• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Günün "En Acı" Haberi

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen acı biber yeme yarışması, renkli görüntüleri sahne oldu. Kumluca Cumhuriyet...
Günün En Acı Haberi

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen acı biber yeme yarışması, renkli görüntüleri sahne oldu.

Kumluca Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen acı biber yeme yarışması öncesi, jüri üyeleri tarafından hassas terazide tartılan biberler, yarışmacılara teslim edildi. Biri kadın toplam 20 yarışmacının katıldığı ve iki grupta yapılan yarışmada, biberin acısını gidermek için yarışmacılara acı biberlerle birlikte domates ve ayran verildi.

BEŞ DAKİKA SÜREYLE BİBER YEDİLER

Davul zurna eşliğinde coşan yarışmacılar, beş dakika süreyle acı biber yiyen yarışmacılar, biberleri yerken oldukça zorlandılar. Bazı yarışmacılar yarışı yarıda bırakırken, bazıları da birinci olabilmek için rakipleriyle kıyasıyla mücadele ettiler. Yarışma sonunda jüri üyeleri tarafından yapılan tartı kontrollerinde beş dakikada 480 gram acı biber yiyen Hasan Özdil birinci oldu. Geçen yılın birincisi Hüseyin Akşit ve aynı gramda biber yiyen Özgehan Bozkurt 440 gram biber yiyerek ikinci olurken, 395 gram biber yiyen Süleyman Acar ise üçüncü oldu. Yarışma sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve diğer protokol üyeleri tarafından baklava ikram edildi.

ACI BİBER YEMEYİ SEVİYOR

Yarışma sonunda birinci olan Hasan Özdil’e Cumhuriyet altını, ilk üçe giren diğer yarışmacılara ise çeyrek altın ve sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler verildi. Bu yılki yarışmada birinci olan Hasan Özdil, acı biber yemeyi çok sevdiğini, bundan dolayı da yarışmaya katıldığı söyledi.

"AMACIMIZ FESTİVALE RENK KATMAK"

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Kumluca ve yöresinde yetiştirilen her türlü sebzenin doğal olarak yetiştiğini, bu sebeple “Kendi yetiştirdiğini kendi yiyebilir” tezinden yola çıkarak böyle bir yarışma organize ettiklerini söyledi. Üç yıldır gerçekleştirdikleri acı biber yeme yarışmasına halkın ilgisinin yoğun olduğunu belirten Başkan Çetinkaya, “Festival etkinliklerimize renk katmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Öncelikle kendi ürettiğimizi kendimiz yiyoruz. Gıda güvenliğinin Türkiye gündemine, dünya gündemine oturduğu bir zamanda, Türkiye’de seracılık anlamında başkent konumundaki Kumluca’da güvenilir gıda yetiştirdiğimizi tüm dünyaya Kumluca Cumhuriyet Meydanı’ndan ilan ediyoruz. Biz yetiştirdiğimiz ürünlerin acısını bile bu şekilde kendimizin yiyebildiğini gösterme sloganıyla çıktığımız dört yıl önceki çıktığımız yolda bu yıl zirve yaptık. Ben katılımcıları kutluyorum, inşallah gelecek yıllarda da bu coşkuyla bu yarışmamız devam eder” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim