• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 8°C İstanbul
    • 2°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 0.00
  • Altın: 2246.325 0.09
  • Dolar: 32.3328 0.07
  • Euro: 35.1977 -0.00

Gebzeli öğrenciler yeni nesil tabletlerine kavuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze’de 6. sınıf öğrencilerine yeni nesil tabletlerini dağıttı
Gebzeli öğrenciler yeni nesil tabletlerine kavuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 6. sınıf öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği yeni nesil tabletlerin dağıtımını İzmit ilçesinden sonra Gebze’de yapılan törenle gerçekleştirdi. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yapılan törenle öğrenciler tabletlerine kavuştu. 6. sınıf öğrencileri bu sene 29 bin 472 tablet bilgisayarına kavuşurken, Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar toplam 219 bin 233 adet tableti çocukların hizmetine sundu. 

 

DAĞITIM TÖRENİNDE YOĞUN KATILIMI VARDI

Bu sene 29 bin 472 tablet bilgisayarın öğrencilerle buluşacağı dağıtım törenine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba il, ilçe protokolü, çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

 

“BEDENEN VE RUHEN HAZIR OLMALISINIZ”

Öğrenci ve velilerin büyük ilgi gösterdiği tören öncesinde yetenek sizsiniz programı ile tanınan illüzyonist Burak ve Kıvanç öğrencilere gösterilerini sundu. İlgi ile izlenen gösteriden sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çocukları, öğrencileri çok sevdiğini dile getirerek “Anneler babalar, dedeler, büyükler olarak siz bizim hayat kaynağımızsınız. Bizim geleceğimiz sizsiniz. Siz hayata güzel bakmalısınız. Bedenen ve ruhen hayata güzel hazırlanmalısınız.” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN, ÖĞRENCİLERDEN SÖZ ALDI

Verilen tablet bilgisayarların dünyada en son teknolojiyle üretilmiş olduklarını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu “Bu verdiğimiz tabletleri gelecekte sizler yapacaksınız diyerek” çocuklardan “söz” aldı. “Ben inanıyorum ki geleceğin bilgisayar yapıcıları ve programcıları sizler olacaksınız. 8 yıldır 219 bin gencimize bilgisayar verdik. Bizi hayata bağlayan sizlersiniz. Tabletler bize bağımlı olacak, biz tabletlere internete, bağımlı olmayacağız. Arkadaşlarınıza da söyleyin, bilgisayara bağımlı olmayın. Bilgisayarla işimizi bitirdikten sonra kapatıp kenara koyacağız. Arada dinlenmek için eğitici oyunlar oynayın. Sizlerin gelecekte önemli yerlere geleceğinize inanıyorum “ dedi.

 

TAK ÇIKAR KLAVYE ÖZELLİĞİ

Yeni nesil bilgisayarlar, öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek özellikler bulunduruyor. Türkçeleştirilmiş F klavye düzenine sahip tabletler tak çıkar klavyesi sayesinde kolay yazmaya imkan sağlıyor. Bilgisayarın çalınmasını ve üçüncü şahıslara verilmesini engellemek amacıyla cihazlarda uzaktan kilitlenme özelliği bulunuyor. Bu özellik bilgisayar formatlansa bile sistemden kaldırılamıyor. Tabletlerde kelime işlem, hesap tablosu ve sunum uygulamalarını içeren tablet işletim sistemi için özelleştirilmiş ofis uygulaması yüklü halde bulunuyor.

 

E-KİTAP DESTEKLİ

Tabletler, sözlük programı kurulu halde teslim ediliyor. Sözlük programı içeriğinde “İngilizce-Türkçe” ve "Türkçe-İngilizce" özelliği yer alıyor. Üründe Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün onay verdiği Türkçe Sözlük programı bulunuyor. Tabletlerde sıkıştırma programı, müzik ve video oynatıcı program, pdf gösterici gibi ücretsiz kullanılabilecek programlar yer alıyor. Tabletlerde e-kitap desteği ile ebeveyn kontrol yazılımı da bulunuyor. Tablet bilgisayarlar 4GB Ram ve 64 GB belleğe sahip.

 

KODLAMA PROGRAMI OLACAK

Öte yandan dağıtılacak tabletlerin içerisinde bir kodlama programı olacak. Bu program ile öğrenciler proje geliştirerek Tablet Dağıtım Töreni’nde tanıtımı yapılacak olan ortaokul 5-6-7-8. Sınıflar için “Kocaeli Kodluyor” ödüllü bilişim yarışmasına katılabilecek. Ardından yarışma ön başvuruları alınacak. Katılacak takımlar belirlendikten sonra eğiticilerin eğitimi verilecek. Daha sonra öğrencilere eğitim verilecek ve proje oluşturmaları istenecek. Ekim-kasım ayı içerisinde değerlendirmeler yapılacak ve finale kalanlar Kocaeli Bilişim Fuarı’na davet edilecek. Yarışma takvimi daha sonra açıklanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim