• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8970.5 1.86
  • Altın: 2281.96 0.26
  • Dolar: 32.3217 0.25
  • Euro: 35.018 -0.28

Gebze’de dev spor kompleksi için temel atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak, iki yapıdan oluşan dev spor kompleksi için temel atma töreni yapıldı.
Gebze’de dev spor kompleksi için temel atıldı

Kocaeli’nin tüm ilçelerini spor tesisleriyle donatmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gebze Cumhuriyet Mahallesi’nde tam donanımlı Kapalı Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu olmak üzere, iki tesis için temel atma töreni düzenlendi. Tören sonunda Başkan Karaosmanoğlu, tesisin 2019 yılı Şubat ayında bitirilmesi için müteahhit firma yöneticisinden söz aldı. Konumu itibariyle Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinin ortasında yer alan Cumhuriyet mahallesindeki spor kompleksi, bölgenin cazibe merkezi olacak.

TEMEL ATMA TÖRENİNE YOĞUN İLGİ 
Temel atma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor il Müdürü Muzaffer Çintımar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, protokol ve vatandaşlar katıldı.  

"BU TESİSLER HALKIMIZIN MUTLU YAŞAMASI İÇİN ÖNEMLİ"
Temel atma töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın ve insanlarımızın hayatını kolaylaştıracak ve onları mutlu edecek hizmetleri bir bir hayata geçiriyoruz. İşte bu temelini attığımız kapalı spor salonu ve yüzme havuzunun, halkımızın sağlıklı yaşaması için mutlu yaşaması için önemli tesisler olarak görüyoruz. Biz toplumumuzdaki gencin de yaşlısının da, kadınının da, erkeğinin de spor yapmasını arzuluyoruz” dedi. 

“SPOR YAPAN KİŞİ HASTALIKLARA HAZIRLIKLI OLUR”
Başkan Karaosmanoğlu, “ Sağlıklı bir yaşam için spor yapmamız gerekiyor. İşte o zaman sağlıklı yaşamı yakalayabiliriz. Vücudumuz ne kadar dinç ve sağlam olursa mikroplara karşı bir o kadar da dirençli olur. Spor yapan bir kişi hastalıklara karşı daha hazırlıklı olur” ifadesini kullandı.

YAMAN, "KOCAELİ DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHİRLERİNDEN BİRİ"
Temel atma töreninden konuşan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman “Ak Parti öncesinde devlet böyle spor salonu veya yüzme havuzlarını yapamıyordu. Osman Hamdi Bey müzesi ve kültür merkezini 30 yılda bitirilemedi. Bolu Dağı Tüneli 30 yılda bitirilemedi. 78 yılda 50 km tünel yapan bir Türkiye vardı. İşte biz o günlerden bugünlere geldik. Ülkemiz dünyanın en güzel ülkelerinden birisidir. Kocaeli dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir. Kocaeli’mizi güzelleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanım, onun arkadaşları ve belediyelerimizdir” açıklamasını yaptı.

KÖŞKER, "HALKIMIZ ADINA BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Törende konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Ülkemizin geleceği olan gençler için yapılan projeleri Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu çok önemsiyor. Gebze’de özellikle gençlerimiz ve kadınlarımız için kültürel ve spor alanlarında birçok projeyi gerçekleştirdik. Gebze halkımız adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu güzel proje için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TAM DONANIMLI
Zeminde 1070 metrekare alana sahip olacak mahalle tipi spor salonunun toplam kullanım alanı bin 590 metrekare olacak. Spor salonu çelik taşıyıcı sistemle kurulacak. Çatı ısı yalıtımlı ve kenet tip olup şeklinde yapılacak. Yapının zemin katında Fiba onaylı pvc zemin kaplamalı basketbol  ve voleybol kombine müsabaka sahası yer alacak. Bu katta A ve B takımı soyunma odaları, 250 koltuklu tribün, büfe, görevli odaları, antrenör odası, hakem odası, iki adet antrenman potası ve teknik ihtiyaç odaları bulunacak.

3 ADET ÇOK AMAÇLI SALON
Birinci katta ise 3 adet spor salonu olacak.  Bu katta bir numaralı 30,00X5,70 ölçülerinde çok amaçlı spor salonu yer alacak. Bu salonda eskrim, atıcılık, okçuluk ve masa tenisi gibi sporlar yapılabilecek. 9,10x9,50 ölçülerindeki ikinci salon güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve plates sporlarına imkan verecek. Üçüncü salon da güreş, karete, teakwando, judo, fitness ve plates sporları için alternatif mekan olarak kullanılacak.

KISA KULVAR YÜZME HAVUZU
Komplekste yer alacak eğitim amaçlı kısa kulvar yüzme havuzu bodrum, zemin ve bir kattan oluşacak. Bodrum katta teknik birimler, kondisyon salonu ve güreş, teakwando, judo, step, plates sporlarının yapılacağı iki adet çok amaçlı spor salonu bulunacak. Zemin katta 6 kulvarlı 1,5 metre deriliğinde havuz yapılacak. Havuz 15,60X25 metre ölçülerinde olacak. Bu katta bir de 2 kulvarlı 80 santimetre derinliğinde 15,60x5,20 ölçülerinde çocuk havuzu bulunacak.  soyunma odaları, antrenör odaları, Yüzme havuzunun birinci katında da eğitim salonu, kafeterya ve 130 kişilik tribün yer alacak. Havuzun toplam inşat alanı 3 bin 600 metre olacak. Tesisin dışında 100 araçlık bir de otopark oluşturulacak.  

gebze-spor-kompleksi-(1).jpeggebze-spor-kompleksi-(3).jpeggebze-spor-kompleksi-(4).jpeggebze-spor-kompleksi-(6).jpeg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim