlar Macit ise cenaze için Yüksekova’ya gittiğini söyledi. Macit konuşmasında, “Bugün eğer Yüksekova’ya direkt gidememiş olsaydık cenazemize yetişemeyecektik. Önce Van’a sonra minibüslerle buraya gelmek bizim 5-6 saatimizi alıyordu, hem de yolculuk risk oranımızı yükselten bir durumdu. Çok ciddi bir hizmet. Memleketimize ve bütün ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese memleketim adına sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

SEFER SAYILARI TALEPLERE GÖRE ARTACAK

Uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, havaalanının hayırlı olmasını diledi. İlk seferin bir başlangıç olduğunu ifade eden Aycı, taleplere göre sefer sayılarının artırılacağını söyledi. Faaliyete başlayan havaalanı hakkında konuşan Aycı, “Bölge insanımızı Türkiye’nin dört bir yanına en hızlı, emniyetli ve konforlu bir şekilde bağlamak üzere uçuşlarımız başlamıştır. Bu güzel havalimanımızla birlikte Hakkari halkı artık Van üzerinden Hakkari’ye gelmeyecek. Artık insanımız doğrudan Hakkari’ye gelecek ve doğrudan Hakkari’den gidecek. Bu anlamda bölgedeki diğer il ve ilçelere de son derece faydalı olduğunu düşündüğümüz bir yatırım. Türk Hava Yolları da buraya uçmaktan onur ve gurur duyuyor” dedi.

BİLET FİYATLARI TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA OLACAK

Uçuş sefer sayıları ve bilet fiyatları hakkında da sorulan sorulara Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil cevap verdi. İlk uçuşla beraber hergün sefer olacağını açıklayan Kotil, önümüzdeki günlerde Ankara’dan başlayacak olan uçuşla beraber günde iki seferin olacağını söyledi. Bilet fiyatları hakkında da konuşan Temel Kotil, “Bilet fiyatlarına uzmanlar düzeyinde karar veriliyor. Yeni sefere başladığımız Ordu-Giresun ve Hakkari Yüksekova bilet fiyatları Türkiye ortalamasının çok altında olur. Bu yazın çok güzel fiyatlarla herkes Hakkari’ye gidebilir. Bilet fiyatını kimsenin konu edeceğini hiç sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

EN UZUN İÇ HAT SEFERİ OLDU

Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havaalanı’na inen THY uçağının ilk yolcularını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan çiçeklerle karşıladı. İstanbul-Hakkari arasında başlatılan tarifeli seferler 2 saat 15 dakikalık süresiyle Türkiye’deki en uzun iç hat seferi oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim