• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 11°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 12°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9524.59 0.00
  • Altın: 2503.709 0.80
  • Dolar: 32.5811 0.27
  • Euro: 34.5666 0.83

Gazetecileri tehdit ettiler

Gebze Center Alışveriş Merkezi’ndeki güvenlik görevlileri, dün kolunu yürüyen merdivene kolunu kaptıran küçük bir çocuğun haberi için AVM’ye gelen basın mensuplarına sansür uyguladı.
Gazetecileri tehdit ettiler

Olay dün öğleden sonra, Tatlıkuyu Mahallesi'nde bulunan Gebze Center’da meydana geldi. Annesi ile beraber alışveriş merkezinde vakit geçirmek isteyen Ramazan Yıldız'ın sağ kolu bir anda yürüyen merdivene sıkıştı. Olaya şahit olan vatandaşlar görevlilerden yardım isterken, merdiven durduruldu ve itfaiyeden yardım istenildi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi Ramazan Yıldız'ın kolunu sıkıştığı yerden kurtardı. Kolu incinen çocuk 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Fatih Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kolu sargıya alınan çocuk taburcu edildi.

GAZETECİLER TEHDİT EDİLDİ

Gebze Center'da dün alışılmadık bir durum yaşandı.Alışveriş Merkezi'nde ki güvenlik elemanları, dün kolunu yürüyen merdivene kolunu kaptıran küçük bir çocuğun haberi için AVM’ye gelen basın mensuplarına sansür uyguladı. Gebzeli gazeteciler olayı görüntülemek istedi ancak AVM güvenlik çalışanları anlamsız bir şekilde muhabirlere müdahale ederek kameraları elleri ile kapatmaya çalıştı. Bu sırada kimliği bilinmeyen bir vatandaş ise gazetecilere “Ben burada güvenlik değilim. Senin dişlerini dökerim” diyerek tehdit etti.

KOCAELİ GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN TEPKİ

Dün Gebze Center'da gazetecilere yapılan sansür ve tehdit karşısında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti konuya sessiz kalmadı. KOGACE yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

''Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimiz üyesi ve İHA Gebze temsilcisi Samet Kahraman, bir olay ile ilgili haber yapmak için gittiği Gebze Center AVM’de güvenlik görevlilerinin engellemelerine ve saldırısına maruz kalmıştır.

Bugün saat 16.00 sıralarında üyemiz ve meslektaşımız Samet Kahraman, AVM’de meydana gelen bir olay nedeniyle sadece halkı bilgilendirmek görevini yerine getirmek adına olay mahaline gitmiştir.

Burada güvenlik görevlileri tarafından engellenmiş ve sonrasında AVM dışına bir uygulama ile dışarıya çıkarılmıştır.

Daha önceki olaylarda da olduğu gibi maalesef yasa ve yönetmeliklerle görev sahaları ve yaptırımları belli olan güvenlik görevlileri meslektaşlarımıza bundan önce olduğu gibi bugünde aynı muameleyi yaparak hadlerini ve yasaların verdiği yetkiyi de aşmışlardır.

Gebze Center AVM yetkililerinin derhal bu güvenlik görevlileri hakkında gerekli yaptırımı yapmalarını, toplumu bilgilendirme görevi bulunan biz gazetecilere de nasıl yaklaşım içersinde olmaları gerektiği de kendilerine bildirilmelidir.

Artık ülkemizde ve kentimizde özel güvenlik görevlileri ile ilgili bu tip durumlara rastlanmaması için şirketlerinde gerekli eğitimleri daha etkin vermelerini talep ediyoruz.

Üyemiz ve meslektaşımız Samet Kahraman’ın Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulması sonrasında da konunun takipçisi olacağımızı ayrıca belirtmek isteriz.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak aşağıda belirttiğimiz Anayasa’nın 28 maddesi gereği tüm haklarımızı da sonuna kadar kanunlar çerçevesinde arayacağımızı da belirtmek isteriz.

MADDE 28. – Basın hürdür, sansür edilemez. Basımevi kurmak izin alma ve malî teminat yatırma şartına bağlanamaz.

(İkinci fıkra mülga: 3.10.2001-4709/10 md.)

Devlet, basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri alır.

Basın hürriyetinin sınırlanmasında, Anayasanın 26 ve 27 nci maddeleri hükümleri uygulanır.

Devletin iç ve dış güvenliğini, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tehdit eden veya suç işlemeye ya da ayaklanma veya isyana teşvik eder nitelikte olan veya Devlete ait gizli bilgilere ilişkin bulunan her türlü haber veya yazıyı, yazanlar veya bastıranlar veya aynı amaçla, basanlar, başkasına verenler, bu suçlara ait kanun hükümleri uyarınca sorumlu olurlar. Tedbir yolu ile dağıtım hâkim kararıyla; gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunun açıkça yetkili kıldığı merciin emriyle önlenebilir. Dağıtımı önleyen yetkili merci, bu kararını en geç yirmidört saat içinde yetkili hâkime bildirir. Yetkili hâkim bu kararı en geç kırksekiz saat içinde onaylamazsa, dağıtımı önleme kararı hükümsüz sayılır.

Yargılama görevinin amacına uygun olarak yerine getirilmesi için, kanunla belirtilecek sınırlar içinde, hâkim tarafından verilen kararlar saklı kalmak üzere, olaylar hakkında yayım yasağı konamaz.

Süreli veya süresiz yayınlar, kanunun gösterdiği suçların soruşturma veya kovuşturmasına geçilmiş olması hallerinde hâkim kararıyla; Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün, millî güvenliğin, kamu düzeninin, genel ahlâkın korunması ve suçların önlenmesi bakımından gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunun açıkça yetkili kıldığı merciin emriyle toplatılabilir. Toplatma kararı veren yetkili merci, bu kararını en geç yirmi dört saat içinde yetkili hâkime bildirir; hâkim bu kararı en geç kırk sekiz saat içinde onaylamazsa, toplatma kararı hükümsüz sayılır.

Süreli veya süresiz yayınların suç soruşturma veya kovuşturması sebebiyle zapt ve müsaderesinde genel hükümler uygulanır.

Türkiye’de yayımlanan süreli yayınlar, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Cumhuriyetin temel ilkelerine, millî güvenliğe ve genel ahlâka aykırı yayımlardan mahkûm olma halinde, mahkeme kararıyla geçici olarak kapatılabilir. Kapatılan süreli yayının açıkça devamı niteliğini taşıyan her türlü yayın yasaktır; bunlar hâkim kararıyla toplatılır.''

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim