• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 21°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 22°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2300.464 1.08
  • Dolar: 32.3187 0.20
  • Euro: 35.088 -0.09

FETÖ’nün ByLock programını Kocaeli Emniyeti çözdü

Fethullahçı Terör Örgütü’nün 17/25 Aralık sonrası kendi aralarında gizli ve özel görüşmelerini yaptığı ByLock’u Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve MİT ortaya çıkardı.
FETÖ’nün ByLock programını Kocaeli Emniyeti çözdü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, FETÖ mensuplarının kullandığı özel yazılımlı ByLock adlı kripto iletişim programının TÜBİTAK’ta yazıldığını açıklamıştı.
 
Bakan Özlü katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda şu cümlelere yer vermişti,’ Kamuoyunda bilinen meşhur ‘ByLock’ olayı var. Kriptolu bir yazılım, onun bile bizim işten çıkardığımız eski TÜBİTAK çalışanları, yani FETÖ yapılanmasına mensup kişiler tarafından geliştirilmiş olacağı yönünde kuvvetli tespitlerimiz var. Yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği bir ağ ve kriptolu bir yazılım bu. Bu yazılımı TÜBİTAK’ta çalışan malum yapıya mensup kişilerin geliştirdiği yönünde bulgular var. Bakanlığa bağlı kurumlarda ilk aşamada 326 personelin işine son verdik. Bunlardan 167’si TÜBİTAK’taydı. İkinci aşamada da 201 kişinin işine son verildi. Bu da bize bağlı Patent Enstitüsü, KOSGEB’den. Bu iki kurumun personel sayısı daha az. Bizim TÜBİTAK bünyesindeki tespit, teşhis ve emin bir şekilde malum yapı ile ilgisi olabilecek olan kişileri belirleme işlemi devam ediyor. Burada 5 kategoride değerlendirdik. İlk 4 ve 5 kategori olanları tamamen çıkardık. İlk 3 kategoriye giren, delilleri tam olarak tespit edemediklerimiz hala var. Şu anda o kişiler üzerinde çalışıyoruz’ demişti.
İŞTE O EKİP
Bilindiği üzere Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şubeleri, Fethulahçı Terör Örgütünün kripto şifrelerini ortaya çıkarmış Ankara Kocaeli Emniyeti’nin ortaya çıkarmış olduğu bu şifrelerden yola çıkarak örgütün Türkiye ayağına operasyonlara başlamıştı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bilindiği üzere örgütün 1 dolar şifresini de ortaya çıkarmıştı.
 
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü özellikle 17/25 Aralık tarihinden sonra örgütün saç ayaklarını çökertmek için sıkı bir mesaiye girmiş, özel ekip kurulmuş ve ekibin başında İl Emniyet Müdür Levent Yarımel, Kaçakçılık ve Terörden sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Akif Aktaş ve KOM Müdürü Serdar Özdemir geceli gündüzlü, örgütün kodlarını çözmek için seferber olmuştu.
 
ÖRGÜT ByLOCK İLE ÇÖKERTİLDİ
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğünde oluşturulan özel ekip, teknik takip ve fiziki istihbaratını yoğunlaştırarak çalışmalarına devam etti.
 
15 Temmuz’un ardından ortaya koyulan dökümanlar ve araştırmalar sonucu örgütün kendi arasındaki kodları ve şifreleri deşifre edildi.
 
MİT ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yaptığı istihbarat sonucu ByLock kripto haberleşme programı deşifre edilmiş ve operasyon için düğmeye basmışlardı.
 
Örgütün çözülmesinde önemli yere sahip olan ‘1 dolar ve ByLock iletişim aracı’ Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün büyük özverisi ile ortaya çıktı.
 
Fethullahçı Terör Örgütüne mensup kişiler ByLock sistemi üzerinden deşifre edildi.
 
Kocaeli’deki ekibin başında bulunan istihbarat kökenli İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve yine istihbarat kökenli KOM ve Terör’den sorumlu Emniyet Müdür yardımcısı Akif Aktaş ile KOM müdürü Serdar Özdemir’in büyük emekleri oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim