• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2508.202 0.97
  • Dolar: 32.5994 0.18
  • Euro: 34.7296 0.02

Gebze'de Feci Olay! Aile Hekimi Feci Şekilde Darp Edildi!

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker gerçekleştirdiği basın açıklamasında Gebze’de bir Aile Sağlık Merkezi’nde bir personelin başka bir personelin eşi tarafından darp edilmesini ağır bir şekilde eleştirdi.
Gebze'de Feci Olay! Aile Hekimi Feci Şekilde Darp Edildi!

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker düzenlediği haftalık basın açıklamasında Gebze’de görevi başında iken aynı Aile Sağlık Merkezi’nde görev yapan sağlık çalışanının eşi M. T. Tarafından darp edilmesinden türü basın açıklaması düzenledi. Çeker yaptığı açıklamada, “Artık bir başka cinayetler yaşanmasın, sağlık çalışanları şiddete uğramasın Hükümetin, idarecilerin kısacası artık devletin sağlık çalışanını duymasını istiyoruz. Boş vermişliğin son bulmasını bekliyoruz” dedi.
 
ŞİDDET ORANLARI KORKUNÇ

Çeker yaptığı açıklamada, “Sağlık çalışanlarının can güvenliğinden emin bir şekilde hizmet vermesini engelleyen, çalışana adeta bugün eve sağlam dönebilecek miyim tedirginliğini yaşatan sağlıkta şiddet artık katlanılamaz bir hal almıştır. Öyle ki; yaptığımız araştırmalarda sağlık çalışanlarının yüzde 70’i şiddete uğramışlardır. Beyaz kod verilerine göre son iki yılda sözlü veya fiziksel şiddete uğrayan sağlık çalışanı sayısı 20 bin 159’dur” şeklinde konuştu.
 
TEK MÜSEBİBİ BAKANLIK

“İlimizde ise sağlık çalışanı veya yakınının sağlık çalışanına şiddet uygulamasına bir yıl içerisinde ikinci kez şahit olmaktayız” diyen Çeker, “Şiddet olaylarının tek müsebbibi Hükümet ve Sağlık Bakanlığıdır. Çünkü görevi başında iken Şiddete uğrayan kamu görevlisinin haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için caydırıcı gerekli yasal düzenlemeleri yapmamıştırlar. Ne yazık ki aynı ASM’de görev yapan sağlık çalışanı bayanın eşi M.T tarafından aile hekimimiz darp etmiştir.
 
BEDELİNİ ÖDER

“Darp neticesinde Hekim arkadaşımızın yapılan muayenesinde on gün çalışamaz raporu düzenlenmiştir” diyen Çeker, “Düzenlenen raporu göz önüne aldığımızda görevi başında iken darp edilen Aile Hekiminin ne derece bir darp ve şiddete maruz kaldığını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Eşi de sağlık çalışanı olan M.T.’ye insan demeye insanın dili varmıyor. Şahsın kadın aile hekimini darp etmesi kabul edilebilecek bir olay değildir. Türk Sağlık-Sen olarak yaşanan bu çirkin olayı kınıyoruz. Umarız ki bu şahıs en ağır cezaya çarptırılarak yapmış olduğu şiddetin ‘darpın’ bedelini öder” şeklinde konuştu.
 
YANINDAYIZ

Çeker, “Türk Sağlık-Sen olarak Sağlık Bakanlığı’nın tüm taraflarla birlikte bir ortak eylem planı ortaya koymasını bekliyoruz. Sorunun çözümü için gerekli adımlar atılmasa daha çok şiddet olayları yaşanmaya devam eder. Biz Türk Sağlık-Sen olarak şiddete uğrayan arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor ve onların her zaman yanlarında olduğumuz ifade ediyoruz. Biz artık devlet göreve diyor ve şiddete çözüm, şiddeti uygulayanlara ağır cezalar verilmesinin yanında belli bir süre kamu hizmetinden men edilmeleri gerek” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim