• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 20°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 16°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 8977.96 1.94
  • Altın: 2281.96 0.26
  • Dolar: 32.3217 0.25
  • Euro: 35.018 -0.28

Gazetecinin Sorusunu Düzeltti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraybosna’da düzenlenen ortak basın toplantısında Bosnalı bir gazetecinin kendisine yönelttiği, “Bosna Hersek’e neden az yatırım yapıyorsunuz” ifadesini düzelterek, sorudaki ra...
Gazetecinin Sorusunu Düzeltti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraybosna’da düzenlenen ortak basın toplantısında Bosnalı bir gazetecinin kendisine yönelttiği, “Bosna Hersek’e neden az yatırım yapıyorsunuz” ifadesini düzelterek, sorudaki rakamların doğru olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temasları çerçevesinde gittiği Saraybosna’da, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Mladen İvaniç ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Bosna Hersek’ten Türkiye’ye et alımı gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, “Şu anda maksimum seviyede bir alım, bir ithal gerçekleştiriyoruz. Bu benim için ayrı bir mutluluktur zira 2012 yılında 3 milyon dolar civarında olan bu seviyenin 2014 sonu itibariyle 80 milyon dolar seviyesine çıkmış olması buna ne kadar hassas davrandığımızın, ne kadar bu konuda gerçekten kararlı olduğumuzun en güzel ifadesidir. Bu, aradaki ticaret açığını da yavaş yavaş kapatmaya başlamıştır. Bizler bunu daha da kapatmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

“TİKA, BOSNA HERSEK’TE CİDDİ YATIRIMLAR YAPTI, YAPMAYA DA DEVAM EDİYOR”

Erdoğan, özellikle TİKA’nın Bosna Hersek’te 700’ü bulan projeyle çok ciddi yatırımlar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini dile getirerek, “Şu anda da zaten TİKA başkanımız yine bizimle beraber. Bundan sonraki süreçte de bu adımlar devam edecek. İstiyoruz ki hakikaten kültürel noktada ciddi zenginliklere sahip olan Bosna Hersek özellikle paket turizm noktasında da ciddi bir çekim noktası oluşturabilir. Burası önemli bir destinasyon diye düşünüyorum. Bu konuda ciddi adımlar atılabilir. Türkiye-Bosna Hersek bu noktada ciddi bir işbirliğine de gidebilir” diye konuştu.

Savunma sanayi noktasında Bosna Hersek’in aslında geçmişte bir birikimi bulunduğunu ve bu konuda da ortak işbirliği yapılmasının mümkün olduğunu ifade eden Erdoğan, “Aynı şekilde otomotiv, yedek parça noktasında bazı adımlar atılabilir. Bunları değerlendirmenin çok çok faydalı olacağına da ayrıca inanıyorum” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Bosna Hersek’in bir zenginliği daha var. Ormanlarıyla önemli bir ülke. Dolayısıyla bu ülkede mobilya sektörüne yönelik de bazı adımlar atılması mümkün. Bu konuda Türk girişimcilerin burada attığı adımlar var. Bunları da biliyorum. Temenni ediyorum ki bundan sonraki süreçte de bu daha da artarak devam etsin. Altyapı, üstyapı bütün bu alanlarda Türk müteahhit firmalarının buraya atacağı adımlar çok daha farklı bir Bosna Hersek’in oluşumuna bir hazırlık, bir fırsat meydana getirecektir. Örneğin şu anda Saraybosna Havalimanı’nın uluslararası platformda genişletilerek ve geliştirilerek çok daha farklı bir hale gelmesi de yine burayı ciddi bir çekim alanı haline getirecektir. Dolayısıyla ben bu ziyaretin Türkiye-Saraybosna arasında hakikaten çok çok verimli olduğuna inanıyorum. Bugün yapacağımız diğer görüşmelerle de bu dayanışmanın daha da artarak devam ettiğine, edeceğine inancım tam. İşverenlerimiz seçilerek getirilmiş arkadaşlarımızdır. Onlar da bu ziyarette yapılacak sunumlar karşısında hangi alanlarda ne gibi girişimlerde bulunabilirler bunun kararlığını ortaya koyacağız.”

“ÇOK KOMİK İFADELER KULLANIYORSUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosnalı bir gazetecinin “İstatistikler Bosna Hersek’te yatırımların daha düşük, Sırbistan ve Romanya gibi ülkelerde daha fazla olduğunu gösteriyor. Bunu nasıl değerlendirirsiniz” şeklindeki sorusu üzerine gazeteciyi azarladı. Gazeteciye, “Çok komik ifadeler kullanıyorsun” diyen Erdoğan, “Açıkladığın istatistiki rakamlar çok hayali. Bir defa o istatistikler neredeyse onları şöyle basın toplantısından sonra bizlere göster de biz de öğrenelim. Bu tür bir yatırım ne Romanya’da var ne Slovenya’da var, ne Slovakya’da var, ne Karadağ’da böyle bir yatırım söz konusu değil. Bölgede şu anda yine de gerek yüzölçümü gerek nüfusuyla ilgili olarak en yüksek yatırımı girişim noktasında alan Bosna Hersek’tir. Ama diğerlerini de öğrenirsem, bundan ayrıca mutlu olurum. Romanya’daki yatırımlar yine özel sektöre ait olan yatırımlar vardır. Devletle alakalı değildir. Bunları da yine, devletin yapmış oldukları varsa kredi noktasında vesaire bunları da sizler bana bir söylerseniz sizlerle bunu da görüşürüz” cevabını verdi.

Erdoğan, Türkiye üzerinden Arap ülkelerine geçmeye çalışan Boşnak "yabancı savaşçılar"a ilişkin soruyu da, “Şu anda ülkemize 14 bin kişinin giriş yasağı vardır. Bosna Hersek’ten de 141 kişi geri iade edilmiştir. Bunu da özellikle bilmenizi istiyorum” şeklinde cevaplandırdı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim