• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 12°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Gebze ve Çayırova'ya kentsel dönüşüm

AK Parti İl Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kocaeli’de 4 bin 900 riski yapının bulunduğunu belirterek, “Cedit Mahallesi’nde büyük oranda anlaşma sağlandı.
Gebze ve Çayırova'ya kentsel dönüşüm

 2 buçuk milyon lira ödenek aktarımını bu hafta içerisinde yapacağız. Ay sonuna kadar vatandaşlar ödemelerini alacaklar” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi programa katılmak üzere ilimize geldi. Bakan Kurum’un ilk durağı AK Parti İl Başkanlığı oldu. Teşkilatı ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, AK Parti Milletvekilleri Emine Zeybek,  Cemil Yaman, İlyas Şeker, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer karşıladı.  Bakan Kurum kentsel dönüşüm konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

YOĞUN PROGRAM

Bakan Kurum parti ziyareti sonrasında saat 13.00’da kentsel dönüşüm yapılacak olan Hacıhızır ve Veliahmet Mahallesi’nin muhtar, muhtar adayları ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek. Programda fikir alışverişinde bulunulacak. Ardından saat 15:00’te AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı tarafından yapılan organizasyona katılmak üzere Dilovası’na geçecek olan Bakan Kurum, Dilovası’nın önemli sorunları olan Kömürcüler OSB, kentsel dönüşüm ve çevre konularında açıklamalarda bulunacak.

“KOCAELİ BİRLİĞİN ŞEHRİDİR”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ülkemizin yüz akı Kocaeli’deyiz. Her gelişimizde Kocaelili vatandaşımız için ne yapabiliriz bunu düşündük. Birçok projeyi burada istişare ederek hızlı bir şekilde bunları uygulamaya çalıştık. Kocaelimiz depremlerden çok acı çekti. Hem can hem mal güvenliği açısından büyük badireler atlattı. Kayıtlı rakamlara göre 1999 Depreminde 17 bin insanımızı kaybettik.  Bu manada tüm Türkiye bir oldu. Kocaeli’de daha sağlam binalar yaparak can ve mal kaybını enm. Tüm Türkiye ogün buraya koştu. Kocaeli birliğin beraberliğin  şehridir. 1 Nisan itibariyle İnşallah Büyükşehir belediyesi öncülüğünde tüm ilçe belediye başkanlarımız koordineli bir şekilde çalışacaklar” dedi.

“KOCAELİ’DE 4 BİN 900 RİSKLİ YAPI VAR”

“Kentsel Dönüşüm Strateji Planı gerçekleştirmek istiyoruz” diyen Bakan Kurum, “Vatandaşın istemediği hiçbir iş ne yapılacak ne de yaptırılacak. Bakanlığımızın desteğiyle riskli yapıları bir an önce dönüştüreceğiz. Kocaeli’de  4 bin 900 riski yapı var. 13 bin vatandaşımızın yaşadığı 78 hektarlık alanda 9 riskli alan tespit ettik.Bu alanlardaki vatandaşlarımızı mağdur etmemek için 4 ilçemizde 540 hektarlık 7 tane rezerv yapı alanı belirledik. Bu alanlarda yatay mimarı kültürümüzü yansıtacak projeler yapacağız” şeklinde konuştu.

“GÖLCÜK’TE 3 RİSKLİ ALAN TESPİT ETTİK”

Bakan Kurum konuşmasında, “Gölcük’te 29 hektarlık 3 riskli alan tespit edildi. Bakanlık olarak bu acıları çekmiş vatandaşlarımıza destek olabilmek için her türlü teknik ve maddi desteği Kocaelimize vereceğiz. Gölcük Dumlupınar Mahallemizde riskli alanda bulunan sanayi sitemizin yerine yeni sanayi sitesi yaptık. Şimdi daha sağlam sanayi sitesinde esnaflar ticaretlerini yapıyorlar. Denizevler’de inşaatlar yüzde 50 seviyesine geldi. Hak sahiplerine evlerini kısa sürede vermek istiyoruz. Merkez mahallesinde de riskli alanlar var. Vatandaşın görüşleri doğrultusunda kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÖDEMELER BU HAFTA”

“Belediyelerimize yüzde 50 faiz desteği vereceğiz” diyen Bakan Murat Kurum, "26 buçuk hektarlık alan İzmit’te riskli alan olarak belirlendi.  Cedit Mahallesi’nde büyük oranda anlaşma sağlandı. 2 buçuk milyon lira ödenek aktarımını bu hafta içerisinde yapacağız. Ay sonuna kadar vatandaşlar ödemelerini alacaklar. TOKİ başkanlığımızda inşaatlara başlayacak” şeklinde konuştu.

VATANDAŞ İSTERSE YAPILACAK

Veliahmet ve Hacıhızır Mahalleri’ndeki kentsel dönüşüm konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “ Veliahmet ve Hacıhızır Mahallerimizde riski alan ilanı yapıldı. Riskli alan ve rezer alan ilanıyla birlikte çarpık yapıyı düzenli hale getirmek için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Vatandaşların çoğunluğu sağlaması halinde dönüşüm yapılacaktır. Biz yapalım derlerse bakanlık olarak destek verilecektir.

GEBZE VE ÇAYIROVA’YA KENTSEL DÖNÜŞÜM

Körfez ilçemizin Barbaros mashallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirten Bakan Kurum, “Çayırova Şekerpınar’da 6,2 hektarlık alanda riskli yapıları tespit ettik. Bu alanlara yeni sanayi sitesi yapmayı amaçlıyoruz. Bu projeyi yaptığımız zaman Çayırova istihdamına katkı sağlayacağız.  Gebze Kirazpınar’da TEM yolu üzerinde gecekondular var. 264 vatandaş orada yaşıyor. O vatandaşlarımıza TOKİ tarafından ev yapılacak. Ve orada da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sözlerinin devamında, “Derince Yenikent’te 3 hektarlık alanda 1 yer riskli yapı olarak tespit edildi.  Kandıra Akdurak Mahallesinde 8,6 hektarlık 1 adet riskli yapımız var. Burayı da büyükşehir belediyesiyle birlikte yapacağız. Kocaeli’nin genelinde kentsel dönüşümü el birliği içerisinde gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşüm bizim önceliğimizdir. Belediyelerimize her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“KOCAELİ’YE 800 SOSYAL KONUT YAPIYORUZ”

“Kocaeli’ye yaklaşık 800 sosyal konut yapıyoruz” diyen Bakan Murat Kurum sözlerini, “ Başvurular 350 bini aştı. Hedefimiz en az 250 bin sosyal konutu tüm türkiye’de hayata geçirmek. 583 liradan  başlayan ve 240 aya varan vadeyle vatandaşlar ev sahibi olabiliyorlar.  Alt ve orta gelir grubu vatandaşlarımıza yönelik bu projeleri her şehirde uyguluyoruz. Tahir başkanımız İbrahim başkandan aldığı bayrakla çok güzel işleri yapacak. Güçlü Kocaeli, Güçlü Türkiye diyerek çalışmalarımızı yapacağız. Biz Kocaelili vatandaşlarımızın yanındayız” diyerek sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim