• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9060.78 2.88
  • Altın: 2293.698 0.79
  • Dolar: 32.31 0.18
  • Euro: 35.1283 0.08

Gtü rektörü öğrencilerle yakından ilgileniyor

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Rektörü Muhammed Hasan Aslan sosyal medya ağı olan Facebook üzerinden öğrencilerin sorularını yanıtladı. Rektör Aslan, “GTÜ Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla yapmış olduğu üniversite-sanayi işbirliği anlaşmalarıyla, öğren
Gtü rektörü öğrencilerle yakından ilgileniyor

LYS sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar hangi üniversiteyi tercih edeceklerine karar verecekler. Tercih dönemi gibi kritik bir zamanda gerçekleştirilecek. Adaylar kafasındaki yüzlerce soruyu cevaplandıracak birini ararken Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan sosyal medya ağı olan Facebook üzerinden öğrencilerin sorularını yanıtladı. Rektör Aslan Facebook canlı yayın üzerinden öğrencilere Gebze Teknik Üniversitesini anlattı.

KOLAY ULAŞIM

Üniversitenin kilit bir noktada bulunduğuna dikkat çeken Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Hasan Aslan, “Gebze Teknik Üniversitesi, sanayinin kalbinde, Avrupa ile Asya’yı birleştiren son derece önemli ve kilit bir noktada konumlanmıştır. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova gibi pek çok şehre 1 saat mesafede ve yaklaşık 20 milyonluk bir nüfusun merkezi konumundaki Üniversitemiz, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika mesafededir. Hem İstanbul hem de Kocaeli yönünden yerleşkemize kadar gelen toplu taşıma araçlarıyla üniversitemize rahatlıkla ulaşılabilmektedir. İki istasyonu yerleşkemiz içerisinde olan Marmaray hattının önümüzdeki sene tamamlanmasıyla yerleşkemize ulaşım çok daha kolaylaşacaktır.

TARİHİ DOKU, YEŞİL KAMPÜS!

Asırlık çınarların karşıladığı kapıdan üniversiteye girdiğinizde attığınız her adım sizleri yüzlerce yıl öncesine götürür. Fatih Sultan Mehmet’in otağını kurduğu ve son nefesini verdiği Hünkâr Çayırı’nın yanı başında, her mevsimin güzelliğini ayrı ayrı yaşayabileceğiniz bir kampüs sizleri beklemektedir. Yerleşkemiz, 1,5 km2 büyüklüğündeki yeşil alanıyla, doğal dokuyu bozmayan fakülte binalarıyla, nefes alan bir kampüstür.

TEKNOLOJİ ÜRETEN, BİLİMDE ÖNCÜ!

Gebze Teknik Üniversitesi, henüz çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olmasına rağmen evrensel ölçekte bilim ve proje üretmeyi başarabilen bir üniversite haline gelmiştir. Bu kapsamda toplam yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan, ‘Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri’ sıralamasında, URAP tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye’nin köklü üniversitelerini geride bırakarak beşinci sırada yer almıştır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı ‘Girişimcilik Endeksi’nde ise Gebze Teknik Üniversitesi, Teknoparkı olmayan Üniversiteler sıralamasında lider konumda bulunmaktadır.

BİLİŞİM VADİSİ ORTAĞI

Uluslararası alanda bilime katkı sağlayan üniversitemiz, ülkemizin teknoloji üreten ülkeler arasına girmesini sağlayacak Bilişim Vadisi’nin de güçlü ortaklarındandır. Eğitim faaliyetlerini 4 Fakülte, 18 bölüm ve 9 Enstitü ile sürdüren Üniversitemizde 4 lisans öğrencisine 1 öğretim elemanı düşmektedir. Üniversitemiz Öğretim üyelerinin 70’i doktoralarını ABD ve İngiltere’deki saygın üniversitelerde tamamlamıştır. Yükseköğretim kurumlarının; kalitesini ve saygınlığını artıran, kurumlara uluslararası güvenirlik sağlayan belgelerden biri olan Diploma Eki Etiketi, 2009 yılında 7 üniversite ile birlikte Avrupa Komisyonu tarafından üniversitemize verilmiştir. Böylelikle Üniversiteden mezun olan öğrencilerimizin diplomaları evrensel bir nitelik kazanmıştır.

EN KOLAY ERASMUS İMKÂNI!

Üniversitemizin öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğini sağlayan Erasmus programı kapsamında, Avrupa’daki 100’e yakın üniversite ile anlaşması bulunmaktadır. Bu anlaşmalar kapsamında her 5 öğrencimizden 1 tanesi, eğitim hayatlarının 1 yılını Avrupa’daki saygın üniversitelerde geçirme imkânına sahiptir. Üniversitemiz bu oranla, Türk üniversiteleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

SOSYAL KAMPÜS!

54 öğrenci topluluğunun yıl boyunca gerçekleştirdiği yaklaşık 300 etkinlik ile öğrencilerimiz ilgi alanları doğrultusunda kendilerini geliştirme imkânına sahiptir. Kariyer günleri, Girişimcilik Zirveleri, Bilim ve Teknoloji Günleri, Mezunlar Söyleşisi, konserler ve benzeri etkinliklerle, dolu dolu bir üniversite hayatı öğrencilerimizi beklemektedir. Sosyal kampüsü destekleyen üniversite yönetimi sayesinde başta Kürek takımı, Dans Topluluğu, Robotik Topluluğu, IEEE, Türkçe Topluluğu ve Tiyatro Topluluğu olmak üzere pek çok öğrenci topluluğumuz kazandığı ödüller ile adından söz ettirmektedir.

YENİLİKÇİ ÜNİVERSİTE!

Teknolojik gelişmelere öncülük eden üniversitemiz, üniversitemizle aynı bölgeye konumlanmış olan TÜBİTAK, TSE ve pek çok kurum ile yakın ilişkilere sahip olup, imzaladığı protokollerle Ar-Ge altyapısını geliştirmiş, sahip olduğu imkânları artırmıştır. Bu sayede DPT, TÜBİTAK gibi büyük bütçeli projelerle insansız hava aracı, elektrikli otomobil, biyolojik saat, kanser araştırmaları, savunma teknolojileri, nanoteknoloji gibi çağın gerekliliğini yansıtan önemli konularda çalışmalarını sürdürmektedir. Gebze Teknik Üniversitesi, 3 Teknopark, 18 Organize Sanayi Bölgesi ve 35 Ar-Ge Merkezi’nin kalbinde konumlanmış olup, Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla yapmış olduğu üniversite-sanayi işbirliği anlaşmalarıyla, öğrencilerine daha mezun olmadan iş bulma imkânını sunmaktadır” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim