• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2245.666 0.06
  • Dolar: 32.3334 0.07
  • Euro: 35.1877 -0.01

GTO'dan önemli projeler!

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, gazetecileri kahvaltıda ağırladı.
GTO'dan önemli projeler!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 16 Ocak Basın Onur Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Ticaret Odası olarak hayata geçirdikleri ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.
  
Gebze’ye 50 milyon TL değerinde okul
Basın toplantısında konuşan Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “Bu bölgede işsizlik yok, mesleksizlik var. Kalifiye eleman olan herkese iş var. Ara eleman yetiştirecek okula ihtiyaç var dedik. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştük. 20 bin 800 metrekare bir yer tahsis ettiler. Yerin değeri 10 milyon dolar. Bu yeri bedava aldık. Yapacağımız okul da 25 milyon TL değerinde. Bölgemize 50 milyon değerinde bir okul kazandırıyoruz. Buda yeni Millî Eğitim Bakanlığı’nın projeleri dahilinde bir teknik kolej olacak. Yeni statü de meslek liselerinin gelişmişine kolej denilecek. Branşlarını bizim işverenlerimiz belirleyecek. Uygulamalı Turizm Otelcilik Meslek Lisesi dedik. Son zamanlarda bölgemizde hizmet sektörüne de çok büyük ihtiyaç duyuldu. Otellerin sayısı arttı. Biz ekonomik dokunun yanında, tarihi dokuyu, turizmi de anlatırken tabi ki buraya gelenler burada kalmak istedi. Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. Gebze’ye bir öğretmen evi yapmanın dışında yanında bir de sosyal tesis düşünüyoruz. Öğretmenler evinin yeri, Uygulamalı Turizm Otelcilik Meslek Lisesi oldu. Şu anda eğitimine 76 öğrenci ile devam ediyor.  Girişimcilik eğitimlerinde Türkiye birincisiyiz. Bunun yanında girişimcileri iş dünyasında kazandırma konusunda da birinciyiz. Şu ana kadar 4 bin 825 kişi eğitim aldı” dedi.
  
Gebze bölgesinde 5 adet 112 Acil İstasyonu
Gebze’ye birçok hizmet kazandırdıklarını dile getiren Çiler, “Bu bölgeye 5 tane 112 acil sevisi yapıldı. Şu anda sonuncusu da Gebze Teknik Üniversitesi içerisinde inşaatı bitti en kısa sürede hizmete başlayacak. Diğer acil servisler faaliyetine devam ediyor. Türkiye’de 81 il var. Gebze tek başına 42 ilden büyük. Elektronik ortamda sınav merkezi Türkiye’de 81 ilde mevcut. Her ilde birer tane var. Kocaeli’de iki tane var. Biri il merkezinde birisi Gebze’de. Bundan sonra çocuklarımız elektronik ortamında sınava gireceği zaman 51 kilometre uzaklıktaki Kocaeli’ye gitmeyecek. Bu sınav merkezini yaptık. Her işi bitti. En kısa sürede Kocaeli Valiliği ve Milli Eğitim’e teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.
  
Çayırova’ya Kan Bankası
Çayırova’da Kızılay için yapacakları projeyi açıklayan Çiler, “Çayırova ilçemiz hızlı değişimi yaşayan ilçelerden biri. Bizimde bir katkımız olsun istedik. Çayırova Belediyesi’nden bize bin 700 metrekare bir yer tahsis edildi. Hafriyatını kendileri yapacak. Biz oraya Türk Kızılayı binası yapacağız. Bu bölge endüstrinin de başkenti. Zaman zaman iş kazaları olabiliyor, kana da çok ihtiyaç var. Biz neden burada kan bankası yok diye düşünürken, Türk Kızılayı binasının projesini değiştirdik. Birinci katı taziye evi ve eğitim salonu olacak. Ramazan’da 30 gün orada yemek vermeyi düşünüyoruz. Bir katında Kan Bankası yapacağız. Diğer bölümü Türk Kızılayı Çayırova Şubesi için toplantı salonları, yönetim birimleri ve bir odası da Gebze Ticaret Odası İrtibat Bürosu olacak. Bu projeyle birlikte sanayimizden destek alacak dört ilçenin Kızılay’ına kan ünitesi olan mobil araç alacağız” dedi.
nailll.jpg
Gebze Teknik Üniversitesi’nde 450 bin TL burs
Gebze Teknik Üniversitesi’ne burs desteği sağladıklarını dile getiren Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, “10 araştırma üniversitesi arasında yer alan Gebze Teknik Üniversitesi’ne şu ana kadar 450 bin TL’lik burs verdik. Çalışma arkadaşlarım hiçbir zaman harcırah almadılar. Kendimizde birtakım katkılar sunarak bu yardımları yapıyoruz. Okul dönemlerinde kırtasiye yardımı yapıyoruz, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapıyoruz. Soframızı gönül sofrası olarak herkese açıyoruz. 2018’de stratejik yaklaşım projelerimiz devam edecek. Bizim bu seneki anlayışımız sosyal projelere düşünce liderliği yapmak. Sorumlukları paylaşacak paydaşların sayısını arttırmaktır. 2018’de değişim ve gelişimde süreklilik yılının arttığı bir yıl olacak” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim