• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 1°C Kocaeli
    • 9°C İstanbul
    • 3°C Ankara
    • 9°C Rize
  • BIST: 8718.11 -1.25
  • Altın: 2244.661 0.01
  • Dolar: 32.3343 0.08
  • Euro: 35.1498 -0.15

Gebze'de Girişimcilik konuşuldu

Girişimciliğe toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak ve ülkemizin genç girişimci potansiyelini nicelik ve nitelik bakımından geliştirmek amacı ile GTÜ tarafından düzenlenen Girişimcilik Zirvesi gerçekleştirildi. Zirveye Başbakan Yardımcısı Fikri Iş
Gebze'de Girişimcilik konuşuldu

Üniversite-sanayi işbirliğinin en iyi örneklerinden birini sergileyen Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) tarafından 9-10 Mayıs 2018 tarihlerinde The Green Park Pendik Hotel & Convention Center’da 4. Girişimcilik Zirvesi düzenlendi. Zirvenin açılış törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, GTÜ Rektör V. Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, OSB başkanları, sanayiciler, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Girişimcilik Zirvesi’nde, bu yıl teknolojik dönüşümün iş dünyasında hızla yayılmasına vurgu yapılarak “Dönüşümü yönet, geleceği inşa et” temasını ile teknolojik dönüşümün ulaştığı en son nokta olan “Endüstri 4.0.”ın başlatacağı yeni dönem ve sağladığı fırsatlar, “Teknolojik Dönüşüm” ile gelen muazzam değişim, bu değişimin girişimcilik ekosistemindeki yansımaları alanının öncü aktörlerinin deneyimleri ve girişimcilik hikâyeleri ışığında değerlendirildi.

KOCAELİ BİR FIRSAT

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan zirve açılış töreninde GTÜ Tanıtım Filmi gösteriminin ardından protokol mensupları selamlama konuşmalarını gerçekleştirdiler. İlk olarak Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler konuşma yaparak girişimcilik ruhunun toplumumuzda yaygınlaştırılması gerekliliğinden söz etti. Zirvede konuşan Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise Kocaeli’nin 102 ARGE Merkezi,  8 tane tasarım merkezi ile İstanbul’dan sonra en fazla ARGE Merkezi olan il olduğunu söyledi. Bu nedenle Kocaeli’nin öğrenciler için çok önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

GTÜ İşletme Fakültesi Dekanı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ebru Tümer Kabadayı girişimcilik zirvelerinin her yıl üzerine artılar yükleyerek devam ettiğini belirterek destek olan herkese teşekkür etti. Konuşmasında Kabadayı, “Bu zirvemizde Endüstri  4.0’ ın getirdiği değişimin girişimcilik ekosistemine yansımasını tartışacağız. Teknolojik dönüşümle gelen fırsat ve tehditlerin neler olduğu,  değişim sürecinin girişimcilik ekosistemi içinde nasıl yönetileceğinin cevaplarını bulmaya çalışacağız. GTÜ olarak girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesinde üniversitelere düşen sorumluluğun farkındayız. Teknolojik dönüşüme ayak uydurma, inovatif girişimcilerin desteklenmesi yolunda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu kapsamda düzenlediğimiz girişimcilik zirvelerinin amacı sanayi dünyasının önde gelen isimlerini girişimci adayları ile bir araya getirerek tarafların bilgi alış verişinde bulunmalarını, teknolojik dönüşüm sürecinde girişimcilik ekosistemini destekleyen gelişmelerin tartışılmasını, etkileşim ağı ve iş fırsatlarının doğmasını sağlamaktır.” dedi.

ZİRVE İLHAM KAYNAĞI OLACAK

GTÜ Rektör Vekili Muhammed Hasan Aslan, yaptığı konuşmada zirvede paylaşılacak bilgi ve deneyimlerin girişimcilere ilham kaynağı olacağını söyledi. Aslan Girişimcilik Zirvesi’nin hayata geçmesinde büyük emeği olan GTÜ Eski Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’e, organizasyon komitesi başkanı Prof. Dr. Ebru Tümer Kabadayı’ya, organizasyonda emeği geçen tüm akademisyen ve öğrencilere, maddi manevi desteklerini esirgemeyen GTÜ paydaşlarına teşekkür etti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise, “Türkiye’de girişimciliğin teşvik edilmesi ve desteklenmesi adına birçok mevzuatta yapılan değişikliklerle girişimciler desteklenmekte ve onların önü açılmaktadır. Gebze Teknik Üniversitemizin yapmış olduğu bu organizasyonda girişimcilerimize örnek oluşturabilecek başarılı deneyimlerin sahiplerinin burada konuşmacı olarak yer alması ve genç arkadaşlarımızın bu deneyimlerden yararlanmasına fırsat verilmesi yönüyle bu zirvenin yeni girişimcilerin ortaya çıkmasına önemli katkılar sağlayacağına olan inancım tam.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin geleceği açısından heyecan oluşturan böylesine bir zirvede katılımcılarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık genç girişimci adaylarına inovatif düşüncenin önemini anlattı. Konuşmasında ülkeler için nitelikli insanın önemini ifade eden Işık, nitelikle birlikte girişimci ruha sahip olan ülkelerin çağın efendileri olacağını söyledi. Işık’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle;

İNOVATİF DÜŞÜNCE ÖNEMLİ BİR GÜÇ

“Bir ülke için en büyük zenginlik yerin üstündeki varlıklarıdır. Yerin üstündeki en büyük zenginlikte o ülkenin insan kaynağıdır. İnsan kaynağına nitelik kazandıran ülkeler bu çağın efendileri olur. İnsan kaynağına da girişimci bir ruh kazandırabiliyorsanız nihai hedefe ulaşabilirsiniz. Sürdürülebilir başarı böylece kazanılıyor. Girişimcilik ruhu bir ülkenin aslında bu çağda ayakta kalmasının en önemli anahtarıdır.  Girişimcilik ruhu eğer varsa bahaneler ortada kalmaz. Hem bireysel, hem toplum olarak hem de devlet olarak üzerine en çok düşmemiz gereken konu girişimcilik ruhu ve bu ruhunu besleyen ekosistemin oluşturulması olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan bugünkü program son derece önemli.

Ticaretin onda dokuzu cesarettir.  Cesaretiniz varsa buna akılda yükleyebiliyorsanız o zaman başarı kaçınılmaz olur. Cesarete akıl yükleme işi biraz yenilikçilikle alakalıdır. Bu bir hayat tarzı haline gelmelidir. Gebze Teknik Üniversitesine dönüşümden sonra bugün ASELSAN Genel Müdürü olarak görev yapan hocamız Haluk Görgün’ ün üniversiteye rektör olması, şuanda rektör vekilimizin ve değerli çalışma arkadaşlarının verdiği emek ve mücadele çok değerlidir. Bu çalışma, üniversitenin 4 yıl gibi bu kadar kısa sürede önemli başarılara imza atan bir üniversite haline gelmesini sağladı. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Bundan sonrada arkadaşlarımız aynı titizlikle başarının devamını sağlayacak. Gebze Teknik Üniversitesi’nde öğrenci olan tüm öğrencilerimiz bir kaç yıl sonra göreceksiniz; Türkiye’nin en yüksek puanı ile öğrenci alan bir kaç üniversitesinden birinden mezun olmanın haklı gururunu yaşayacaksınız. Üniversitemiz girişimci ve yenilikçi endeksinde 14. sıradan 3 sıraya geldi. Sıralamanın daha da yükseleceğine ilişkin gayretin devam edeceğine inanıyorum. Gebze Teknik Üniversitesi mezunları Türkiye’nin en girişimci insanları olmalı. İşte iki gün buradaki çalışmalarınız bu hedefe varmakta çok ama çok önemli katkılar sağlayacaktır.”

9-10 Mayıs tarihlerinde yapılan 4. GTÜ Girişimcilik Zirvesinde 5 oturumda; Teknolojik dönüşümün öncü aktörleri, teknolojik dönüşümde organize sanayi bölgelerinin rolü, teknolojik dönüşümün getirdiği yönetsel yenilikler, teknolojik dönüşümde kadın girişimciler, teknolojik dönüşüm ve dijital girişimcilik konuları alanlarında sektörünün en önemli isimleri tarafından değerlendirildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı05 Şubat 2024 Pazartesi 14:40
  • Markette 42 üründen 29’unun fiyatı arttı!01 Şubat 2024 Perşembe 09:33
  • Kocaeli’de ihracat arttı, ithalat azaldı!31 Ocak 2024 Çarşamba 17:26
  • Marketlere bir gecede zam yağdı!27 Ocak 2024 Cumartesi 13:01
  • Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!25 Ocak 2024 Perşembe 14:26
  • TÜİK hissedilen enflasyonu açıkladı25 Ocak 2024 Perşembe 10:40
  • Kocaeli'de Çenesuyu'na yine zam geldi!25 Ocak 2024 Perşembe 09:26
  • Ev hanımlarına emeklilik müjdesi!23 Ocak 2024 Salı 11:36
  • JTI Türkiye Top Employer İkincisi20 Ocak 2024 Cumartesi 19:17
  • Vali Yavuz, Global OSB’de yatırımlar hakkında bilgi aldı17 Ocak 2024 Çarşamba 19:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Haber Scripti: CM Bilişim