• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 24°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9808.54 0.89
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Gülen'in annesinin ismi neden Rabin?

Terörist başı Fetullah Gülen'in annesinin 'Rabin' olarak kaydettirdiği ismi gerçekte ne? İşte isim değişikliğinin asıl sebebi...
Gülen'in annesinin ismi neden Rabin?

Türkiye'de Refia olan Gülen'in annesinin, ABD ve Yahudi dünyasında Rabin olarak bilinmesinin sırrı çözüldü.

İzmir Emniyet Müdülüğü'ne 1986 yılında pasaport başvurusu yapan Fethullah Gülen, sıkı Yahudi dostu Papa ile görüşebilmek için annesinin Refia olan ismini 'Rabin" diye değiştirmiş.

Masonluk üzerine çalışmalarıyla bilinen araştırmacı yazar Süleyman Yeşilyurt, dün akşam A Haber'de çarpıcı bir detay paylaştı.

Fetullah Gülen’in Almanya’ya gitmek için 24 Mart 1986 tarihinde Emniyet’e verdiği Pasaport İstek Formu’nda Gülen'in annesinin adının  Rabin olarak yazılması çok konuşulmuştu.

PAPA İLE GÖRÜŞEBİLMEK İÇİN

Refia olan ismi neden Rabin olarak yazıldı? Merak edilen sorunun yanıtını Yeşilyurt açıkladı.

YAHUDİLERCE KUTSAL SAYILAN İSİM

Gülen'in Refia olan annesinin adını Yahudiler'in, hem erkeklerde hem de kadınlarda kullanılan Rabin ismi ile değiştirdiğini belirten Yeşilyurt, Polonya Yahudisi olan Papa ile görüşebilmek için Gülen'in annesinin ismini değiştirdiğini söyledi.

gulen-pasaport-jpgzyluwyzc.jpg

YAHUDİ DOSTU PAPA II. JEAN PAUL KİMDİR?

2005 yılında hayatını kaybeden Papa II. Jean Paul, bir milyon kişinin katıldığı törenle Papa XVI. Benedict tarafından kutsal ilan edildi. “Papa II. Jean Paul Tanrı adına dünyanın gidişatını siyaset ve kültürde değiştiren bir devdi” diyen XVI. Benedict, Papa II. Jean Paul’un kanını taşıyan karafı öperek kutsal ilan etti. 78 ülke televizyonu tarafından canlı olarak yayınlanan törende 16 devlet lideri hazır bulunurken, Türkiye’yi Vatikan Elçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve Müsteşar Deniz Kılıçer temsil etti.

'Hıristiyanlık ve Yahudilik arasındaki ilişkileri iyileştiren din adamı' olarak tanınan Papa II. Jean Paul, Karol Wojtyla adıyla Polonya’da doğdu ve birçok Yahudi arkadaşı oldu. 1979 yılında Auschwitz’i ziyaret eden ilk papa olan II. Jean Paul, 1998 yılında ‘Hatırlıyoruz: Şoa’nın Yansıması (We Remember: A Reflection on the Shoah) ile Holokost hakkındaki düşüncelerine yer verdiği bir eser yayınladı. 13 Nisan 1986’da Büyük Roma Sinagogu’nu ziyaretiyle, bir papanın bilinen ilk resmi sinagog ziyaretini gerçekleştirmiş oldu. 1994’te İsrail ile resmi olarak diplomatik temasları başlatan Papa, 2000’deki İsrail ziyaretinde Yad Vaşem Holokost Müzesi'ni ve yine tarihte bir ilk yaparak Yahudiliğin en kutsal yeri olan Ağlama Duvarı’nı ziyaret etti, taşların arasına Hıristiyanlığın ‘Yahudilere yönelik giriştiği nefret, zulüm ve antisemit eylemler için üzgün olduğunu’ belirten bir not sıkıştırdı ve af için dua etti. “Korkunç Holokost trajedisi için duyduğum üzüntüyü anlatmak için kelimeler yetersiz kalıyor” diyen Papa’nın vefatından sonra İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (Anti-Defamation League, ADL) “Papa II. Jean Paul’un 27 yıllık idaresinde Hıristiyan- Yahudi ilişkileri önceki 2000 yıldan çok daha fazla iyileşmiştir” dedi. Papa, birçok Yahudi kuruluş tarafından ‘insanlık ve özgürlük adına örnek alınacak manevi bir lider’ olarak adlandırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim