• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 18°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 17°C Ankara
    • 14°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2310.128 1.50
  • Dolar: 32.3378 0.28
  • Euro: 35.0766 -0.03

Fikret Orman Çok Sert Konuştu

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, dün yaşanan haciz olaylarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Orman, “Ortada yanlış yapılmış bir anlaşma var. Bunu yapana da yaptırana da hakkımızı haram ediyo...
Fikret Orman Çok Sert Konuştu

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, dün yaşanan haciz olaylarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Orman, “Ortada yanlış yapılmış bir anlaşma var. Bunu yapana da yaptırana da hakkımızı haram ediyorum” dedi.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, dün yaşanan haciz olaylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Yaşanan olayları değerlendiren başkan Orman, “2004 senesinde o günkü yönetim Beşiktaş’ın stadın içindeki saha kenarındaki reklam alanlarını Aktif Reklam diye bir şirkete vermiş. Şirketin yapmış olduğu işlem stat kenarındaki yerleri kiraya verip, kulübe kazanç sağlamasıyla alakalı. Şirket Beşiktaş’a yapması gereken ödemeleri yapmamış ancak sözleşme öyle bir mantıkla hazırlanmış ki sanki iptal ettiğinizde para ödenecekmiş gibi. O dönem yönetim iptal edince şirket de davalara başvurmuş. Hatta bu arkadaşlar o dönemde benim yanıma da geldiler, olayı anlatmaya çalıştılar. Ben o dönemde de söyledim, Beşiktaş büyük bir kulüptür, yaptığınız işin hakkını öder ve bu işi sulh yolu ile çözmelerini tavsiye ettim” dedi.

“7 MİLYON DOLARI KULÜP ÖDEDİ”

Şirketin Beşiktaş’ı mahkemeye verdiğini ifade eden Orman, “Beşiktaş Kulübü de davaları çok iyi takip edememiş. Bilirkişi raporuna göre de bu arkadaşlar 10-12 milyon dolarlık bir davayı kazanmışlar. Biz dava sonuçlanmadan önce bu arkadaşları camianın içinden tanıyan kişilerle bir araya geldik. Ancak şirket afaki paralar istediği için dava sonuçlandı. Dava sonrasında görüştük ve bir akit imzaladık. Buna göre biz onlara 7 milyon dolar para ödeyeceğiz. Bana göre bu hak etmedikleri bir para olmasına rağmen, kulüp çıkarmış bunlara bu parayı ödemiştir” diye konuştu.

“PARAYI ÖDEMEYECEĞİZ”

Parayı şirkete ödemeyeceklerini ifade eden başkan Fikret Orman, “Bu arkadaşlar ödemeyi geç aldıkları için anlaşma bozuldu dediler ve tekrar para istediler. Biz de yargıya başvurduk ve şirketin iş yapmadığını söyledik. Bunlar çalışmayan bir şirket. Hukukçularımızla beraber olayı hukuka taşıdık ve dava açtık. Ortada bir akit olduğunu ve parayı ödediğimizi söyledik. Bu bir para tahsilat konusu değildir. Bizler burada 7 yetimin hakkını savunuyoruz. Ben bu paraları araba alsınlar diye onlara yedirmeyeceğim ve bu parayı onlara ödemeyeceğim” şeklinde konuştu.

“AMAÇLARI BEŞİKTAŞ ÜZERİNDEN PARA ALMAK”

7 milyon dolarlık ödeme yaptıklarını ifade eden Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bunların parasını ödedik. Bugüne kadar böyle bir işlem gördünüz mü? Bu arkadaşlar hacze devam diye basın bülteni yayınlıyorlar. Amaç Beşiktaş üzerinden para almaktır. Bunlar bizim paramız değil, camianın parası. Biz de hukukun üstünlüğüne, adalete güveniyoruz. Yargıda bu işin çözüleceğine inanıyoruz. Biz bu parayı arkadaşlara ödesek daha sonra davayı kazansak parayı geri almamızın imkanı yok. Var olan bir şirket değildir bunlar. Bizim stadın bir senede hasılatı 10 milyon dolar değil. Biz götüreceğiz bu parayı bunlara mı vereceğiz? Bu anlaşmaları ben ve arkadaşlarım yapmadı ama çözmek bizim işimiz. Biz kimsenin hakkını yemeyiz ama hakkımızı da yedirmeyiz. Bu bir şovdur. Beşiktaş taraftarı da bunu bilsin.”

"YAPANA DA YAPTIRANA DA HAKKIMIZI HARAM EDİYORUM”

"Ortada yanlış yapılmış bir anlaşma var" diyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Bu arkadaşlar Diyarbakır kökenli ve Murat Aksu ile de bir arkadaşlık ilişkisi söylentileri var. Biz de Murat Bey’den yardım istedik. Murat Bey bu görüşmelerde bizle olmuştur ancak sonuç alınamamıştır. Biz kimseyi zan altında bırakmak istemeyiz ama ortada yanlış yapılmış bir anlaşma var. Avukatları da Galatasaray Kongre Üyesi’dir. Ayıptır, günahtır. Bu milletin hakkı vekaleten bana ve arkadaşlarıma emanet edilmiştir. Ben de bunu yapana da yaptırana da hakkımızı haram ediyorum. Ortada kötü bir anlaşma vardır ve haklı olarak feshedilmiştir. Şirket Beşiktaş’a parasını ödememiştir. Davaya gitmiş ve sonucunda suçlu bulunduk. Çıkardık parayı da ödedik, almışlar parayı. Şimdi bunu böyle bir şova getirdiler. Avukatımı aradılar, ‘İki gün sonra bir daha geleceğiz’ demişler. Biz böyle tehditlere pabuç bırakmayız. Biz bu insanların hakkını korumakla yükümlüyüz, biz de onun mücadelesini yapıyoruz. Bunlar ahlaksızdır, dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir haciz işlemi yapılmamıştır” şeklinde konuştu.

"GİZLİ KAPAKLI İŞ YAPMIYORUZ”

Kulübün sürekli olarak denetlendiğini dile getiren başkan Orman, şunları söyledi:

“Ben büyük Beşiktaş camiasının başkanıyım. Burada konuştuğum şeyler belgelidir. Biz denetlenen bir kurumuz. Bu söylediklerimizin hepsi evraklıdır. Hiçbir haciz işlemi böyle olmaz. Talep edilen para 5 milyon dolar, alacakları iskemle, masa. Bizim camiamızda herkes her şeyi görüyor. Biz gizli kapaklı iş yapmıyoruz. İç İşleri Bakanlığı denetliyor, SPK denetliyor, denetleme kurulumuz denetliyor. Gizli kapaklı bir iş yaptığımız, üstünü örteceğimiz bir işimiz yok. 3 senelik süreçte herkesle temas kurmuşumdur. Dünyanın her yerine gidip, Beşiktaşlılar ile beraber oluyorum, Beşiktaş’ı temsil ediyorum. Benim işlerimden bir tanesi inşaat işidir. Bu dönemde bir tane işe başlamadım, iş almadım, arazi almadım. Kendim zarar çeksem de bir tane işe girmedim” dedi.

“REZA ZARRAB’I TANIMAM”

İş adamı Reza Zarrab’ın, Vodafone Arena’dan 1 milyon 104 bin lira ödeyerek loca satın aldığı şeklinde çıkan haberlerin sorulması üzerine başkan Orman, “Ben Reza Bey’i tanımam. Reza Bey iyi bir Beşiktaşlı. Ben Beşiktaşlı paşaları Silivri’de ziyarete gittim. Bu benim görevim. Reza Bey suçlu mudur? Aranıyor mu bu arkadaş? Polis mi peşinde bu arkadaşın? Ben bunu saklıyor muyum? Arkadaş Beşiktaşlı, Beşiktaş Kulübü’nden loca almak istemiş, parasını ödemiş. Biz o partiye mensupmuş, o yapıya mensupmuş diye mi ayırt edeceğiz? Biz kimseden yardım istememişizdir, almamışızdır. En yakın dostlarımdan biri Masimov’dur, sormuştur ’Ne yapabilirim?’ diye. Ben de ’Loca al’ demişimdir” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim