• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:31Güneş 06:06Öğle 13:07İkindi 16:54Akşam 19:59Yatsı 21:28
    • 13°C Kocaeli
    • 15°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 9645.02 -0.50
  • Altın: 2417.053 -0.69
  • Dolar: 32.5828 0.32
  • Euro: 34.7147 0.14

Fırat Arslan Hedefini Açıkladı

Türk boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, ikinci kez dünya şampiyonluğunu elde ederek, boksu bırakmak istediğini söyledi. Türk asıllı WBA Dünya Şampiyonu Alman profesyonel boksör Fı...
Fırat Arslan Hedefini Açıkladı

Türk boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, ikinci kez dünya şampiyonluğunu elde ederek, boksu bırakmak istediğini söyledi.

Türk asıllı WBA Dünya Şampiyonu Alman profesyonel boksör Fırat Arslan, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Dünya şampiyonluğunu ikinci kez elde edebilmek için Kübalı Yoan Pablo Hernandez’e karşı son kez ringe çıkacağını ifade eden Arslan, yeniden şampiyon olup boksu bırakacağını açıkladı.

“DÜNYA REKORUNU KIRIP, BOKSU BIRAKMAK İSTİYORUM”

Son çıktığı maçında eski Macar şampiyonunu yendiğini hatırlatan Arslan, “Hazırlıklar devam ediyor. Eylül ayında Kıtalararası şampiyonaya katılacağım. Yoan Pablo Hernandez ile rövanş maçını bekliyorum. Geçen sene biraz haksızlık oldu. Dünya şampiyonluğunu almıştım. Ben hakem değilim ama bütün Alman televizyonları ‘Fırat Arslan’ın hakkı yendi’ dediler. Çekişmeli bir maç oldu. Maçı puan olarak ben almıştım ama maalesef sporda bazen böyle oluyor. Şimdi o maçın rövanşını alarak, dünya rekorunu kırıp boksu bırakmak istiyorum” dedi.

“GENÇLERE DESTEK GEREKİYOR”

Rakibinin kendisinden 15 yaş genç olduğunu dile getiren Fırat Arslan, “Onun istikbalini daha büyük, daha parlak görüyorlar. Benim dünya rekorunu kırıp, bırakacağımı biliyorlar. 26 senedir savaş veriyorum. 2008 yılında dünya şampiyonu oldum. Türkiye tarihinin ilk profesyonel dünya şampiyonu olmuştum. İnşallah arkadan gelen gençler rekorlar kırıp, şampiyonluklar ele geçirirler. Ben buna inanıyorum. Türk vatandaşlarımızda çok kabiliyet var. Sadece bunlara destek gerekiyor. İnşallah ben onlara örnek olabilirim” diye konuştu.

“ANTRENÖR OLARAK GENÇLERİ DESTEKLEYECEĞİM”

Boksa başladığında herkesin kendisini kabiliyetsiz olarak gördüğünü ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünya şampiyonluğu maçı gelecek sene olursa 45 yaşında olacağım. Benim kilomda dünya rekoru olacak ve hedefimde budur. Gençlere, insanlara bir kez daha göstermek istiyorum. Başladığımda herkes sende hiç kabiliyet yok dediler. Yinede 19 sene çalıştıktan sonra dünya şampiyonu olabildim. Bir kez daha olabileceğime inanıyorum. Bunu yaptıktan sonra bırakmaya düşünüyorum. Kendime bir boks okulu açıp, antrenör olarak gençleri destekleyeceğim.”

“ALMAN İSMİ VERMEK İSTEDİLER, BEN İSTEMEDİM”

Türk vatandaşlığını da almak istediğini dile getiren milli boksör, Türk olarak doğduğunu ve her zaman Türk olduğunu belirterek, "1993 yılında Türkiye’de askerliğimi yaptım. Uluslar arası şampiyonaya katılabilmek için Alman vatandaşlığına geçtim. Maalesef o sıralarda çifte vatandaşlık yoktu. İnşallah Türk vatandaşlığını da alabilirim. Değerli insanlarla tanıştım ve bana destek vermek istiyorlar. Zamanında bana Alman ismi vermek istediler ama ben istemedim. Türklüğümü belirtmek istiyorum ve gurur duyuyorum. Çünkü o benim vatanım, ülkem ve kanımdır” şeklinde konuştu.

“YARINLARIMIZIN DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAKLAR”

Türkiye’den yeni dünya şampiyonlarının çıkacağına inandığını belirten Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bizim çok kabiliyetli gençlerimiz var. Almanya’da ağır sıklette Fetullah Kılıçarslan adında bir kardeşim var. İnanıyorum o genç azimli olup çalışırsa, yarınlarımızın dünya şampiyonu olacaktır. Bizim ülkemizde o kadar kabiliyetli gençlerimiz var ki sadece onlara destek gerekiyor. Selçuk Aydın’ın da dünya şampiyonu olabileceğine inanıyorum. O da biraz şanssızlık yaşadı. Bugüne kadar dünya şampiyonu olmalıydı ve o da inşallah benden sonra bu adımı atar.”

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim