• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:29Güneş 06:04Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:00Yatsı 21:29
    • 16°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 15°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2430.366 0.04
  • Dolar: 32.529 0.08
  • Euro: 34.865 0.09

Galatasaray Kupanın Sahibi Oldu

Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu şampiyonu Galatasaray, geçen yılın kupa finalisti Bursaspor'u Yasin'in 21. dakikasındaki golüyle 1-0 yenerek Süper Kupa'nın sahibi oldu
Galatasaray Kupanın Sahibi Oldu

Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu şampiyonu Galatasaray, geçen yılın kupa finalisti Bursaspor'u Yasin'in 21. dakikasındaki golüyle 1-0 yenerek Süper Kupa'nın sahibi oldu. Böylece Galatasaray sezonu üç kupayla kapadı. Sarı-kırmızılar ayrıca, Süper Kupa'yı 4. kez müzesine götürdü ve 3 kupalı ezeli rakibi Fenerbahçe'yi geride bıraktı. TFF Süper Kupa finalinde Galatasaray , Bursaspor'u 1-0 mağlup ederek kupayı dördüncü kez müzesine götürdü.   
Galatasaray, Bursaspor maçında ilk büyük tehlike 3. dakikada yeşil-beyazlı ekipten geldi. Soldan gelişen atakta Bakambu, penaltı noktasına yakın bölgeden dönerek vurdu, kaleci Muslera son anda soluna yatarak gol izni vermedi. Dönen topu Ozan Tufan bir kez daha kaleye gönderdi, Muslera yine kalesinde devleşti ve Bursaspor'a gol izni vermedi.20'de Galatasaray Sneijder'le gole yaklaştı. Hollandalı oyuncu cezasahası ön çizgisi yakınından gelişine sert vurdu, kaleci Mert müthiş bir kurtarışla gol izni vermedi.
GOL: 21'de Galatasaray, Yasin'in golüyle 1-0 öne geçti. Yasin cezasahası sağ ön çizgisi üzerinde sol ayağıyla sert vurdu, top kaleci Mert'in bakışları arasında sol direğin yanından ağlarla buluştu.
23'te Bursaspor'un Sivok'la bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Galatasaray cezasahası sol yan çizgisi yakınından Jorquera serbest vuruşu kullandı. Sivok, topu kafayla ağlarla buluşturdu; ancak hakem Cüneyt Çakır ofsaytı gösterdi.41'de Lukas Podolski, Bursaspor cezasahasına doğru topla hareketlenirken yaklaşık 27 metre uzakta yerde kaldı. Serbest vuruşu kullanan Sneijder'in şutunda top barajvdan döndü.
46'da Galatasaray, Burak'la 2. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Sabri'nin altıpas içine ortasında Burak topa hareketlendi, Serdar Aziz'in müdahelesinde top Burak'a çarpıp kaleye yöneldi; ancak son anda Mert kritik bir kurtarışla gol izni vermedi.
61'de Bursaspor gole yaklaştı. Cristobal Jorquera, sağdan köşe vuruşunu cezasahası içine paslaşarak kullandı, Josue, topu kontrol ettikten sonra yerden şutunu çekti, Muslera kale direği dibinde kritik bir kurtarış yaptı ve bir kez daha golü önledi.
74'te Galatasaray gole yaklaştı. Sneijder'in adresi teslim ortasında Yasin kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak son anda Serdar Aziz kritik bir müdaheleyle topu kornere gönderdi ve mutlak golü önledi.

SNEIJDER'DEN HAMZAOĞLU'NA TEPKİ

77'inci dakikada teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Wesley Sneijder'i kenara alırken yerine Umut Bulut'u aldı. Hollandalı oyuncu, teknik direktörüne tepki gösterdi. Sneijder, yedek kulübesinde bir süre beklerken, tozluğunun birini sahaya attı, daha sonra soyunma odasının yolunu tuttu.
88. dakikada Emre Çolak, Ozan Tufan'a arkadan direk tekme atarken Cüneyt Çakır, tereddütsüz kırmızı kartı gösterdi ve Galatasaray 10 kişi kaldı.  Karşılaşmada başka gol olmadı ve maçı Yasin'in 21. dakikadaki golüyle 1-0 kazanan Galatasaray, Süper Kupa'yı dördüncü kez müzesine götürdü. 3 kupalı Fenerbahçe 'yi geride bırakan Sarı-kırmızılar, tarihinde 2. kez bir sezonu 3 kupayla tamamladı. Galatasaray, kupanın maç oynanarak yapılan ikinci üçlemesini gerçekleştiren ilk Türk takımı oldu. Ligde ilk üçlemeyi ise 1976-77 sezonunda Trabzonspor gerçekleştirdi. (ntvspor)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim