• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9142.4 0.69
  • Altın: 2325.583 0.82
  • Dolar: 32.3735 0.15
  • Euro: 35.0075 -0.16

Gebze'nin kaderi bu hatla değişiyor

76 kilometre uzunluğundaki Gebze-Halkalı Marmaray hattı İstanbul ulaşımına büyük rahatlama sağlarken bir ilçenin ise kaderini değiştirecek. Gebze'de hattın açılmasıyla birlikte İstanbul'un çok sayıda ilçesine ulaşım artık dakikalarla ifade ediliyor.
Gebze'nin kaderi bu hatla değişiyor

Bölgedeki konut fiyatları ise İstanbul'daki fiyatlardan şikayet edenler için oldukça cazip. İlçede kiralık daire fiyatları 650 TL'den başlıyor, satılık tarafında ise 150 bin TL'ye rahatlıkla ev bulunabiliyor.

9 ilçeyi tek hat üzerinden birbirine bağlayan, belli duraklar üzerinden de 13 farklı metro ve tramvaya entegre olan Gebze–Halkalı Marmaray hattı geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. 76 kilometre uzunluğundaki hat söz konusu ilçeler arasındaki yolculuk süresini en uzak mesafede 1 saat 10 dakika azaltarak 115 dakikaya kadar indirmiş oldu.

Uzun zamandan beri açılışının dört gözle beklendiği hat ilk günden itibaren yoğun ilgi görmeye başladı. Trenler Gebze-Halkalı Hattı'nda 15 dakika ara ile Söğütlüçeşme-Zeytinburnu hattında ise 8 dakika arayla hizmet veriyor.

YILDIZI PARLAYACAK İLÇE

İstanbul'un bir ucundan diğer bir ucuna ulaşımı tek bir vasıta ile neredeyse bir saate kadar düşüren hat sayesinde özellikle bir ilçenin yıldızı diğer ilçelere göre daha fazla parlayacak.

Hattın hem başlangıç hem de son durağı olarak da ifade edilen Kocaeli'nin İstanbul'a komşu ilçesi Gebze, hattın en büyük getirisini alacak ilçe olacak. Çünkü hatla birlikte İstanbul'a ulaşımın çok daha kolaylaşacağı ilçenin, hem kiralık hem de satılık tarafında uygun fiyatlı ev arayışında olan vatandaşların tercih sebebi olacağı öngörülüyor.

150 BİN TL'YE SATILIK, 650 TL'YE KİRALIK EV

Kiraların 650 TL'den başladığı ilçede 100 m2’lik bir dairenin ortalama kirası 800 TL civarında. Satılık tarafında ise ortalama m2 fiyatı iki bin TL. İlçede 100 m2'lik bir daire için farklı lokasyon ve özellikte 150 bin TL'den 280 bin TL'ye kadar çok sayıda daire bulmak da mümkün.

HALKALI'DA FİYATLAR YÜKSEK

Hattın Avrupa yakası tarafında son durağı olan Küçükçekmece’ye bağlı Halkalı'da ise fiyatlar Gebze'ye göre neredeyse iki kat fazla. Satılık konut fiyatlarının ortalamada 420 bin TL civarında olduğu bölgede kiralık da ise rakamlar 1500 ile 2500 TL arasında geziniyor.

ORTALAMA M2 FİYATI 9 BİN TL

Gebze-Halkalı Marmaray hattının gectigi 9 ilçeye bakıldığında hem satılık hem de kiralık da en yüksek m2 birim fiyat oranlarının Bakırköy’de olduğu görülüyor. Ortalama satılıkta m2’de 9 bin TL’lerin ifade edildigi Bakırköy’ü sırasıyla 7 bin TL ile Kadıköy, 4 bin 700 TL ile ise Üsküdar izliyor. Kiralık tarafında ise söz konusu ilçelerde m2 fiyatları 25 liranın üzerine çıkıyor.

Hattın ulaşımı rahatlatmasının yanı sıra geçtiği güzergahlardaki gayrimenkul piyasasına olası etkisini ve taleplerde oluşacak olası değişkenlikleri yenisafak.com için yorumlayan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, bu tip ulaşım ağlarının olduğu bölgelerde ciddi bir gelişme olduğunu hatırlatarak bunun en güzel örneğinin metrobüs projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte Beylükdüzü'nde yaşandığını söyledi.

İNŞAAT YAPACAK ARAZİ KALMADI

Metrobüsün ilçeye kadar uzatılmasıyla Beylikdüzü'nün kendi içinde kentleştiğine dikkat çeken Aşa, bu sayede bir zamanlar uzak diye bölgeye gitmeyenlerin ulaşım imkanlarının gelişmesi ile ilçeye taşınıp burada hayatlarını ikame ettirdikleri, yaşanan gelişimden kaynaklı bölgede inşaat yapacak arazinin dahi kalmadığını vurguladı.

UCUZ KONUTTA CİDDİ ALTERNATİF OLACAK

Aynı durumun Gebze–Halkalı Marmaray hattı ile özellikle de Gebze'de yaşanabileceğini vurgulayan Aşa, ''Gebze'den İstanbul'a çalışmaya gidip gelen çok sayı vatandaş var. Gebze'de konut m2 fiyatları hem satılıkta hem de kiralıkta İstanbul'un çok gerisinde. O yüzden bu özelliği ile ucuz konut için ciddi bir fırsat ortaya çıkaracak. Önümüzdeki günlerde söz konusu bölgeye olan talebin yoğunlaşarak arttığını görüyor olacağız.'' dedi.

AVRUPA YAKASI'NA ETKİSİ ÇOK OLMAYACAK

Hattın Avrupa Yakası tarafında çok etkisi olmayacağını çünkü Bakırköy ve Küçükçekmece gibi ilçelerde fiyatların oturduğunu ve alternatif ulaşım araçlarının bulunduğunu da kaydeden Aşa, Anadolu Yakası'nda ise yine fiyat ve konumlarından kaynaklı Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe'nin yanı sıra hattın gayrimenkul tarafında getirisini Kartal, Pendik ve Tuzla'nın alacağını aktardı.

FİYATLARA YÜZDE 10 İLE 20 YANSIR

Ulaşımı rahatlatmasından kaynaklı kiralık ve satılıklarda hattın duraklarının yer aldığı güzergahların tercih sebebi olacağını da belirterek, gayrimenkul fiyatlarına yansımaların ise piyasanın hareketlenmeye başlamasıyla birlikte çok net bir şekilde görüleceğini aktaran Aşa, bu tarz projelerin fiyatlara ortalama yansımasının ise zamanla yüzde 10 ile 20 civarında olmasını tahmin ettiklerini söyledi.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı’nın geçtiği 9 ilçedeki ortalama kiralık ve satılık konut m2 fiyatları;

- Gebze
Kiralık metrekare fiyatı 8 TL
Satılık metrekare fiyatı 2 bin 100 TL

- Tuzla
Kiralık metrekare fiyatı 12 TL
Satılık metrekare fiyatı 3 bin 200 TL

- Pendik
Kiralık metrekare fiyatı 12 TL
Satılık metrekare fiyatı 3 bin 300 TL

- Kartal
Kiralık metrekare fiyatı 13 TL
Satılık metrekare fiyatı 3 bin 500 TL

- Maltepe
Kiralık metrekare fiyatı 15 TL
Satılık metrekare fiyatı 4 bin 200 TL

- Kadıköy
Kiralık metrekare fiyatı 21 TL
Satılık metrekare fiyatı 7 bin TL

- Üsküdar:
Kiralık metrekare fiyatı 18 TL
Satılık metrekare fiyatı 4 bin 700 TL

(Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim