• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 15°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 19°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9645.02 0.00
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

''Gebze'nin sağlık merkezi yıkılmak üzere''

Türk Sağlık­ Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, 2013 yılında Gebze’ye İl Özel İdareleri trafından yaptırılan Yavuz Sultan Aile Sağlığı Merkezi’nin bakımsızlıktan neredeyse yıkılacak halde olduğunu söyledi.
''Gebze'nin sağlık merkezi yıkılmak üzere''

Artun Umur ELMASER ­ Türk Sağlık­ Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, 2014 yılında kapatılıp
Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredilen İl Özel İdareleri’nin, 2013 yılında Gebze Yavuz Selim
Mahallesi’nde sağlık hizmeti adına iki katılı olarak yaptırdığı Yavuz Selim Aile Sağlığı Merkezi’nin de içinde bulunduğu binanın neredeyse yıkılacak halde olduğunu şube binasında düzenlediği basın
açıklamasıyla gündeme getirdi. Çeker ayrıca, İl Özel İdarelerin faaliyetlerine son verildikten sonra binanın hangi kuruma devredildiğinin de belli olmadığını söyleyerek yetkililere 4 soru yöneltti.
Türk Sağlık­ Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker şu iddiaları şe şekilde;

HANGİ KURUMA DEVREDİLDİ

2013 yılında İl Özel İdare tarafından iki kat olarak inşa edilen alt katın sağlık Hizmeti verilmesi için Yavuz Sultan Aile Sağlığı Merkezine, üst kat ise Eğitim Hizmetlerine Yavuz Selim Ana Okuluna Tahsisi edilen bina 2014 yılında Büyükşehir olan illerde İl Özel İdarelerin faaliyetlerine son verilerek, mal varlıklarının belediyelere ve başka kurumlara devredilmesinden sonrada bu binada Sağlık ve Eğitim hizmeti verilmeye devam edildi. Ne yazık ki böylesine önemli bir sağlık ve Eğitim hizmeti veren binanın nereye hangi kuruma devredildiği beli olmadan hizmetine devam etmektedir. Binanın sahibinin belli olmamasından kaynaklanan yapısal sorunlar nedeniyle Kurumdan hizmet alan vatandaş, hizmet sunan sağlık çalışanları ve Ana okulunda eğitim gören öğrencilerin velileri bina zeminde ki çökmelerden ve duvarlardaki çatlakların her gecen gün arasının açılmasından tedirgindirler.

DERİN ÇATLAKLAR VAR

Binadaki teknik sorunların kim tarafından çözüleceği belirsizliğini ve gizemini korurken Aile Sağlığı Merkezi’nin üst katın da yaklaşık 130 öğrencisi olan bir anaokulu açılmıştır. Bu anaokulun hizmet
vermesiyle anlaşılıyor ki bu bina birilerine veya bir kurumadevri gerçekleşmiştir. Fakat burayı devralan kurum hangi kurum ise ne yazık ki bu binanın hali nedir diye dönüp bakmamıştır bile. Söz konusu ASM’de yapılan incelemede zeminin çöktüğü, kalebodurların çökmeden mütevellit kalktıkları, Duvarlarda derin çatlakların oluştuğu, çatlaklarda sıvalarının döküldüğü, delikler açıldığı ve neredeyse dokunsan yıkılacak bir hale gelmeye başladığını gördük.Geleceğimizin teminatı olan 130 anaokulu öğrencisine hizmet veren ve ayrıca hergün vatandaşların geldiği ASM ve çalışanlarının da hizmet ürettiği bir binanın bu halde olması kaygı vericidir.

BİNA ÇÜRÜYOR

Allah korusun burada göçük gibi bir durumla karşılaşılırsa bunun hesabını kim verebilecektir. Vicdanlar yaşanacak trajediyi nasıl kaldırabilecektir. Böyle bir durumla karşılaşılmaması için acilen bir takım önlemler alınmalıdır fakat öncelikle şu soruların cevabı da verilmelidir? İl Özel İdarenin faaliyetine son verildikten sonra bu binakime veya hangi kuruma devredilmiştir.Binanın Kesin kabulü yapıldı mı.? Yapıldı ise binayı hangi yetkili teslim aldı. Binanın sahibi olanlar niçin bu binanın haline bakmamaktadırlar? Ana okuluna üst katı tahsis etme marifetini gerçekleştirenler binanı çürümeye başladığını niçin görmemektedirler ?

basliksiz-5-001.jpg

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM

Kurum tarafından binada oluşan sorunların giderilmesi için ilgili yüklenici firmaya eksik ve kusurlu
imalatların düzeltilmesi yönünde bir işlem yapıldı mı.? 2013 yılında yapılan bir bina bu hale nasıl gelmiştir bunun yapan ve yaptıranlardan hesap sorulacak mıdır? Sağlık çalışanlarının hizmet verdiği,geleceğimizin teminatı olan 130 anaokulu öğrencisinin eğitim gördüğü, bir binanın bu halde olması ızdırap vericidir. Umarız bu sorularımıza en kısa sürede cevap verilir ve bu bina ile ilgili gerekli inceleme ve güçlendirme çalışması gibi ne yapılacaksa bir an önce icra edilir. Aksi takdirde meydana gelecek bir felakette bu işin altında herkes kalır. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim