• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 10°C Kocaeli
    • 13°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 11°C Rize
  • BIST: 9079.97 0.00
  • Altın: 2324.032 0.75
  • Dolar: 32.3568 0.08
  • Euro: 34.9372 -0.35

Geçişler bayram boyunca ücretsiz

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun önemli bir ayağı olan Osmangazi Köprüsü hizmete açıldı.
Geçişler bayram boyunca ücretsiz

İstanbul-İzmir Otoyolu'nun önemli bir ayağı olan Osmangazi Köprüsü hizmete açıldı. Açılış Töreni Osmangazi Köprüsünün Dilovası ayağında gerçekleştirildi. Osmangazi Köprüsünden geçişler gece 24.00 itibariyle başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'nden geçişlerin bayram boyunca ücretsiz olacağını açıkladı.

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü, hizmete açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım açılış konuşmasında; "Osmangazi Köprüsü'nün açılışı hayırlı uğurlu olsun. Osmangazi Köprüsü İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Manisa ve İzmir illerini ihya edecek. Seyahati eziyetten keyfe dönüştürecek. İzmir'e İstanbul'dan gidiş süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek. İşte medeniyet bu. 2013'te Marmaray'ı açtık. Marmaray bir dünya projesi. Bugüne kadar tam 145 milyon İstanbullu kullandı. Şimdi ağustos ve aralık aylarında 2 büyük projenin açılışını gerçekleştireceğiz. Bütün bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nde bir ve beraber olarak kardeşçe yaşama azmindeki 79 milyon vatandaşımızın mutluluğu için yapılıyor. Ağustosta aralıkta yeni güzel projelerin açılışında yine hep beraber olacağız. Sayın Cumhurbaşkanım şunu ifade etmek istiyorum, Türkiye'nin barışına huzuruna göz dikenler, terörle ülkemizi yıldırmaya çalışanlar şunu bilmeli ki Türkiye 79 milyon milletiyle dimdik ayaktadır, ay yıldızlı bayrağının altında hür yaşayacaktır. Teröre pabuç bırakacak değiliz. Bu ülkeye göz dikenler er geç hesabını verecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasının başında Atatürk Havalimanı'nda hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Böyle anlamlı bir akşamda sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önceki akşam meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize baş sağlığı temenni ediyorum. PKK bir yandan, DAEŞ bir yandan, YPG bir yandan tasmalarını güçler tarafından ülkemizin üzerine salınmıştır. Ne kadar çok kan dökerlerse ne kadar çok can yakarlarsa, Türkiye'nin vazgeçeceğini teslim olacağını sanıyorlar. Yanıldıklarını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki çukur eylemlerinde, büyükşehirlerimizdeki bombalı eylemlerde gördüler, ama ısrarla inatla kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir ülkeyiz.Verilen kayıplar mücadelenin durmasına yol açmaz. Tam tersi kazanma hırsını daha da arttırır. Bizim önümüzde kendi kayıplarımızla bariyerler kurmalarına izin vermeyeceğiz. Bu maşa örgütler ve onları üstümüze salanların amaçlarını iyi biliyoruz. Ne kadar çok kan dökerlerse Türkiye'nin o kadar çabuk teslim olacağını sanıyorlar. Yanıldıklarını gördüler ama kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Dilovası ile Altınova arasında dünyanın en büyük 4., Avrupa'nın en büyük 2. asma köprüsünü açmak için buradayız. Osmangazi Köprüsü'nün hayırlı olmasını diliyorum. ve müjdeyi veriyorum. Osmangazi Köprüsünden geçişler bayram boyunca ücretsiz." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim