• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:37Güneş 07:02Öğle 13:17İkindi 16:40Akşam 19:22Yatsı 20:41
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 6°C Ankara
    • 10°C Rize
  • BIST: 8736.27 0.21
  • Altın: 2234.833 -0.43
  • Dolar: 32.3364 0.08
  • Euro: 35.1115 -0.27

Fikret Orman İtiraf Etti !

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stat konusunda taraftarlara beyaz yalanlar söylediğini belirterek, "Müthiş işler yaptık ama stattan ben de sıkıldım, artık bitmeli" dedi. Orman, Şenol Güneş’e bir...
Fikret Orman İtiraf Etti !

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, stat konusunda taraftarlara beyaz yalanlar söylediğini belirterek, "Müthiş işler yaptık ama stattan ben de sıkıldım, artık bitmeli" dedi. Orman, Şenol Güneş’e bir teklif götürmediklerini de açıkladı.

Orman, Lig TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Vodafone Arena’nın devam eden inşaatı ile ilgili konuşan Orman, "Göz önünde bir stat. Dünyada 28 tane daha böyle stat var. Burası hepsinin 3 kat fazlası. Çok konuşuluyor ve bilgi kirliliği oluyor. Bir sürü yalanla uğraştık. İnşaata adam öldü diye polis geldi. Hiçbir sıkıntı yok diyemem. Eski açık tribünü tarafında izah etmemiz gereken şeyler var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan projenin arkasında olmasa burayı yapamazdık. Kendisi çok destek verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Kadir Topbaş da her zaman destek verdi. Bu stat buraya yapılacak. Artık bitme noktasında" ifadelerini kullandı.

"ŞENOL GÜNEŞ’LE KONUŞMADIM"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’e teklif götürdükleri iddialarını cevaplayan Orman, "Şenol Hoca önemli, düzgün, namuslu ve kariyer sahibi biri. İsmimizin anılmasından rahatsızlık duymam. Mantıklı bir karar vermeliyiz. Şenol Güneş ile asla konuşmadım. Onu tanıyan final maçından önce teklif yapmaz. Yapsa da Şenol Hoca konuşmaz. Prensipleri var. Galatasaray ile maçları varken ben gidip teklif yapmam. Bursaspor’un hocası, karar vermemişler. Gidip teklif yapmak bana yakışır mı" açıklamasını yaptı.

"TEMMUZ’DA ÇİM İŞLEMİNE GEÇECEĞİZ"

11 bin civarında kombine sattıklarını belirten Orman, "32 bin kombine ile kapatırız diye tahmin ediyorum. Kaba inşaat bitmeden çatıya, çatı bitmeden çime başlanmıyor. Temmuz’un 5’inden sonra çim işlemine geçeceğiz. Eylül’ün 20’si gibi hazır olabilir. Elektrik işlerinin yüzde 60’ı tamamlandı. Odalar, camlar bitecek. Önümüzdeki ay çevre düzenlemesi yapılacak" diye konuştu.

"BURADA OYNASAK ŞAMPİYON OLURDUK"

Orman, yeni sezona Vodafone Arena’da başlayıp başlayamayacakları ile ilgili, "Sezonun başlamasının ardından 1 aylık bir süre kalırsa dilekçe vereceğiz. İlk iki maçımızı deplasmanda oynayıp sonra içeride oynama gibi bir niyetimiz var. Bu sezon çok eziyet çektik. Bu sene burada oynasak şampiyon olurduk" şeklinde konuştu.

"4’LÜ TURNUVA YAPMAK İSTİYORUZ"

Stadın açılışı için planlarını anlatan Orman, "Sponsorumuz Beko. Barcelona’nın da sponsoru. Chelsea ile ilişkilerimiz iyi. Bayern Münih’i de alıp 4’lü turnuva yapmak istiyoruz. Yaz dönemine gelse kolay. Ama her takımın programı var. Ligler başlayacak. Onların da programı var. Fikstürler bir çekilsin. Çatıyı da havaya kaldıralım, net bir planlama yapacağız" ifadelerini kullandı.

"BEYAZ YALANLARIMIZ OLMUŞ OLABİLİR"

Fikret Orman, herkesin gıpta ile bakacağı bir stat inşa ettiklerini vurgulayarak, "İstanbul’da da simge olacak. İnsanlar daire alsalar temelden giriyorlar. ’Ne zaman bitireceksin’ denilince 10 sene cevabını alsalar o daire satılamaz. Bizim de beyaz yalanlarımız olmuş olabilir ama bizim elimizdeki imkanlar bunlar. Taraftarıma biraz beyaz yalan söyledim. Birçok futbolcunun alacağı vardı çoğunu ödedim ve ödemeye devam ediyorum. Müthiş işler yaptık ama stattan ben de sıkıldım, artık bitmeli" açıklamasını yaptı.

"ŞAMPİYON OLSAK BILICLE DEVAM EDERDİK"

Teknik direktör Slaven Bilic ile yolların ayrılması konusunda açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı, "Bilic çağdaş futbolda çok iyi. Bunda sıkıntı yok. Ama hoca ile konuştuk. Nezaketle giden birine şu dezavantajları vardı demem. Karşılıklı isteğiydi ve biz de kabul ettik sonra ayrılık kararını ortaya koyduk. Bunun üzerine koyacak, kriz anında paniklemeyecek ve beklentilerimizi karşılayacak bir hoca ile anlaşacağız. Şampiyon olsak Bilic ile yollar ayrılır mıydı? Yönetim kurulundaki arkadaşlarım da önemli. Keşke şampiyon olsaydık. Beşiktaş şampiyon olsaydı yüzde 99 devam ederdik" dedi.

"BEN DE BIKTIM"

Orman, geçen sezonu şampiyon tamamlayabilecek kapasitede olduklarına değinerek, "Avrupa’da inanılmaz bir performans vardı. Tottenham, Liverpool maçlarında başarılıydık. Club Brugge’ü geçmeliydik. Ligde de düşüş yaşadık. Ben de ayaklarımı uzatıp kazanacağımız başarılar istiyorum. Bu kulüpte, stadı da ben yönetiyorum. Sponsorluklar da öyle. Loca satışları da bireysel, transfere kadar oyuncuları izliyorum. Scoutlarla toplantı yapıyorum ve çok yorucu. Ben de bıktım. Stadı bitirip Bilic’in dediği gibi artık beyaz sayfa zamanı" diye konuştu.

"DERBİ KAZANAMAMANIN MAZERETİ YOK"

Beşiktaş’ın derbi kazanamaması ile ilgili bir soru üzerine Orman, "Bir eşiğe geliyoruz ve onu atlayamıyoruz. Çok iyi ve vitrin oyunculardan oluşan bir kadromuz var. İyi kullanırsanız bunlar iyi gözükür. Beşiktaş her zaman kazanmak için sahaya çıkar. Fenerbahçe maçında 30. dakikada Gökhan Gönül sakat, Emenike’ye bağırıyorlar, Kuyt, Meireles sakat. Artık Beşiktaş orada yenecek yani. Bir sene önce 3-1 öndesin ve yine puan kaybediyorsun. Beşiktaş artık yenecek. Bunun mazereti yok" cevabını verdi.

"YERLİ DE OLABİLİR YABANCI DA"

Orman, yeni teknik direktörün yerli mi yabancı mı olacağının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bir oyun disiplini lazım. Yerli de olabilir yabancı da olabilir. Ben yerliyi tercih ederim. Vodafone Arena’da bir adım önde başlıyoruz. Türkiye’yi bilince 1 adım önde. Ya da burayı iyi bilecek birisi olmalı. Buraya ne hocalar geldi geçti. Galatasaray’daki 2 hocaya bakın. Mancini İngiltere’de City ile kupa kaldırmış, geldi ne oldu? Prandelli İtalya’ya final oynattı ama ne oldu? Scala, Toshack ama ne oldu? Aragones, Löw..."

"SERGEN ÜZERİNE KOYMALI"

Sivasspor’u çalıştıran eski Beşiktaşlı yıldız Sergen Yalçın ile ilgili Orman, "Sergen’in başarısını istiyorum. Şimdi başarılı olması için biraz üzerine koymalı. Beşiktaş için erken buluyorum. Burası büyük kulüp" dedi.

"TAYFUN KORKUT’A TEKLİF GÖTÜRDÜM"

Fikret Orman, sportif direktöre sıcak baktıklarını dile getirerek, "Çalışkan olmalı ve bulmak zor. Beğendiklerim oluyor onlar da sahada olmak istiyor. Önder Özen de sahaya inmek istedi. Bu konuda yetişen pek yok. Tayfun Korkut çok başarılı mesela, çok hırslı. ’Ona da gel sportif direktör ol’ dedim. Ama takım çalıştırmak istiyor. Kolay değil bunu teslim etmek. İlhan Mansız’ı çok severim. Onu da ben almıştım Tümer’le. Belki yanlış transfer eden ekipteydim. Çok düzgün çocuktur, parayı sormaz ama bu işte hırs lazım. Çok önemli oyuncular önemli hedefleri yakaladıkları için sportif direktörlükte başarılı olamayabilirler ama büyük kariyer yapmayanlar büyük hoca olabilir. Zaman harcamak, araştırmak lazım. İlhan şu anda bilgi birikimiyle o durumda değil. Yetiştirmek lazım, birini bulup yanına koymalı belki" ifadelerini kullandı.

"O KUPAYI GETİRMEMİZ LAZIM"

Sezonu 3. sırada bitirmeyi başarısızlık olarak niteleyen Orman, şöyle konuştu:

"Ama stat, deplasmanlar gibi olumsuzluklara bakınca fena değiliz. Bu sene şampiyon olmalıyız. En iyi futbolu Beşiktaş izletti. Neden UEFA finali oynamayalım. Bizim artık doğru hoca ve yeni oyuncularla o kupayı getirmemiz lazım. Benim stadı yapacağıma da inanmıyorlardı. Bence o kupa buraya gelmeli" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim