• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 15°C Kocaeli
    • 17°C İstanbul
    • 14°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9083.55 0.04
  • Altın: 2324.376 0.76
  • Dolar: 32.3608 0.09
  • Euro: 34.9381 -0.37

Futbolun Zirvesinden Şiddete Karşı Birlik Mesajı Çıktı

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen futbol zirvesinden şiddet olaylarına karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele mesajı çıktı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarında...
Futbolun Zirvesinden Şiddete Karşı Birlik Mesajı Çıktı

İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen futbol zirvesinden şiddet olaylarına karşı birlik ve beraberlik içinde mücadele mesajı çıktı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Spor Toto Süper Lig’de yer alan takım kaptanlarının kabulü, samimi bir atmosferde herkesin görüşlerini dile getirme imkanı bulmasının yanı sıra, futbolseverler başta olmak üzere kamuoyuna birlik ve beraberlik mesajı verilmesine de vesile oldu.

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü’ndeki toplantıda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasını yapmasının ardından, toplantıya katılan yetkilileri ve takım kaptanlarını tek tek dinlediği kaydedildi. Edinilen bilgiye göre, 4 Nisan’da Fenerbahçe kafilesinin maruz kaldığı saldırının derin üzüntüye sebep olduğuna değinen katılımcılar, saha içindeki şiddetle de saha dışındaki şiddetle de mücadele için azami gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladılar.

"FAİR PLAY FİİLİYATA GEÇİRİLMELİ"

Takım kaptanları, Türk futbolunda ‘fair play’in fiiliyata geçirilmesi için yöneticilerden oyunculara, siyasetçilerden medya mensuplarına varana dek herkesin duyarlılık sergilemesi, sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine değindiler. Toplantıya tercümanıyla birlikte katılan Trabzonspor kaptanı Jose Bosingva, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu buluşmaya vesile olması nedeniyle teşekkür ederek, “Önemli olan oyuncular olarak bizlerin de, saha içinde de saha dışında da davranışlarımızla daima pozitif mesaj vermeyi başarmamız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un kendisinin Başbakanlığı döneminde çıkarıldığına işaretle, sorunun çözümü için uygulamaların hayata geçirilmesi kadar tespit edilen eksikliklerin de yeni düzenlemelerle giderilmesinin de önemli olduğunu vurguladığı belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç bu konuda federasyon ve kulüpler ile daimi istişare halinde olduklarını belirtirken, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in ise “Futbolda şiddeti önlemeye yönelik düzenlemeler hem caydırıcı hem de uygulanabilir olmalı. Bu başarılırsa daha iyi netice alırız” görüşünü dile getirdiği öğrenildi.

SEZON SONUNDA HUBER KÖŞKÜ’NE DAVET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendilerine ikramda bulunduğu konuklarıyla yaptığı sohbet yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, dış faktörlerden etkilenmemelerini ve fair play’den taviz vermemelerini tavsiye ettiği konuklarına futbol sezonu sona erdiğinde İstanbul’da Huber Köşkü’nde kendileriyle tekrar bir araya gelme arzusunda olduğunu da söyledi.

Erdoğan kabul sonrasında, kendilerini tek tek uğurladığı konuklarına buluşmanın anısına birer de kravat hediye etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim