• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 14°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 13°C Ankara
    • 12°C Rize
  • BIST: 9079.97 3.10
  • Altın: 2322.905 0.72
  • Dolar: 32.3205 0.27
  • Euro: 34.9161 0.52

Erkek Şiddetine Bokslu Çözüm

Eski Boks Milli Takım Antrenörü Ercan Balamir, Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’in vahşice öldürülmesinden etkilenerek kadınların kendilerini korumaları için boks kursu açtı. Eski Boks Milli T...
Erkek Şiddetine Bokslu Çözüm

Eski Boks Milli Takım Antrenörü Ercan Balamir, Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’in vahşice öldürülmesinden etkilenerek kadınların kendilerini korumaları için boks kursu açtı.

Eski Boks Milli Takım Antrenörü, Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ercan Balamir, Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın toplu taşıma sürücüsü tarafından vahşice öldürülmesinden çok etkilendi. Genç kızın kendini savunmayı bilmesi halinde olayın bu kadar üzücü noktalara gelmeyeceğini düşünen Balamir, kendisi de boks hocası olduğu için korumasız kadınlara ücretsiz boks kursu açtı. Kadınlara yönelik kursa kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Kursa yaklaşık 40 kadın başvurdu. Balamir başvuruları aldıktan sonra haftada 3 kez, saat 17.00 ile 20.00 arasında boks kursu vermeye başladı. Balamir kursta kadınların kendisini nasıl savunması gerektiğini boksun tekniklerini göstererek öğretiyor. Boks eğitimi alan kadınların kimi ise sokakta hiç tanımadığı bir kapkaçının, ya kardeşinin, ya babasının ya da eşinin şiddetini maruz kalmış. Ya da hiç şiddete maruz kalmamasına rağmen son yıllarda artan erkek şiddetine karşı kendisini korumak için boks kursuna katılıyor.

"KENDİNİ ERKEK ZANNEDENLER KADINA ŞİDDETTE UYGULUYOR"

Balamir, son olarak Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin kendisini çok etkilediğini belirterek, "Kendini erkek zannedenler kadınlarımıza, kızlarımıza şiddet uyguluyor. Ben bu olayların sık sık yaşanınca en sonda Özgecan Aslan öldürülünce kendim birey olarak erkek şiddetine karşı ne yapabilirim diye düşündüm. Boksör olduğum için kadınlara ücretsiz boks kursu vermek aklıma geldi. Hemen bu projeyi hayata geçirip hazırlıklarımı yaparak kursa başladık. Kadınlar çok ilgi gösteriyor. Bizim amacımız kadınların bir şiddete maruz kaldığı zaman en azından kendini koruyabilmesidir. Kurs tamamlandığında kadınlar kedini savunmasız hissetmeyecek kendini koruyabilecek" dedi.

"EŞİMDEN ŞİDDET GÖRDÜM ARTIK KENDİMİ SAVUNACAĞIM"

Adana’nın ilk pop sanatçısı Dilek Köngeç, eşinden yıllarca şiddet gördüğünü bu nedenle ayrıldığını belirterek, "Bu kursa artık erkekten şiddet gördüğümde kendimi savunmak için geliyorum. Burada kendimizi savunmayı öğreniyoruz. Böyle bir kurs açıldığı için kendimi şanslı hissediyorum. Kadına şiddete hayır diyoruz" dedi.

Özlem Pekduraner ise kadına şiddet hayır dediklerini, bu zamana kadar şiddete maruz kalmadığını ancak tedbir amaçlı geldiğini, kadına şiddetin her türlüsüne karşı çıktıklarını söyledi.

Sadet Yücesoy da çocuklarıyla birlikte geldiğini kadına şiddeti kınadığını söyledi.

"KAPKAÇCI ŞİDDETİNE MARUZ KALDIM GEREKLİ CEVABI VERDİM"

Kursa katılan Menekşe Beslen ise eşinden şiddet görmediğini ancak sokakta şiddete maruz kaldığını belirterek, "Yolda yürürken bir gün kapkaççı tarafından çantam alınmak istendi. Ancak ben daha önceden boks kursuna katıldığım için kapkaççıya iki yumruk attım sendeleyerek yere düştü. Sonra kalkıp sersem sersem yoluna devam etti. Çantamı da alamadı. Kadına karşı şiddete hayır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim