• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 22°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9099.05 0.21
  • Altın: 2324.746 0.78
  • Dolar: 32.3593 0.09
  • Euro: 34.9694 -0.18

FETÖ'ye karşı ‘çarpraz tarama’ yapılacak

FETÖ'nün darbe girişiminin sonrasında asıl operasyonun henüz gerçekleşmediği, yeni atanan ekibinin ‘çarpraz tarama’yla personel ayıklaması yapılacağı bilgisine ulaşıldı.
FETÖ'ye karşı ‘çarpraz tarama’ yapılacak

FETÖ'nün darbe girişiminin sonrasında asıl operasyonun henüz gerçekleşmediği, yeni atanan ekibinin  ‘çarpraz tarama’yla personel ayıklaması yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Bastırılan darbe girişimi sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tasfiye süreci başlarken,TBMM’de de aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 32 personel görevden alındı. Görevden alınanlar arasında üç genel sekreter yardımcısı, daire başkanları bulunuyor.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından TBMM’de gerçekleştirilen operasyonda TBMM Genel Sekreter yardımcıları Muhammed Bozdağ, Kemal Kaya ve Mustafa Tamirci görevden alındı. Bu isimlerin yerlerine hemen yenileri atandı.

İnsan Kaynakları Başkanı İsmail Kargulu, İdari, Mali ve Teknik Hizmetlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Kanun ve Kararlar Başkanı Korkut Türkyarar, vekâletle yasamadan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Erbay Kücet ise yine vekâletle Bilgi ve Bilişim Hizmetlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı.

Hukuk Hizmetleri Başkanı Yıldız Bezginli, Araştırma Hizmetleri Başkanı Ahmet Yıldız, Bütçe Başkan yardımcıları Ercan Çeliker ile Remzi Çiftepınar, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Şemsettin Kılınç ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Hamit Eşen görevden alındı. Kanunlar Kararlar Başkanlığı’nda da değişim rüzgarı vardı. Cemil Tutal dışındaki diğer başkan yardımcılarına işten el çektirildi.

Yeni atamalar yapıldı

Hukuk Hizmetlerine Başkanlığı’na Hukuk Müşaviri Baki Ateş atanırken, Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Musa Keskin Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcılığı’na getirildi.

Basın Hakla İlişkiler Başkan Yardımcısı Giray Şahin de Matbaadan Sorumlu Tutanak Başkan Yardımcısı olarak atandı. İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Safiye Dündar, Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı olurken, İnsan Kaynakları Başkanlığı’nda şef olan Ekrem Balcı, aynı birimde Başkan Yardımcılığı’na atandı. Meclis TV’den sorumlu Basın Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı’na Necati Sungur getirildi.

Tasfiye ekibi

TBMM kulislerinde asıl cemaat operasyonunun henüz gerçekleşmediği, üst düzey yönetime getirilen ekibin bu tasfiye operasyonu için hazırlık yapacağı dile getiriliyor. Yeni ekibin, “çarpraz tarama” gerçekleştirerek cemaatçi personelin ayıklanmasını sağlayacakları, yaşın yanında kurunun da yanmaması için çalışma yürütecekleri ifade ediliyor.

Keşke ölseydim

Görevden alınan personel ile tasfiye operasyonunu yürüten ekip arasında dün kısa süren bir gerginlik yaşandı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın sivil toplum kuruluşlarını kabul edeceği tören salonunun önünde görevden alınan bir bürokrat, operasyonu gerçekleştirenlere tepki göstererek, “Neden bizi şimdi görevden aldınız. Biz darbeci değiliz, keşke o gece ölseydim” diye tepki gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim