• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.032 0.75
  • Dolar: 32.3568 0.08
  • Euro: 34.9372 -0.35

Hafızlarla ve yabancı öğrencilerle iftar yaptı

Her yıl geleneksel olarak yapılan Yuvacık Havızları İftar programı bu yılda geleneğini bozmadı. Düzenlenen iftar programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'da katıldı.
Hafızlarla ve yabancı öğrencilerle iftar yaptı

Her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak yapılan Yuvacık’ın hafızlarının buluştuğu iftar programına, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ev sahipliği yaptı. Çok sayıda hafızın ve kentimizde okuyan yabancı öğrencilerin katıldığı iftar programı, Karaosmanoğlu Hafız Muharrem Camii’nde gerçekleşti. Geçmişten bugüne kadar gelen hafızlara ve yabancı ülkelerden gelen öğrencilere dönük konuşmasında Başkan Karaosmanoğlu, “Sevgili hafızlar ve gençler. Bizleri bu güzel akşamda, bu güzel sofra etrafında siz kıymetli kardeşlerimle buluşturan Cenab-ı Hakka hamd-ü senalar olsun. Rabbim oruçlarımızı kabul, birliğimizi dirliğimizi daim eylesin. Mübarek iftarı, bana göre dünyanın en güzel şehirlerinden birinde, farklı birçok ülkeden gelen gençlerle, kentimizin genç hafızlarıyla ve kardeşlerimizle birlikte açmak bana ayrı bir huzur ve mutluluk veriyor” dedi.

“SİZ GENÇLER ÜLKEMİZİ GELECEĞE TAŞIYACAKSINIZ”

Asırlarca dünyaya adaletle hükmetmiş bir neslin çocukları olarak huzur ve kardeşlik içinde Ramazan ayını idrak ettiklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Ramazan sevincini birlikte yaşıyoruz. Aynı sofralar etrafında toplanıyor, Rabbimize şükrediyoruz. İşte bu güzellikleri kıskananlar, hâlâ kan ve vahşetten beslenenler, kardeşliğimizi bozmak isteyenler, emperyalist güçlerin maşaları ülkemize ve gönül dünyamıza kast etmiş, bir terör ve kaos ortamı yaratmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Ama bilmiyorlar ki, kardeşliğimizi öyle sağlam temeller üzerine inşa etmişiz ki, ne badireler atlatsak da tek bir blok kaya gibi hâlâ dimdik, hâlâ sarp ve yalçınız. İşte bu sağlam duruşla birlikte ülkemizi ve siz yabancı öğrencilerimizde kendi vatanlarını geleceğe taşıyacaksınız. Bu sizlerin ülkeleriniz adına en önemli görevleriniz arasındadır” diyerek sözlerini tamamladı.

KADER BİRLİĞİMİZİ İDRAK EDEMEZLER

İftar sonrası genç hafızlarla ve yabancı ülkelerden gelen konuklarıyla sohbet eden ve öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bir genç hafızın bizleri bir arada tutan tarihin gerçeklikleri nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna, “Bu aziz millet Malazgirt’te aynı saftaydı, Haçlı seferlerine karşı bir aradaydı. Mohaç meydan muharebesinde omuz omuzaydı. Balkan bozgununda sırt sırtaydı ve Çanakkale’de aynı siperdeydi. Kurtuluş savaşında işgalci düşmana karşı yan yanaydı. İşte onlar bunu anlayamazlar. Kader birliğini idrak edemezler. Bu aziz milletin niçin dağılmadığına ve çözülemediğine vâkıf olamazlar. Onların kulakları sağırdır gerçeği duyamazlar. Dilsizdirler doğruyu söyleyemezler ve gözleri kördür göremezler. Allah onlara da hidayet nasip etsin” diyerek cevapladı.

“MİLYONLARCA KARDEŞİMİZ KAMPLARDA YAŞIYOR”

Hafız Muharrem Camisinde yapılan iftar sonrası gençlerle sohbetine devam eden Başkan Karaosmanoğlu, diğer bir öğrencinin Müslümanların birçok farklı ülkede zulüm gördüğünü söylemesi üzerine, “Değerli arkadaşlarım ve genç kardeşlerim,  kendi içinde birliğini kaybeden diğer İslâm yurtlarına neler olduğunu ne yazık ki çok acı bir şekilde görüyoruz. Bosna’da katledilen yüzbinlerce Bosnalı kardeşimizi daha unutmadık. Kudüs’te İsrail’in yürüttüğü baskı politikası hâlâ sürüyor. Yemen’de kardeş kardeşi vuruyor. Libya deseniz paramparça oldu. Afganistan deseniz 1973’ten beri kesintisiz savaş alanı. Azerbaycan’da hâlâ Ermeni işgali sürüyor ve milyonlarca kardeşimiz kamplarda yaşıyor. Doğu Türkistan, Arakan, Filipinler ve daha pek çok Müslüman ülkede kan ve gözyaşı dinmiyor. Hele ki komşularımız Suriye ve Irak’ta her gün patlayan bombalarla, kerameti kendilerinden menkul süper güçlerin güç gösterisi alanı haline dönmüş vaziyette. Her gün yüzlerce Müslüman sözüm ona Müslümanlarca katlediliyor” diyerek düşüncelerini ifade etti.

“DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR”

Gençlerin dünya meselelerine karşı duyarlılığı konusunda mutlu olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dünya beşten büyüktür” sözünü hatırlatan genç öğrencilere, bütün gönül coğrafyalarımıza, topraklarımıza ve bütün insanlığa huzur, barış ve selamet için dua ettiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Dua etmek durup beklemek değildir. Bu amaçla çalışmak ve gayret göstermektir. Bütün kardeşlerimizin gözü Türkiye’dedir. Biz güçlü olursak,  Müslüman kardeşlerimizi bir değirmen gibi öğüten bu çarkın dişlileri birer birer kırılır. Yeter ki oyuna gelmeyelim, bir olalım, iri olalım, diri olalım ve uyanık olalım. Aramıza nifak tohumu serpmeye kalkanlara fırsat vermeyelim. Müslüman feraset sahibidir, uyanık olur. Kardeşi kardeşe düşürmek isteyenlere kaşı kardeşliğimizi bu güzel vatan toprağından bir kez daha dosta düşmana haykıralım” dedi.

“BİR OLAMAZSAK BU ZULÜMLER VE ACILAR GELECEĞE TAŞINIR”

İftar sonrası ilerleyen vakte rağmen gençlerle birlikte sohbet ederek, bilgi ve tecrübelerini aktaran Başkan Karaosmanoğlu’na sorulan diğer bir soruda, Müslümanlar arasında yaşanan ayrılıkların sonuçlarının ne olabileceği sorusuna cevaben Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türk, Kürt, Çerkez, Arnavut, Abaza, Arap, Roman ve sayamadığım bütün insanlarımızla hepimiz biriz, kardeşiz. Tarihimiz ve medeniyetimiz bize bunu emrediyor. Allah örnekliğimizi ve şu güzel ortamı bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Şu gönül soflarında huzur içinde buluşmamız sağlayan Allah, vatanımızı, milletimizi, gönül coğrafyamızdaki ülkeleri ve devletimizi esirgesin. Birliğimize zeval vermesin. Bazıları istemiyor diye, bazıları saldırıyor diye biz amaçlarımızdan vazgeçecek değiliz. Her gün yeni bir hevesle bütün bir kültür coğrafyamızın umutlarını inşallah birlikte gerçekleştireceğiz. Bu ayrılıklar bizleri bir araya getirmesinin önündeki en büyük engel olur. Güçlü olamayız ve her daim kendi ayaklarımız üzerine basamayız. Bizlerin ve geleceğin sahipleri siz gençlerin en büyük sorumluluğu da, bu ayrılıkları oluşturan sebepleri ortadan kaldırmaktır. Bir olamazsak bu zulümler ve acılar gelecek yüzyıllara taşınır” diyerek düşüncelerini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim