• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 1°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.233 0.08
  • Dolar: 32.3342 0.08
  • Euro: 35.1742 -0.06

GOSB'un Arıtmasına Suçüstü

GOSB'un artımasının Çayırova İplikçi Deresi’ni nasıl hunharca kirlettiği tespit edildi. Tespit eden isim ise Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet oldu.
GOSB'un Arıtmasına Suçüstü

Sanayinin kente verdiği zarar artık gün yüzüne çıkmış durumda. İlimizde kanser vakalarının giderek artmasının yegane sebebi olarak sanayi kuruluşları görülüyor. Lakin sanayiciler hala gerekli tedbirleri tam olarak almıyor. İşte sanayinin doğaya verdiği zarar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun  Çayırova Kuştepe Mesire Alanı’nda gerçekleştirdiği incelemeler esnasında bir kez daha gün yüzüne çıktı. İplikçi Deresi’ndeki kirliliğin araştırılması için verdiği talimatlar sonucunda tüm resmi kurumların çevre koruma ekipleri harekete geçerek, sorumluluların bulunması için yoğun bir çalışma başlattı. Araştırmalar sonucunda kirliliğin Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nin arıtma tesisinden geldiği anlaşıldı. Karaosmanoğlu, “Çevre duyarlılığı olmayanların en ağır ceza ile cezalandırılmaları için elimden geleni yapacağım’’ dese de yıllardır sanayiciler bu uyarıları dikkate almıyor, çünkü denetimler ya eksik yapılıyor ya da bazı şeyler görmezden geliniyor.

yuruyus-sirasinda-deredeki-kirliligi-goren-baskan-karaosmanoglu,-hemen-a....jpg
 
TESİSTE İNCELEME

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın koordinasyonuyla başlatılan incelemede, İSU Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dere güzergâhı boyunca incelemelerde bulunuldu. Kirli atık suyun, Gebze Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi çıkışı ve yağmur suyu hattının bulunduğu koldan gelmesi nedeniyle Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de sürece dahil edilerek hızlı bir şekilde GOSB’a ait Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemeler esnasında; tesise ait yağmur suyu kanalında arıtma tesisinden kaynaklanan arıtma çamuru tespit edilmiş, mevcut su kanalının bağlantısının da arıtma tesisinin çıkış deşarj noktasına bağlı olduğu anlaşıldı.

4-002.jpeg
 
SCADA SİSTEMİ BYPASS EDİLMİŞ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü’nün bünyesinde endüstri artıkları ile kirletilmesini önlemeye yardımcı olması amacıyla atık su SCADA sisteminin, GOSB’un arıtmasında bypass edildiği de tespit edildi.  Toplam 131 ayrı noktada atık suyun miktarı ve kirliliğine yönelik otomatik olarak online ölçüm yapılmasına fırsat veren SCADA sisteminin GOSB arıtmasında devre dışı bırakılması da hayretle karşılandı.
 
CEZAİ İŞLEM YAPILACAK

Çevre Koruma ekiplerince yapılan tespit üzerine; Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince yağmur suyu kanalından numune alınarak, mevcut durum tutanak ile fotoğraf ve video görüntüleri sayesinde kayıt altına da alındı. Alınan atıksu numunelerinin akredite laboratuvarda analizi yaptırıldıktan sonraki sonuçları ile birlikte, diğer delillerin Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi sonucunda gerekli iş ve cezai işlemlerin uygulanması da bekleniyor.  

3-014.jpeg
 
İKTİDARLAR AMA YETKİLERİ YOK!

Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonuyla yapılan incelemede, numuneler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından alınmasıyla cezai işlemler yapılabiliyor. OSB’lerde tüm yetkilerin Büyükşehir’de olmaması da yaptırımların zaman zaman aksamasına da neden oluyor. Bununla birlikte sürekli olarak tartışılan konulardan olan OSB’lerde faaliyet gösteren işletme ve işyerlerinin denetimi konusu Gayrisıhhî Müesseseler (GSM) ile umuma açık istirahat ve eğlence yerlerini ruhsatlandırmak ve denetlemek Belediyelerin görev ve yetkisinde iken yapılan değişikliklerle Belediyeler OSB’lerde GSM’lere ruhsat verme ve denetim yetkilerini kaybetmesiyle mevcut düzenlemede yetki ve görev OSB tüzel kişiliğindedir. 

dsc_3515.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim