• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 25°C Rize
  • BIST: 9776.48 0.56
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

’F-4 Ler Görevden Çekilsin’

Mersin’in Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, meclis üyeleri ile birlikte pankart açarak, son dönemde sık sık kazalarla gündeme gelen F-4 savaş uçaklarının görevden çekilerek, sergilenmesini istedi....
’F-4 Ler Görevden Çekilsin’

Mersin’in Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, meclis üyeleri ile birlikte pankart açarak, son dönemde sık sık kazalarla gündeme gelen F-4 savaş uçaklarının görevden çekilerek, sergilenmesini istedi.

Türkiye’de son dönemde yaşanan F-4 Fantom savaş uçaklarının düşmesi ve pilotların şehit olması, Anamur Belediyesi’nin açtığı ilginç pankartla yeniden gündeme geldi. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Kardeş Kentler Parkı’nda sergilenen F-4 Fantom savaş uçağı önünde, belediye meclis üyeleri ile birlikte ’Uçan Tabutlar Görevden Çekilsin, F-4’ler Sergilensin’ yazılı pankart açtı.

Başkan Türe, burada yaptığı açıklamada, Türk milletinin, askerliği namus borcu ile özdeşleştirecek kadar önemseyen bir toplum olduğunu vurguladı. “Bu nedenledir ki kınalı kuzular, Türk milletinin evlatları askerlerimiz her zaman yüreğimizin bir parçası olmuşlardır” diyen Türe, “Kahraman ordumuz bugüne değin karada, denizde ve havada göğsümüzü kabartmış, övünç kaynağımız, gurur timsalimiz olmuştur. Bizler için Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bulunmak peygamber ocağında pişmek sayılmıştır. Bu kutlu yolda vatan topraklarının savunulması ve dünya barışının tesisinde dosta güven, düşmana korku salan yiğitlerimiz Ay Yıldızı kendilerine yakışır şekilde temsil etmişlerdir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bugüne kadar birçok şehit verdiğine dikkat çeken Türe, “Yıllardır bölücü terör belasında verilen şehitlerimizin acısı yüreğimizde kor gibi dururken son günlerde yaşanan F-4 uçak kazaları yüreğimizdeki koru tekrar alevlendirmiştir. Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterine 1974’te giren bu uçaklar artık ülkemiz için bir sorundur” dedi.

Türkiye’de 20 Ekim 1995’ten 5 Mart 2015’e kadar düşen, düşürülen ya da birbiriyle çarpışan F-4 uçaklarında çok sayıda pilotun şehit olduğuna işaret eden Türe, “Bugün gelinen noktada, Milli Savunma Bakanımız bile bu uçaklara olan güvenin kalmadığını açıklamaya çalışmaktadır. Türk Hava Kuvvetleri envanterinde 54 adet bulunan bu uçakların 26’sı İsrail’e modernize ettirilmiştir ve 2020’ye kadar kullanılması öngörülmüştür. Bizler Türk milleti olarak F-4’lerin modernizasyonu ile ilgili şüphe taşımaktayız. Yaşanan bu kazaların bir rastlantı olmadığı yönünde endişeleniyoruz. Eğer bu uçaklar uçuş ömrünü tamamlamışsa, metal yorgunluğu gibi farklı sebepler kazaların kaynağı ise neden hala görevden çekilmemektedir, daha büyük olayların vuku bulması mı beklenmektedir? Şehitlik tabii ki mertebelerin en yükseğidir ve her yiğide nasip olmaz. Şehitliğin Allah katında ne yüce bir bağış olduğunu bilmekteyiz. Ancak, bu inancımız vatan evlatlarının göz göre göre ölüme itilmesini de hazmedeceğimiz anlamına gelmez” diye konuştu.

“F-4’LER GÖREVDEN ÇEKİLEREK SERGİLENMELİ”

ABD’nin 1996’da, Almanya’nın 2013’te, İsrail’in de 2004’te bu uçakların kullanımından vazgeçtiğini dile getiren Türe, “Türk Hava Kuvvetleri’ni bu uçaklardan kurtarmak, yerine modern çağın savunma teknolojileri ile donatılmış modern uçaklara kavuşmasını sağlamak gerekmektedir. F-4’ler uçuştan çekilmekle birlikte artık onların sergilenme zamanı gelmiştir. Bu açıklamayı yaptığımız yer olarak bugün burayı Kardeş Kentler Parkı’nı, Anamur Belediyesi tarafından Anamur’a kazandırılan Anamur’un F-4 Fantom Savaş Uçağı sergisini seçtik. Biz TSK’dan bir adet F-4’ü talep ederek aldık, Anamur’da sergiliyoruz. Önerimiz bu uçakların artık uçuştan çekilmesi ve belediye olarak bizim yaptığımız gibi ülkemizin çeşitli yerlerinde sergilenmesidir. Kahraman pilotlarımız kolay yetişmiyor. Onları bu uçan tabutlara bindirip ölüme yollamak gaflete düşmektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Türe, basın açıklaması sırasında kendisine Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın uçakları uçuştan çekeceği yönünde bir haber ulaştığını da dile getirerek, "Umarız bu haber doğrudur ve uygulanır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim