• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 21°C İstanbul
    • 21°C Ankara
    • 17°C Rize
  • BIST: 9109.99 0.33
  • Altın: 2325.622 0.82
  • Dolar: 32.3666 0.14
  • Euro: 35.0423 0.00

Erkek çocuğa silah zoruyla tecavüz

Diyarbakır'da 4 yıl önce 15 yaşındaki erkek çocuk M.K.'ya silah zoruyla tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılanan 16 yaşındaki H.A.'ya 23 yıl, 15 yaşındaki B.A.'ya ise 13 yıl hapis cezası verildi.
Erkek çocuğa silah zoruyla tecavüz

Cezalarda 4 kez artırım yaptığını belirten mahkeme, tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında yakalama kararı çıkardı.

Olay Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde 2011 yılının Mayıs ayında meydana geldi. O tarihte 15 yaşında olan M.K. polise başvurarak, arkadaşları H.A. ve B.A. tarafından silah zoruyla boş bir villaya götürülüp, tecavüz edildiğini söyledi. Psikolog gözetiminde ifade verenM.K. şunları anlattı:

"Yolda H.A. ve B.A. ile karşılaştık. H.A. yanındaki silahı göstererek polislerin  yanına gidersem ve bağırırsam bana sıkacağını söyledi. H.A. daha önce kendisi için sattığım ve uyuşturucu olduğunu tahmin ettiğim maddenin parasını istedi. Ben param olmadığını söyleyince, bir kaç kez yumrukla bana vurdu. Bu sırada diğer şüpheli de beni yumrukladı. Daha sonra beni boş villaların içine götürdüler. Üzerimdeki montu çıkarıp ellerimi ve ayaklarımı hortumla bağladılar. Beyaz bir hortumla da boğazımı sıktılar. Bu sırada hortumla beni dövdüler. Sonra pantolonumu çıkarıp sırayla tecavüz ettiler. Tecavüzden sonra tekme ve tokatlarla vurarak cami avlusuna götürüp serbest bıraktılar."

27 YILA KADAR CEZA İSTENDİ

Mağdurun ifadesinin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılırken, suça sürüklenen çocuklar H.A. ve B.A. gözaltına alınarak tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede H.A. ve B. A.'nın 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 12 yıldan 27 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

'KENDİSİ İSTEDİ' SAVUNMASI

İddianamede mağdur hakkında alınan Adli Tıp Kurumu raporuna vurgu yapan savcı, M.K.'nın vücudunda yaralanmalar olduğunu, yapılan muayenede tecavüz belirtilerine rastlandığını kaydetti.

Suça sürüklenen çocuklardan H.A. iddianameye yansıyan ifadesinde mağdur ile aralarında para sorunu olduğunu belirterek, "Mağdur bize cinsel ilişkiye girmeyi teklif etti. Önce B.A. sonra da ben rızasıyla M.K. ile ilişkiye girdik" diye savunma yaptı.

Suça sürüklenen çocuklardan B.A. ise mağduru ve H.A.'yı bir camide gördüğünü belirterek,  "Mağdurun burnu kanıyordu. H.A. bu sırada mağdura 2 yumruk daha vurdu. Daha sonra belindeki tabanca ile mağduru vurmakla tehdit etti. Daha sonra H.A. tabanca ile beni tehdit ederek mağdurla ilişkiye girmemi istedi. Ben de girdim. Daha sonra beni dışarı çıkardı ve mağdurla kendisi ilişkiye girdi."

SAVCI CEZALANDIRILMALARINI İSTEDİ

Savcı hazırladığı iddianamede H.A. ve B.A.'nın mağduru silah zoruyla boş villaya götürdüğünü, ellerini bağladığını, yumrukla ve hortumla dövdüğünü ve cinsel istismarda bulunduğunu belirterek, mağdurun ruh sağlığının bozulduğunu kaydetti.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından H.A. ve B.A.'nın tutuklu olarak yargılanmasına 2013 yılında Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Tutuklu sanıklar yargılama sürecinde tahliye edilirken, esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, her iki çocuğun da cezalandırılmasını istedi.

Davanın son duruşmasında kararını açıklayan mahkeme sanık H.A.'nın 23 yıl 2 ay 20 gün, B.A.'nın ise 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme, tutuksuz yargılanan sanıklar hakkında yakalama kararı çıkardı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim