• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:27Güneş 06:03Öğle 13:07İkindi 16:55Akşam 20:01Yatsı 21:31
    • 24°C Kocaeli
    • 24°C İstanbul
    • 24°C Ankara
    • 24°C Rize
  • BIST: 9798.66 0.79
  • Altın: 2427.694 -0.04
  • Dolar: 32.5699 0.15
  • Euro: 35.0032 0.66

Ergenekon’da Firari Sanıkların Yargılanması Sürüyor

Ergenekon davasında ifadeleri alınamadığı için dosyaları ayrılan 5 sanık hakkındaki davanın görülmesine devam edildi. Bedrettin Dalan sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı. Ergenekon davasınd...
Ergenekon’da Firari Sanıkların Yargılanması Sürüyor

Ergenekon davasında ifadeleri alınamadığı için dosyaları ayrılan 5 sanık hakkındaki davanın görülmesine devam edildi. Bedrettin Dalan sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

Ergenekon davasında ifadeleri alınamadığı için dosyaları ayrılan 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ergenekon davası kapsamında hakkında Nisan 2010’dan beri yakalama kararı bulunan ve geçtiğimiz aylarda mahkeme kararıyla yakalaması kaldırılan Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan katılmadı. Diğer sanıklar Turhan Çömez, Mustafa Bakıcı, Emrah Gönenci ve Saipir Debzlelvidze de duruşmaya katılmazken Dalan ve Bakıcı’yı avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Bedrettin Dalan’ın avukatı Oğuz Can Bahar, Dalan’ın Türkiye’ye döndüğünü ancak geçirdiği fıtık ameliyatı nedeniyle duruşmaya katılamadığını belirtti. Dalan’ın geçirdiği ameliyata ilişkin raporları mahkeme heyetine sunan avukat Bahar, müvekkilini bir sonraki celse hazır edeceklerini söyledi.

"MEVCUT SOYADAN AYRILSIN"

Dalan’ın avukatlarından Celal Ülgen, söz alarak ana dava dosyasının Yargıtay’da olduğunu hatırlattı. Ülgen, dosyanın Yargıtay’dan dönmesinin çok uzun zaman alacağını öne sürerek davaya ilişkin mevcut dosyadan araştırma yapılmasını kanaatinde olduklarını kaydetti. Bir sonraki celse için mahkemenin tam gününü ayırabileceği bir tarih verilmesini talep eden avukat Ülgen, Dalan’ın ifadesinin çok uzun süreceğini, duruşma salonunda barkovizyon ve perde kullanarak savunma yapmak istediklerini söyledi.

Firari sanıklardan emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın avukatı Mahir Işıkay ise, geçtiğimiz aylarda müvekkili hakkındaki gıyabi tutuklama kararının kaldırıldığını ancak yakama kararı kaldırılması yönündeki taleplerinin hala incelendiğini hatırlattı. Avukat Işıkay, “Biz mahkemeye vermiş olduğumuz daha önceki tüm dilekçelerimizde müvekkilim hakkındaki tutuklama ve yakalama kararlarının kaldırılmasına dair sebepleri detaylı şekilde izah ettik. Tüm bu hususlar dikkate alınarak müvekkilim hakkındaki yakalama kararlarının kaldırılmasını talep ederim” dedi.

ARA KARAR

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Bedrettin Dalan’ın mazeretini kabul ederken, firari sanıklar Emrah Gönenci, Turhan Çömez ve Saipir Debzlelvidze’nin yakalamalarının beklenmesine hükmetti.

Mustafa Bakıcı hakkındaki yakalama kararının kaldırılması talebini değerlendiren mahkeme, sanık hakkında çıkarılan yakalama kararının tutuklamaya yönelik olmadığını, sanığın ifadesinin alınması amacıyla çıkarıldığı hatırlatarak, bu talebi reddetti. Ana dava dosyasının Yargıtay’dan dönmesinin beklenmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim