• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 12°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2488.992 0.20
  • Dolar: 32.5513 0.06
  • Euro: 34.6547 -0.01

Genel Sekreter Büyükakın, örnek projeleri yerinde inceledi

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yapımı devam eden projelerde incelemelerde bulundu.
Genel Sekreter Büyükakın, örnek projeleri yerinde inceledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın inşaatı devam eden projelerde incelemelerde bulundu. Büyükakın’a,  Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç ve Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Altay eşlik etti. Büyük​akın,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Akçaray Tramvay Projesi, Outlet Center Kavşağı, Gölcük Asar Deresi Islahı, Goodyear Kavşağı çalışmalarında incelemelerde bulundu.
 
AKÇARAY ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve farklı bölgelerde eş zamanlı ve koordineli olarak sürdürülen Akçaray projesinde Doç. Dr. Tahir Büyükakın incelemelerde bulundu. Büyükakın,  7,2 kilometrelik hat boyunca birçok noktada yoğun bir şeklide devam eden çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.
 
6 ADET TRAFO BİNASI

Yetkililer proje kapsamında trafo imalatlarının gerçekleştirildiğini belirterek hat boyunca 6 adet trafo binasının yapılacağını aktardı. Tramvay’ı besleyecek enerji kaynaklarının yer alacağı trafo binalarının her biri 250 metre kare büyüklüğünde olacak.
 
5 BİN METREKARE ALANA DEPO BİNASI

Dört koldan çalışmaların devam ettiği projede ayrıca depo sahasında bulunan binanın temel demir işçiliği çalışmaları yapılıyor.5 bin metre kare alana yapılan depo binasında Tramvay araçlarının bakım ve onarımları yürütülüyor. Binada ayrıca idari bina da bulunacak.
 
OUTLET KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Ömer Türkçakal Bulvarı Outlet Center mevkiindeki köprülü kavşak inşaatında incelemelerde bulunan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, projenin gidişatını yerinde inceledi. Proje, Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinden İzmit merkezini D-130 Karayolu’na bağlayan (Eski Gölcük Yolu) yolda sağlı sollu çok sayıda alışveriş merkezi, oto galerileri, uluslararası fuar merkezi ve sanayi sitesinde  yer alıyor. Yoğun olarak hizmet veren güzergahta, trafik sıkışıklığını azaltmak için köprülü kavşak tasarlandı. Köprülü kavşak, yan yol ve bağlantı yolları Kocaeli Ticaret Odası-Kocaeli İtfaiye yanından geçen Sarı Dere Köprüsü ile Kocaeli Galericiler Sitesi-Körfez Sanayi Sitesi arasını kapsıyor. 

GOODYEAR KAVŞAĞI VE ASAR DERESİ’Nİ DE İNCELEDİ

Genel Sekreter Büyükakın, D-100’ün transit olarak geçilmesini sağlayan ve yan yollar ile daha düzenli hale getirilen Goodyear kavşağında da incelemelerde bulundu. Büyükakın, projenin işleyişi ve yapımı ile ilgili yetkililerden detaylı bilgi aldı. Genel Sekreter son olarak Gölcük Asar Deresi Islah çalışmalarını da yerinde inceledi.
 
ASAR DERESİ ISLAHI

Asar Deresi ıslahı 3 bin 200 metre alanda gerçekleştiriliyor. Çalışmalar sonrasında 5 kilometre alanda çift şeritli 20 metre genişliğinde bağlantı yolları ve kavşak kolu bulunacak. Projede 4 metre ile 7 metre arasında istimlak duvarları olacak. Yapılan çalışmalardan sonra 32.5 metre genişliğinde dere havzası oluşturulacak. Çalışmaların kısa zaman içerisinde tamamlanması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim