• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 22°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Güner Yılmaz davasında karar çıktı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski Güvenlik Şube Müdürü Güner Yılmaz’ın davasında Yılmaz hakkında hapis cezası verildi. Ancak tutuklu bulunduğu süre gözetilerek yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verildi.
Güner Yılmaz davasında karar çıktı

İlimizde Asayiş Şube Müdürlüğü, İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Bylock kullandığı iddiasıyla FETÖ isimli silahlı terör örgütüne üye olma suçundan gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Güner Yılmaz’ın geçtiğimiz ay görülen ilk davasının ardından bugün Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci duruşmasında karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Güner Yılmaz ile Özkan Koçak, Güner Yılmaz’ın ailesi ve tanık polis memuru Uğur M. katıldı.

DARBEDEN ÖNCE BİMER’E YAZDIM

Duruşmada ilk olarak konuşan Dilovası’nda polis memuru olarak görev yapan Uğur M., “Ben 22 yıllık polis memuruyum. Vatanımı seven bir insanım. O nedenle teşkilattaki FETÖ yapılanması içerisinde bulunan şahısların birbirini koruyan kollayan tavırlarını görünce darbeden 13 gün önce BİMER’e başvurdum. Benim bu insanlar yüzünden Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğünde 1 yıl içerisinde 3 kez yerim değişti. Görev yaptığım sürede müdürümüz olan Güner Yılmaz’a giderek durumu anlattım. Ancak öyle bir şey olamaz diyerek beni dikkate almadı. Daha sonra İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel’e çıktım. Ancak o da dikkate almadı. Güner Yılmaz o yapılanmada bulunan ve şuan gözaltına alınan kişilere ayrıcalıklı davranırdı. Yaptığı görevlendirmeler bunun delilidir” dedi.

BEN ŞEHİT ÇOCUĞUYUM

Daha sonra savunma yapan sanık Güner Yılmaz, “Ben tanık ifadelerini kabul etmiyorum. Benim tanıkla aramda 2 amir vardır. Direk olarak muhatap olmam söz konusu değildir. Elinde somut bir delil de yoktur. Ben o terör örgütü ile alakalı mücadelemi 15 Temmuz tarihinde darbe gecesi verdim. Benim Ergenekon’dan daha vahim bir dosyam var. Benim bu suçu işlediğime dair delil yoktur. Ben şehit çocuğuyum. Terörle mücadele sırasında da yaralandım ve gazi oldum. Benim devlet aleyhine olan bir yapılanmada yer almam söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

6 YIL 3 AY HAPİS

Duruşmada son olarak savunma yapan sanık Avukatı Özkan Koçak, “Tanık beyanlarına katılmıyoruz. Ayrıca müvekkilimde turuncu Bylock olduğu iddia edilmiştir. Ancak elimizde emniyetin excel çıktısından başka bir şey yoktur. Bu hiçbir geçerliliği olmayan kağıt parçasından ibarettir. Ayrıca Bylock iPhone marka telefona yüklenemez deniyor. Müvekkilim yıllarca iphone kullanmıştır. Tahliyesini talep ediyoruz” dedi. İfadeleri dinleyen mahkeme heyeti sanık Güner Yılmaz hakkında FETÖ’ye üye olduğu anlaşıldığı için 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ancak verilen ceza miktarı ve tutuklu bulunduğu süre gözetilerek yurtdışına çıkış yasağı ile tahliyesine karar verildi. Sanık Güner Yılmaz aynı gün cezaevinden tahliye edildi.

 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim