• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:42Güneş 06:15Öğle 13:09İkindi 16:53Akşam 19:53Yatsı 21:19
    • 15°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 18°C Rize
  • BIST: 9548.09 -1.36
  • Altın: 2492.491 0.12
  • Dolar: 32.5067 -0.07
  • Euro: 34.5504 0.00

Fikri Işık: “Daha çok çalışın”

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler istişare toplantısında konuşan Bakan Fikri Işık, “Genel seçimler için belediye başkanlarımızın görevi milletvekili arkadaşlarımızın çalışmasından daha etkili olacak” dedi.
Fikri Işık: “Daha çok çalışın”

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Birinci Bölge Yerel Yönetimler İstişare toplantısı Başiskele TheNes Otel’de yapıldı. Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırlareli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Düzce illerini kapsayan 1. Bölge toplantısına AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AKP Kocaeli Milletveklilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu ile Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, belediye başkanları, ilçe başkanları, 1. Bölge illeri il ve ilçe belediye başkanları, ana kademe, gençlik ve kadın kolları, yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları il genel meclisi başkanları ve belediye meclisi başkan vekilleri olmak üzere yaklaşık 400 kişi geniş katılım gösterdi. Programın ev sahipliğini ise Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker üstlendi.

 

“MİLLETİN GÖNLÜNE GİDEN KÖPRÜ”

Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “7 Haziran seçimleri hepimiz için önemli sonuçlar çıkarttı. Her ne kadar yüzde 41 oy alsak ta tekrardan bir araya gelme sorumluluğu duyduk. Tabi ki de bizlerin eksikliği vardı. Bizim ilimizde her memleketten göç almaktadır. Biz Kocaeli olarak ne kadar yatırım yaparsak yapalım milletin gönlüne giden köprülerde eksikliğimiz varsa bir yerde olmamıştır demektir. Önümüzdeki 1 Kasım seçimlerine 1 aylık kısa bir süre kaldı ve bu süre zarfı içinde çok çalışmamız gerekmektedir” dedi.

 

“İKTİDARA HAZIR PARTİ YOK”

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bir şehri imar etmek hünerdir.  Önemli olan halkın kalbini gönlünü imar etmektir. Bizler köylerimi beldelerimizle beraber kalkınıyoruz. Şuan bazı köylerimiz beldelerimizden daha önde gitmektedir.  Bizim şuanda çocuk parkı olmayan suyu akmayan tek bir köyümüz kalmadı. Önümüzdeki seçimlerde hep birlikte bu işe dört koldan sarılacağız. Şu anda iktidara hazır olan bir parti yok. Bir araya gelip hükümet kuracak alternatifleri de yok. Onun için seçimin tekrarı var. Bu seçim biz istedik diye tekrarlanmadı. Bizler verdiğimiz sözlere sadık kalarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“KAYBIMIZI GERİ ALACAĞIZ”

1 Kasım seçimleri AK Parti’nin tek başına iktidara geldiği güzel bir seçim olacak. Bizim şu anki hedefimiz kaybettiğimiz 1 milletvekilimizi tekrardan geri almak olacaktır. Hep beraber ipe asılacağız. Allah çalışana yardım eder. Biz bize düşeni layıkıyla yerine getirmeye hazırız. Güzel bir sonuç olacağına gönülden inanıyorum” dedi. Karaosmanoğlu’nun akabinde sözü alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “İstanbul ve Kocaeli deneyim bakımından yerel yönetimlerde önemli rol oynamaktadır. Kurucu başkanımız cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı belki Ak Parti olmayacaktı” dedi.

 

“AK PARTİDE AYRIMCILIK OLMAZ”

“Kendisine oy veren vermeyen tüm halka hizmet götürmek zorundayız” diyen Bakan Işık, “ Ak Parti’nin belediye hizmet karşılığında hiçbir ayrımcılık olmamaktadır. Ak Partili bir belediyenin hizmet verdiği şehirde Osmanlı döneminin yansımasını görmek zorundayız. Pek çok camimizde cenaze namazı kılınacak avlu yok. Medeniyet değerlerimiz ışığında şehircilik yapmalıyız. Artık dijital çağ hayatımızın her alanına fazlasıyla girdi. Bu çağa belediyelerimizin de ayak uydurması çok önemli. Belediyelerimiz bu teknolojik alt yapıyı kurmadı çok dikkatli olmalıdır” dedi.

 

“YERLİ ÜRETİME ÖNEM VERMELİYİZ”

Sözlerine devam eden bakan Işık, “hizmetlerimizde kadınlarımıza ve gençlerimize önem vermek zorundayız. Şehrimizle ilgili mobil uygulamalarımız önemli faktör oluşturmaktadır.  Bizler Türkiye de yerli üretim ile ilgili çok çaba harcıyoruz. Ürettiğimiz ürünün yerli olması bizim açımızdan oldukça önem sarf etmektedir. Yerli yenilikçi ve yeşil üretim faktöründe belediye başkanlarımız oldukça önem göstermelidir. Yerli yabancı üretim arasında fiyat farkı yüzde 15 arasında ise burada yerli, üretime ağırlık göstermeliyiz. Böylelikle ülkemiz daha hızlı kalkınacaktır” dedi.

 

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE VEKİLLER ÇALIŞACAK

 “Önümüzde çok önemli bir seçim var” diyen Bakan Işık, “Belediye seçimlerinde en çok milletvekili çalışacak fakat milletvekili seçimlerinde ise en çok belediye başkanları çalışacak. Son 1 ayda elimizden gelenin daha fazlasını yapmanızı rica ediyorum. 7 Haziran seçimlerinden sonra herkes AK Parti’nin tek başına iktidar çıkacağına inanıyordu. Bizim anlayışımız vatandaş her zaman haklıdır. Türkiye 13 yılda çok önemli işler yaptı. Ak Parti’den başka bir parti yok. Belediye başkanlarımızın görevi milletvekili arkadaşlarımızın çalışmasından daha etkili olacaktır. Çünkü kendinize oy istemeyeceksiniz” dedi.

 

“İSTİKRARLI OLACAĞIZ”

Son olarak sözü alan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaki ise “ 7 Haziran seçimlerinde bizim potansiyelimiz yüzde 50- 60 neden yüzde 41’de kaldık diye çok düşündük. Yüzde 13 oy alan parti sanki iktidara gelmiş gibi davul zurna çalıp ortalıkta geziyor. Şimdi işimiz çok seçimlerden sonra belediye başkanlarımızla uzun vadeli kısa vadeli neler yapabiliriz hepsini tartışacağız. İstikrarlı bir hükümet olup hepimiz rahat edeceğiz” şeklinde konuştu. Toplantının geri kalan kısmı basına kapalı olarak gerçekleştirildin. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim