• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 27°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 27°C Ankara
    • 27°C Rize
  • BIST: 9747.68 1.06
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Gebze’de yeni teknoloji üssü

“Katmanlı imalat teknolojileri Ar-Ge Laboratuvarı” açılış töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Gebze’de yeni teknoloji üssü

Türkiye’de teknoloji geliştirme çalışmalarını desteklemeyi, yetkin mühendis ve araştırmacı yetiştirilmesini sağlamayı ve katmanlı imalat konusunda şirketlere sunduğu çözüm ortağını güçlendirmeyi hedefleyen GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi “Katmanlı İmalat Teknolojileri AR-GE Laboratuvarı”nın açılış töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. TÜBİTAK MAM’da düzenlenen törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Vali Aksoy’un yanı sıra, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Aybüke Molbay, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, sanayiciler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. GE Havacılık Türkiye Teknoloji Merkezi Genel Müdürü Aybüke Molbay TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık’ın konuşmalarının ardından Varank yaptığı konuşmalarında; “Katmanlı İmalat Araştırma Laboratuvarının açılışında sizlerle bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bu yeni merkezimizin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“DİJİTAL TABANLI YENİ ÜRETİM MODELLERİ”
Konuşmasının devamında ise Varank şu ifadeleri kullandı; “Yeni teknolojiler hayatımızın her alanına yoğun bir şekilde dahil olmaya başladı. Esnek, hızlı ve verimli çalışan dijital tabanlı yeni üretim modelleri gelişiyor. Katmanlı üretim teknolojileri bu süreçte en yoğun olarak kullanılan yöntemlerden birisidir. Bu teknolojiyi güçlü olduğumuz sanayi dallarında kullanarak, potansiyelimizi çok daha ileriye taşıyabiliriz. Desteğimizle kurulan bu laboratuvarın ülkemiz için önemli bir katma değer oluşturacağına yürekten inanıyorum. 70 yıldır ülkemizde bulunan General Elektrik 5 ilde 500’ü AR-GE Mühendisi olmak üzere 2300 kişi ile faaliyet gösteriyor. Havacılık, Sağlık, Enerji ve Ulaştırma olmak üzere pek çok alanda yüksek katma değerli üretim ve AR-GE gerçekleştiriyor. Türkiye’de ki AR-GE merkezini firmanın diğer  AR-GE merkezlerinden ayıran özelliği; diğer merkezlerde çalışan kadın oranı %9 iken burada bu oran %26’ya ulaşmış durumda. Bunun bütün işletmelerimize örnek olmasını diliyorum. Bu merkezimiz bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğine katkı sağlıyor. 15 den fazla Türk mühendis burada çalışmak için ABD, Almanya, Hollanda ve İsviçre gibi ülkelerden yurda döndü.

“CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ”
Sürdürebilir kalkınmanın en önemli bileşeninin beşeri sermaye olduğunu biliyoruz. Ülkemize gelen araştırmacılar sadece üniversitelerin bünyesinde değil, özel sektörde de çalışma ve kendi ekiplerini kurma fırsatına sahip olacaklardır. Türkiye’yi istisnai araştırmacılar ve bilim insanları için cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Ekonomide çok ciddi bir dönüşüm gerçekleştirdik. Ancak ulaşmak istediğimiz daha çok hedeflerimiz var. Ülkemizi yatırım üretim ihracat zincirinin daha da güçlenmesi için çalışıyoruz. Mevcut sanayi alt yapımızı ve teknolojik yetkinliklerimizi yenilikçi bir bakış açısıyla güçlendireceğiz. Bunu gerçekleştirirken uluslararası paydaşlarımızdan da azami derecede faydalanmak istiyoruz. Birlikte araştırıp, geliştirelim, üretelim ve birlikte kazanalım.”  Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Vali Aksoy ve protokol üyeleri hayırlı olsun temennisiyle Katmanlı İmalat Teknolojileri AR-GE Laboratuvarının açılış kurdelesini kestiler ve merkezi gezerek, incelemelerde bulundular.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim