• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 22°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 20°C Rize
  • BIST: 9046.62 2.72
  • Altın: 2297.773 0.96
  • Dolar: 32.3261 0.23
  • Euro: 35.0684 -0.11

GTO’nun ‘Gurur’ günü!

Gebze Ticaret Odası (GTO), Dilovası Mehmet Yıldırım Toplum Sağlık Merkezi’ni bugün hizmete açıyor.
GTO’nun ‘Gurur’ günü!

Gebze Ticaret Odası tarafından toplamda 855 metrekare arsa, 1.794 metrekare kapalı alan üzerine kurulan, içerisinde toplum sağlık ve halk eğitim merkezi, Gebze Ticaret Odası Dilovası temsilciliği, muhtarlık ofisleri ve Sosyal Etki Merkezi’ nin açılışı Kocaeli protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile resmi açılışını yapacak. Dilovası Orhangazi Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Mehmet Yıldırım Toplum Sağlık Merkezi açılışı, bugün  saat 10.30 -14.30 saatleri arasında gerçekleşecek.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SEM DESTEĞİ

Gebze Ticaret Odası ile birlikte Ford Otosan, Fazla Gıda, Gıda Kurtarma Derneği gibi önemli kuruluşların proje ortağı olduğu Sosyal Etki Merkezi’nde ayda 500 aile toplam 2000 kişinin temel ihtiyaçlarını karşılanabilecek. Son teknoloji araçların kullanıldığı, gıda deposu. Soğuk hava deposu ve bir nakliye aracının da bulunduğu, güleryüzlü ve tecrübeli personelin hizmet verdiği merkezin temel amacı; toplumsal tasarruf bilincinin oluşturulması, kaynakların yerinde kullanımı bilincinin yaygınlaştırılması ile gıda israfı ve kaybının önlenmesi olarak belirlendi. Merkezde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara, kendilerinin ihtiyaç duyduğu ürünleri yine kendi seçimleriyle almalarını sağlayacak bir hizmet sunulmakta. 

365 ODA VE BORSANIN YAPAMADIĞI PROJE

GTO tarafından hayata geçirilen proje ile Sosyal Etki Merkezi,  Türkiye genelinde bir çok Belediye ve kurumlarda olmadığı gibi, 365 Oda ve Borsa arasında ilk kez uygulanacak olan bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma projesi olarak öne çıkmakta. Bugün açılışı yapılacak Sosyal Etki Merkezi  ile Gebze Ticaret Odası’nın gerek ekonomik gerekse sosyal boyutta bölge halkının ihtiyaç duyduğu çalışmaları gerçekleştirme projesi olarak öne çıkmakta. Bu Proje; TOBB’a bağlı 365 Oda ve Borsa arasında ilk kez uygulanacak olan bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneği olması ve bunun yanı sıra gıda kayıplarının azaltılması için de örnek teşkil edecek bir “etki merkezi” olma özelliği taşımakta.

İSRAFI ÖNLEMEK ÖNCELİĞİMİZ 

 Sosyal Etki Merkezi’nin ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmanın yanı sıra önemli bir misyonu olduğunun belirten, projenin mimarı  GTO Başkanı Nail  Çiler, “Bizler bu projeye “Gönülden verilene paha biçilemez” düşüncesiyle başladık. Sosyal Etki Merkezi’ mizde hem gıda israfının azaltılmasına destek verecek, hem de ihtiyaç sahibi ailelerin kendilerine verilen kart ile her ay alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayacağız. Devamlı olarak geliştirecek ve daha çok ihtiyaç sahibine ulaşarak israfın daha yüksek seviyede önlenmesine çalışacak olduğumuz projemizin tüm ülkeye örnek olmasını temenni ediyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin bir nebze olsun yardımına koşabilirsek, onların gönüllerine dokunabilirsek ne mutlu bizlere” dedi.

GIDA KURTARMA DERNEĞİ FARKI

Sosyal Etki Merkezi’nin paydaşlarından olan Gıda Kurtarma Derneği, ülkemizde gıda atık ve kaybının önlenmesi için gerekli iletişim ve farkındalık çalışmalarını yürüten, gıda atığını önleme konusunda çeşitli şekillerde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçlarını tespit ederek teknoloji, insan kaynağı, finansal destek, süreç kurgulama ve iyileştirme gibi farklı alanlarda destek programlarının devreye alınması ve Gıda Bankaları’na sürekli gıda bağışı bulma ve yetkinlik ve kapasitelerini artırma konusunda destek olmak amacı ile faaliyet göstermekte. Türkiye’nin 25 ilinde 100’e yakın sivil toplum kuruluşu ve yerel yönetim birimine gıda atığını önleme konusunda destek olan dernek, Sosyal Etki Merkezi’nde uygulayacağı eğitim programları ile Dilovası’nda ihtiyaç sahibi insanlara gıda israfı ve ürünlerin tekrar geri kazanımı konularında eğitimler verecek.

2017’DE 500 TON GIDA KURTARDI

2017 içinde 500 tonun üzerinde gıdanın kurtarılmasında aktif rol oynayan Gıda Kurtarma Derneği, Türkiye’de her sene 65 milyon ton gıda çöpe atıldığı  ve  çevresel ve toplumsal zararların yanı sıra ekonomik anlamda da kaynakların üçte birini çöpe atılmasından yola çıkarak sorunu sivil toplum, özel sektör, yerel ve ulusal yönetimlerin birlikte çalışma ile çözmeyi hedeflemekte.

FAZLA GIDA BAĞIŞLARI DEĞERLENDİRİYOR

SEM’nin bir diğer paydaşı Fazla Gıda 2016 yılında kurulan Gıda tedarik zincirinde oluşan gıda atığının 2030 yılına kadar %50 azaltılması için teknoloji tabanlı çözümler oluşturmak amacı ile yola çıkan bir kuruluş. Üyelik sistemi ile bağışçılarını belirleyen kuruluş, özel sektörde konu üzerinde farkındalık yaratma çalışmalarına başlamış ve etki odaklı bir girişim olarak 2030 Sürdürülebilir Küresel Hedefler’ine dikkat çekmek ve yeni girişimlerin oluşması konusunda örnek oluşturmayı hedeflemiş. Başta Türkiye’de bulunan Metro, Kipa ve Migros gibi  süpermarketler ve gıda firmaları olmak üzere bağlantılı firmaların satılamayan gıda stoklarını bağış veya gire dönüşüm yoluyla alıp, kontrollerini yapıp, geri kazanım metodları uygulayıp bu tip merkezlerde ihtiyaç sahiplerini ulaştırmakta.

 

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim