• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:20Güneş 06:47Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:31Yatsı 20:52
    • 24°C Kocaeli
    • 22°C İstanbul
    • 18°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 8985.79 2.03
  • Altın: 2297.275 0.94
  • Dolar: 32.3247 0.22
  • Euro: 35.0665 -0.10

FETÖ'den Avrupa'da diaspora hamlesi

FETÖ'nün finansörü TUSKON'un, Avrupa'da kurduğu derneklerle Türkiye aleyhine çalıştığı ortaya çıktı.
FETÖ'den Avrupa'da diaspora hamlesi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansörüTUSKON kapatılıp, üyelerine operasyon düzenlenirken, örgüte bağlı derneklerin Avrupa'da yeniden yapılandığı ortaya çıktı.

Avrupa'nın neredeyse tamamına yayılan FETÖ'nün işadamları dernekleri bu ülkelerde farklı adlarla faaliyetlerine devam ediyor. Terör örgütünün Avrupa'daki en önemli finans ağını yöneten Yeni Avrupa İşadamları Konfederasyonu'nun (UNITEE), bünyesine aldığı şirket ve girişimcilerin devletten aldığı teşvik ve hibelere el koyup örgütsel amaç doğrultusunda kullandığı belirlendi.

27 Avrupa ülkesinin 25'inde yer alan UNITEE aynı zamanda büyük bir ağın da içinde. Bu Avrupa ağı içinde yedi büyük işadamı derneği bulunuyor. Merkezi Belçika'da bulunan derneğin 78 adet de işbirliği içinde olduğu kurumsal bir yapı var. 15 bin girişimci ve profesyonel yönetici bu örgüte ya üye ya da bir şekilde bağlantısı var.

NORVEÇ'TE "ZAMAN" DEVREDE

2007 yılında kurulan Norveç Türk Ticaret Odası (NORTURK) da UNITEE ile bağlantılı kuruluşlardan. Oslo merkezli NORTURK'un Başkan Yardımcısı aynı zamanda Zaman Gazetesi Norveç Grubu Başkanı Ömer Fevzi İpek. Derneğin amacı TUSKON ile birlikte dünyada ticaretin gelişimine fayda sağlamak olarak belirtiliyor.

AVRUPA'DA SOHBETLER

European Professionals Network (EPN) adlı bir diğer dernek de yine FETÖ bağlantılı olarak 2009'da Brüksel'de kurulmuş. İş bağlantıları kurma, kariyer danışmanlığı ve sosyal projeler yapan derneğin toplantılarına Zaman gazetesi bölge temsilcileri sık sık katılmış. Diğer derneklerde olduğu gibi burada da Türkiye aleyhinde propagandalar yapılmış.

TUSKON, ADINI 'EU' OLARAK DEĞİŞTİRDİ

FETÖ ile bağlantılı TUSKON'un, Brüksel'de Türkiye aleyhine çalışmalara devam edebilmek için kapatılmadan önce Aralık 2015'te TUSKON EU adıyla Belçika derneği olarak yeniden örgütlendiği ortaya çıktı. TUSKON EU'nun, yönetiminde Serdar Yeşilyurt, Muhammet Yılmaz ve Ebubekir Işık yer alıyor. Derneğin ilk adresi, Brüksel'in dışındaki bir ev olarak görülüyor. TUSKON'un AB kurumları yetkilileri ve AP üyeleri nezdinde de Türkiye aleyhine temaslarda bulunduğu biliniyor. FETÖ ile bağlantılı yapının TUSKON EU olarak Belçika'da yeniden örgütlenmesi, bu yöndeki çalışmalarına devam etme arzusunun göstergesi olarak değerlendiriliyor. TUSKON EU, Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO) ile de ortak çalışmalar yürütüyor. FEDACTIO, FETÖ'nün Belçika'daki çatı kuruluşu olarak biliniyor.

TÜRKİYE'Yİ AVRUPA'DA KÖTÜLÜYORLAR

TUSKON'un 17 Mart'ta "Türkiye'de neler oluyor? Temel haklar ve özgürlükler karşısındaki zorluklar" başlıklı etkinliğinde, örgütle bağlantılı Zaman gazetesine kayyum atanması ele alınmıştı. 21 Haziran'da düzenlenen "Türk Ekonomisi Ne Kadar Güçlü?" başlıklı başka bir etkinlikte de Türkiye'nin ekonomik açıdan "giderek zayıfladığı ve mali açıdan zayıf ülke bir olduğu" yönünde propaganda yapıldı. Bu tür etkinliklere, AB çalışanları, uzmanlar ve gazeteciler davet edilerek "olumsuz Türkiye" algısı güçlendirilmeye çalışıldı. TUSKON'un AB kurumları yetkilileri ve AP üyeleri nezdinde de Türkiye aleyhine temaslarda bulunduğu biliniyor.

PEYGAMBERE HAKARETİ SAVUNDULAR

Kısa adı Hogiaf olan Hollanda Genç İşadamları Federasyon'u da FETÖ'ye yakın derneklerden. Genel Sekreteri Ahmet Taşkan, daha önce Hollanda basınına verdiği bir açıklama ile tepki toplamıştı. Peygamber Efendimize twitter üzerinden hakaret eden Ebru Umar'ı savunan Taşkan, "Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Hollanda Türklerini anlayamıyorum. Ebru Umar'ın tutuklamasını destekleyenleri de anlayamıyorum. Biz Hollanda'da yaşıyoruz. Demokratik bir ülkede başkasına fikir özgürlüğü vermiyorlar anlayamıyorum. Ebru Umar istediğini diyebilir" demişti.

Danimarka Türk İş Dünyası Federasyonu (DATIFED) da FETÖ derneklerinden. Danimarka'da faaliyet gösteren beş iş dünyası derneği tarafından kurulan DATIFED, örgüte yakınlığı ile biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim