• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9555.3 0.26
  • Altın: 2485.93 0.58
  • Dolar: 32.5279 0.26
  • Euro: 34.8645 0.43

Gençler için büyük fırsat

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, MARKA, KOÜ, GTÜ, KOSGEB, Kent Konseyi ve İŞKUR’un paydaşları arasında yer aldığı Genç Girişimci Projesi start alıyor
Gençler için büyük fırsat

Kocaeli Valiliği,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Kent Konseyi, KOSGEB ve İŞKUR ortaklığında, üniversite mezunu gençleri girişimci olmaya teşvik etmek ve girişimci olacak gençlerin sürdürülebilir bir işletme modeli geliştirme çabalarına destek sağlamak amacıyla “Genç Girişimci Gelişmiş Ekonomi” konulu projenin startı verildi. Proje KOÜ Umuttepe Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde protokol töreni ile başladı.
 
PROTOKOL TÖRENİ İLE BAŞLADI

Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan protokol törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, KOSGEB Müdürü Atacan Yücelen, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ve Kocaeli Üniversitesi öğrencileri katıldı.
 
2023 VİZYONU DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMA

Proje ile ilgili görüşlerini dile getiren Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, ‘’Bugün sizlerin geleceğe hazırlanması için çok önemli bir projedeyiz. Sizlere rehberlik edecek çalışmaları yapıyoruz. 2023 vizyonu çerçevesinde gençlerimizin daha aktif olarak girişimcilik yapmasını istiyoruz. Projeye destek olan herkese bütün kurumlara teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum‘’ diye konuştu.

unnamed-(1)-005.jpg

GİRİŞİMCİLİK VAZGEÇİLMEZ BİR ÖĞE

Girişimciliğin bir çeşit kalkınma projesi olduğunu belirten Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, ‘’21.yy yapılanmasında girişimcilik vazgeçilmez bir öğedir. Girişimcilik ruhu ne kadar gelişirse ülkeler o kadar yükselir ve istihdam seviyesi yukarılara çıkar. Bu kapsamda yapılan bu yararlı program kentimize ve ülkemize hayırlı olsun diliyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.
 
PROJELER ÜRETMELİYİZ

Yüksek kalitede ve değerli ürün üretmenin başarıyı getireceğini dile getiren Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ‘’21. yüzyıl girişimciliğin tam zamanı, bizler değeri yüksek ürünler üretmeliyiz. Fikirlerin üretip  projelendirilmesini sağlamalı ve sonra da hayata geçirmeliyiz. Bu kapsamda bu proje çok yararlı olacaktır. Gençlerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum‘’ diyerek sözlerini noktaladı.
 
GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Programda üretimin ekonomiyi canlı tutan bir unsur olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, ‘’Ekonomiyi canlı tutan en önemli değer üretmektir. Gençlerimizi bu açıdan girişimciliğe yönlendirmeliyiz. Gençlerimiz de bu fırsatları değerlendirmeli ve harekete geçmeliler. Bu projenin amacı zaten sizlere destek olmaktır. Projemizin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ‘’ dedi. Öte yandan protokol konuşmalarının ardında girişimci Özgür Bayraktar, New York’ta başlayan bir başarı hikayesi anlattı.
 
1000 ÖĞRENCİYE 40 SAAT EĞİTİM

Projenin hedef kitlesini; Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören ön lisans/lisans/yüksek lisans/doktora programlarındaki son sınıf öğrencileri oluşturuyor. Projeyle 1000 öğrenciye 40 saatlik bir eğitim programı düzenlenmesi hedefleniyor. Eğitimin 32 saatlik kısmının “Uygulamalı Girişimcilik” ve 8 saatlik kısmının  “Proje Döngüsü Yönetimi ve “Özgeçmiş Hazırlama” üzerine olması planlandı. 2016 yılı içerisinde 25 kişilik sınıflar halinde toplamda 8 sınıfa ve 200 katılımcıya eğitim verilecek. Eğitime katılan öğrencilerimize İŞKUR tarafından eğitim süresi boyunca cep harçlığı verilecek.
 
EĞİTİM SONUNDA BELGE VERİLECEK

Projenin açılışı, il protokolü ve öğrencilere rol model olabilecek başarılı bir girişimcinin davet edileceği bir tanıtım toplantısı ile gerçekleştirilecek. Hedef kitleye erişimi temin etmek amacıyla, projenin genel çerçevesine ve proje kapsamında sunulacak eğitim programına ilişkin tanıtım sonrasında Kocaeli Üniversitesi’nde ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Başvurular internet ortamında alınacak olup, proje ortaklarının resmi internet adresi olan http:\\icindekigirisim.marka.org.tr adresinden ilgili başvuru formuna erişilebilecek. Sonrasında eğitimlere başlanacak ve eğitimlerin bitiminde katılan ve başarılı olan öğrencilere KOSGEB onaylı ‘Eğitim Katılım Belgesi’ verilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim