• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 23°C Rize
  • BIST: 9716.77 -0.05
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Gebze uyuşturucuya savaş açtı

Kocaeli Hemşeri Dernekler Federasyonu ve Gebze Emniyet Müdürlüğü ortak çalışması ile “Uyuşturucuya hayır! Kullanma, kullandırtma!” kampanyası kapsamında derneklerde yapılan bilgilendirme toplantıları başladı.
Gebze uyuşturucuya savaş açtı

 İlk toplantı Gebze Mevlana Mahallesi’nde bulunan Düzceliler Derneği’nde  gerçekleştirildi. Uyuşturucu ile mücadele bilgilendirme toplantısına Kocaeli Hemşeri Dernekler Federasyonu  ve Gebze Erzurumlular Dernek Başkanı Zeki Gündüz, Düzceliler Dernek Başkanı Mustafa Kır, Eskişehirliler Dernek Başkanı Bülent Çevik, Kırşehirliler Dernek Başkanı  Fatih Soylu, Kırım Romanya Tatar Türkleri Dernek Başkanı Nejdet Gökdeniz ve Gebze Emniyetine Bağlı Narkotik, Toplum Destekli Polis memurları katıldı.

DUYARLI OLMALIYIZ

Toplantıda ev sahibi dernek başkanı Mustafa Kır, toplantıların amacını açıkladı. Kır, “Madde bağımlılığı ile ilgili hemşeri dernekleri ile bir araya gelerek bu konuda Sivil Toplum Örgütleri ne yapabilir, diye konuştuktan sonra bu fikir çıktı. Biz üzerimize düşeni yaparak emniyet  ve vatandaş işbirliğini burada pekiştirmeyi amaçladık. Bütün derneklerde bu çalışmamızı sürdüreceğiz.  Uyuşturucuyla vatandaş olarak kendi çevremizi kollayarak mücadele edeceğiz. Bilmemiz gerekenleri emniyetin uzman personelinden dinleyip uygulayacağız. Çocuklarımızın ve yarınlarımızın geleceği için emniyet güçleri ile işbirliğinde, çevremizde bağımlılık yapan unsurlara karşı duyarlı olmamız gereğini vurgulayacağız” ifadelerini kullandı.

MÜCADELEYE DEVAM

Kocaeli Hemşeri Dernekler Federasyonu  ve Gebze Erzurumlular Dernek Başkanı Zeki Gündüz toplantıda yaptığı konuşmada federasyon olarak bağımlılık konusunda farkındalığı artırmak için yoğun bir çaba harcayacaklarını söyledi. Gündüz,“Madde bağımlılığı hepimizin kanayan yarası olmalı, çünkü çok fazla kullanıcı olmaya başladı. Gencecik çocuklarımızı, bir kişi bile olsa bağımlılığın pençesinden kurtarabilirsek bu bizim için büyük bir mutluluk olacaktır. Bu amaçla emniyetle işbirliği yaparak başlattığımız bu duyarlılık hareketini milli eğitim, kaymakamlık, hastaneler, müftülüğe kadar ilerleterek, her yerde bu konun işlenmesini sağlayacağız.  Federasyonumuzdaki 11 il derneği ile bu işin peşinde olacağız” dedi. Federasyona bağlı diğer dernek başkanları da yaptıkları konuşmalarda federasyon başkanına verdikleri desteği yineleyerek, hep birlikte bu duyarlılığı devam ettireceklerini söylediler.

BİLGİ VERİLDİ

Toplantıda uyuşturucu maddeler,  madde bağımlılığı ve mücadele konularını Gebze Emniyetine bağlı narkotik polis memurları aktardı. Gebze’ de en çok esrar, bonzai, ot esrar ve ekstazi haplarının kullanılan uyuşturucu maddeler olduğu belirtildi ve bunlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Gençlerin bu maddelere bağımlılığının nedenleri olarak başta aile(aile içi kavgalar, boşanma…), kişisel( kişilik bozukluklar) ve çevresel (arkadaş çevresi, işsizlik) faktörler  sıralandı. Her kullanıcının potansiyel bir satıcı pozisyonuna ulaştığı ve yine madde arayışının diğer suçlar içinde bir potansiyele dönüştüğü vurgulandı.  Madde bağımlılığı ile mücadelede ailenin çocukları ile ilgilenmesi ve diyalogunun çok önemli olduğu belirtildi. Bu konuda her türlü ihbarın gönül rahatlığı ile emniyete bildirilmesi gereğinin altı çizildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim