• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8986.16 2.04
  • Altın: 2297.275 0.94
  • Dolar: 32.3247 0.22
  • Euro: 35.0665 -0.10

Ford Genel Müdürü’nden İşçilere Mektup

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, işçilere bir mektup göndererek, şiddet olaylarına karışmayan işçilerin tümünün iş başı yapacağını ve Bursa’da işçi ile MESS’in görüşmesinden çıkan kararın aynı...
Ford Genel Müdürü’nden İşçilere Mektup

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, işçilere bir mektup göndererek, şiddet olaylarına karışmayan işçilerin tümünün iş başı yapacağını ve Bursa’da işçi ile MESS’in görüşmesinden çıkan kararın aynısının uygulanacağını belirtti.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yengün, eylemde olan Ford işçilerine bir mektup göndererek iş başı yapmalarını istedi. Gönderdiği mektupta kimsenin işten çıkartılmayacağını belirten Yenigün, iş yerlerinde çalışma barışının korunmasını istedi. Ford Genel Müdürü Yenigün, Bursa’da Valilik nezaretinde MESS ve işçilerin yaptığı görüşmenin sonucunda belirlenerek anlaşma yapılacak zammı Ford işçilerine de uygulayacaklarını belirtti. Aynı zamanda izne çıkartılan işçilerden fabrikaya girişi engelleme, araç taşlama gibi olaylara karışmayanların hepsinin işe alınacağını da sözlerine ekleyen Yenigün, işçilere de göstermiş oldukları sağduyudan ötürü teşekkür etti.

Yenigün’ün mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili çalışma arkadaşlarım; Kocaeli Fabrikalarında ara verdiğimiz üretim çalışmaları, 21 Mayıs Perşembe günü saat 16.00 vardiyası ile tekrar başlamış olup bugün itibariyle üretim planlarımıza uygun bir şekilde devam etmektedir. Sizlere SMS ile ulaşarak ilettiğimiz üretim başlama bilgisine uyarak çalışmaya gelen tüm arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ederim.

Dün üretim başladığı 16.00 girişinden itibaren ben ve tüm İK yöneticileri ile hatlarda sizlere hoş geldiniz deme şansı yakaladım. Bu sayede, gerek Bursa’da yaşanan olaylar ve gerekse fabrikamızın üretile ara vardığı 2 gün boyunca yaşanan olayları sizlerle birlikte değerlendirdik. Benim için çok değerli olan. Bu değerlendirmeler esnasında çok önemli bilgilerin birçok arkadaşımızda eksik olduğunu tespit ettim. Ben ve fabrika müdürleri ve ilgili yöneticilerle elimizden geldiği kadar sizlerden gelen bu sorunlara cevap vermeye çalıştık. Bunların iki tanesini burada bir kez daha açıklığa kavuşturmak istiyorum.

1-Bursa’da yaşanan olaylar sonucunda Bursa Valiliği arabuluculuk görevini üstlenmiştir. Valilik, MESS ve işçi temsilcileri ile bir anlaşma zemini oluşturmaya çalışmaktadır. Bu görüşmelerin sonucunda MESS ile işçiler (veya işçi sendikası) hangi noktada anlaşırsa Ford Otosan da MESS’e bağlı olduğu için çalışanlarına aynı anlaşmayı yansıtacaktır

2-Ford Otosan’da şu ana kadar fabrika sınırları içinde hiçbir olayın yaşanmasına izin vermediğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Tarafınızda aslı olmayan işten çıkarma senaryolarına lütfen itibar etmeyiniz. Üretim çalışmasının duruştan sonraki ilk günlerinde her hangi bir karışıklık yaşanmamasını sağlamak için, bazı arkadaşlarımızı Perşembe günü 2 haftalık yıllık izne yönlendirmiştik. Bu arkadaşlarımız ilk üretim gününden sonra yani bugünden itibaren İK ya davet edilerek kendileriyle görüşülecek ve her hangi bir olaya karışmamışlar ise (Fabrikayı işgal planı yapma, Ford Otosan’a gelen servisleri zorla durdurup çalışanları tehditle indirme, araç taşlama, çalışanların ailelerine tehdit telefonu açma vs) işe dönmeleri sağlanacaktır. Bu nedenle ben, tüm arkadaşlarımızın işe dönmelerini tekrar rica ediyorum.

Siz sevgili çalışanlarımıza bugüne kadar göstermiş olduğunuz sağduyulu hareketlerinizden dolayı teşekkür ediyor, işyerinizdeki çalışma barışını korumaya devam ettirmenizi rica ediyorum.

Ford Otosan ailesi olarak birlikte çıktığımız bu yolda birbirimize güç vererek sağlam adımlarla hep birlikte yürüyeceğimize inancım tamdır, bu vesileyle bu mesajı arkadaşlarınıza da iletmenizi rica ediyorum.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim