• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 15°C Kocaeli
    • 16°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 22°C Rize
  • BIST: 9524.59 -0.06
  • Altın: 2489.209 0.71
  • Dolar: 32.5138 0.27
  • Euro: 34.7212 0.10

FETULLAH GÜLEN'İN YEĞENİ TUTUKLANDI

İZMİR'de 'Paralel yapı' operasyonunda gözaltına alınıp adliye sevkedilen 31 kişinin, 33 saat sonra mahkeme işlemleri tamamlandı.
FETULLAH GÜLEN'İN YEĞENİ TUTUKLANDI

Sulh Ceza Hakimliği, aralarında, cemaatin okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Fethullah Gülen'in yeğeni M.M.G'nin de bulunduğu 14 kişiyi tutukladı. Haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan 16 kişi de, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir altın madeninde muhasebe görevlisi olan 1 kadın ise savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Paralel yapı'ya yönelik yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasından sonra geçen salı günü sabah saatlerinde, İzmir merkez, Karşıyaka ve Bergama ilçelerini kapsayan operasyon yapıldı. Gülen cemaatinin eğitim kurumları ile mali yönden destek sağlayan kişilere yönelik yapıldığı belirtilen operasyonda, 80 adresteki aramalar sonrasında 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında, cemaatin dershaneler ile okullar Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Fethullah Gülen'in yeğeni M.M.G. ile cemaat yurdunun ağabeyi olduğu öne sürülen muvazzaf teğmen M.A.T. da yeraldı. 

İZMİR'i 4 BÖLGEYE AYIRDILAR

Operasyonda bazı ayrıntılara da ulaşıldığı belirtildi. Fethullah Gülen ve kendisine bağlı olarak hareket ettikleri belirtilen yöneticilerin, cemaatin kuruluş temellerinin atıldığı İzmir'e büyük önem verdikleri için özel yapılandırmaya göre kenti, Bornova, Buca, Karşıyaka ve Bergama olarak 4'e ayırdıkları ortaya çıktı. Bu bölgelerin başına da, ayrı ayrı baş imam ile yardımcı imamlar atandığı, bunların seçiminde, mesleklerindeki mevkileri yerine cemaat içindeki durumlarının dikkate alındığı anlaşıldı. Ayrıca, imamların, yaptıkları mesleklerin dışında alanlardan sorumlu tutuldukları da belirlendi. Dört bölgenin birbirinden bağımsız olarak faaliyet yürüttükleri, hepsinin ekonomik ve kendi işleyişlerinin farklılıklar gösterdiği, öğrenildi. 

Polisteki sorguları üç gün süren 32 kişiden, küçük çocuğu bulunan bir kadın, savcının talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı, 31 zanlı ise dün adliyeye gönderildi.

33 SAAT SONRA KARAR ÇIKTI

Dün ilk olarak soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının ifadelerini aldığı 31 kişiden, bir altın madeninde muhasebe görevlisi olan 1 kadın, sorgusundan sonra salıverildi. 30 kişinin ise tutuklamaları talep edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen 30 kişi için, yaklaşık 33 saat sonra karar çıktı. Uzun süren ifade alma işlemlerinin ardından hakim, aralarında Fethullah Gülen'in yeğeni M.M.G'nin de bulunduğu 14 kişiyi tutukladı. Haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan 16 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adli kontrol şartıyla serbest kalanlar arasında, cemaat yurtlarında ağabeylik yaptıktan sonra sözleşmeli subay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne giren teğmen M.A.T.'nin de bulunduğu öğrenildi. 

Bu arada operasyon kapsamında halen biri muvazzaf teğmen 40 kişinin de arandığı açıklandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim