• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 17°C Kocaeli
    • 18°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 13°C Rize
  • BIST: 8996.35 2.15
  • Altın: 2281.403 0.24
  • Dolar: 32.3252 0.24
  • Euro: 35.0374 -0.19

Fiber Optik Projesi gençlerin yüzünü güldürdü

Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi Projesi gençlerin yüzünü güldürüyor.
Fiber Optik Projesi gençlerin yüzünü güldürdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı arasında hayata geçirilen ‘Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi’ Projesi birçok gence fayda sağladı. Eğitimler sayesinde işe başlayan, yüksel lisans dersine katkı sağlayan, farklı bir alanda uzmanlık edinen gençler, projenin faydalarını gözler önüne serdi

 

200 ÖĞRENCİ YARARLANDI

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde hayata geçirilen Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi Projesi gençlerin istihdamına katkı sağlamak için gerçekleştirildi. Fiber hakkında uygulamalı ve teorik derslerin sunulduğu örnek projeden 200 öğrenci faydalandı. Bu öğrencilerinden birisi ise Güney Afrika’dan Kocaeli’ye üniversite eğitimi için gelen ÇadlıSoumaine Bouba Mahamat.

 

ÇADLI YÜKSEL LİSANS ÖĞRENCİSİ DE VAR

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde yüksek lisans öğrencisi olan Çadlı SoumaineBouba Mahamat, projeyi üniversitede yapılan bir seminerde öğrendiği ifade ederek, ”Yüksek lisans eğitimimde fiber ile alakalı bir dersim var. Proje ile gördüğüm derse katkı sağlayacağını düşündüm. Ayrıca daha önce fiber konusunda bildiğim konuları pekiştirmek istedim. Benim için çok faydalı bir eğitim oldu. Benim gibi arkadaşlara da bu eğitimi tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİMDEN SONRA İŞ BULDU

Sabancı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan 21 yaşındaki Mehmet Emin Koç ise eğitimini tamamlayıp işe başlayanlardan. Mehmet Emin Koç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden projeden haberi olduğunu ifade ederek, ”Fiber teknolojisi Türkiye’de yeni yeni gelişmeye başladığını ve geleceğinde iş hayatına katkısı olabileceği için eğitime başvurdum ve kabul edildim. Ağ temellerinden, fiber bağlantılara kadar geniş yelpazede dersler gördük. Kursu bitirdikten sonra ise bir internet servis hizmeti veren kuruma iş başvurusunda bulundu. Özgeçmişimde de eğitim aldığımı bilgisini verdim. Hemen kabul ettiler. 1 aydır burada fiber ağ kurulumu personeli olarak çalışıyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

 

HAYATIMIZA KATKI SAĞLAYACAK

Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği birinci sınıf öğrencisi Melike Tanrıkulu da projenin kendisine katkı sağlayacağını düşündüğü için başvurduğunu belirterek, ”İlk önceleri denemek için derslere geldim. Daha sonra aldığımız eğitimlerin eğitim ve iş hayatında avantaj sağlayacağını anladım" şeklinde konuştu. Kontrol ve Otomasyon Teknikeri Mehmet Pişkin ise ”Şu an özel bir şirkette elektrik teknik elemanıyım. Projeyi yolda reklam panosunda öğrendim. Bu eğitimler önümüzdeki yıllarda fiber alanında çalışmayı düşünürsem yararlı olacak. Aldığımız bilgiler ile ileride daha iyi işlerde çalışabileceğimi biliyorum” açıklamasını yaptı.

 

28 ŞUBAT’TA 1. ETAP BİTİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi OperasyonelProgramı, Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi (PYE II) Programı altında uygulanan “Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi” Projesi, İzmit Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Fiber ve Ağ Teknolojileri Eğitim Merkezi’nde 12 aylık süre içinde gerçekleştirildi. Son mezunlarını 28 Şubat itibari ile verecek çalışma daha sonra da devam ettirilmesi planlanıyor. Projeye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi dışında Kocaeli Sanayi Odası da destek sunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim