• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 05:18Güneş 06:45Öğle 13:14İkindi 16:45Akşam 19:32Yatsı 20:54
    • 21°C Kocaeli
    • 20°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 19°C Rize
  • BIST: 9120.29 0.44
  • Altın: 2324.093 0.75
  • Dolar: 32.3604 0.10
  • Euro: 35.0127 -0.20

Erdoğan'dan saldırı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı TV programında Dağlıca'daki saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
Erdoğan'dan saldırı açıklaması

Hakkari Dağlıca’daki terör saldırısını değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Orada (Dağlıca) yapılan bir temizlik sırasında böyle bir olay gerçekleşti. Orada zırhlı araçlara yönelik mayınlı tuzaklar neticesinde art arda oluşuyor. Tabi şu anda Genelkurmay Başkanlığımızın aktardıkları üzücü. Temennim odur ki yapılacak açıklama ve yapılacak mücadele daha kararlı olacaktır” dedi.  


  Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da özel bir televizyon kanalının canlı yayınında Hakkari Dağlıca’da meydana gelen terör saldırısını değerlendirdi. Erdoğan, “Her şeyden önce üzüntülüyüz. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Genelkurmayımız Dağlıca ile Hakkari ile gerek valimiz gerekse oradaki kolordu komutanı kendileri ile görüşmeleri devam ediyor. Öyle zannediyorum ki kesin netice anbean alınabilir ve şu anda Sayın Başbakanım da Ankara’ya dönüşü ile birlikte Ankara’da bir güvenlik toplantısı yapacaklar. O ana kadar da herhalde kesin neticeleri almış olurlar. Bu kesin neticeleri aldıktan sonra durumu açıklayacaklar” dedi.

  Bölgedeki hava şartlarının kötü olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Tabi orada hava şartları çok çok kötü? Bu kötü hava şartları altında verilen bir mücadele var. Orada yapılan bir temizlik sırasında böyle bir olay gerçekleşti. Orada zırhlı araçlara yönelik mayınlı tuzaklar neticesinde art arda oluşuyor. Tabi şu anda Genelkurmay Başkanlığımızın aktardıkları üzücü. Temennim odur ki yapılacak açıklama ve yapılacak mücadele daha kararlı olacaktır. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

Erdoğan, "Çözüm Süreci aslında bunlar tarafından bir  ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen  doğuda kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler ve çok ciddi  bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içerisinde, güvenlik güçlerimiz  tabi 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra  anladık ki bu süreç içerisinde bunlar bunu yaptılar." dedi.

HÜKÜMET GÖRÜŞMELERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer 400 milletvekilliğini alabilecek veya bir  anayasayı inşa edebilecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı durum bugün  çok daha farklı olurdu. Her şeyden önce bir yeni Türkiye hareketini, bir adımını  atmak için böyle bir şey çok çok önemliydi. Diyelim ki ben Başbakanımıza hükümeti  kurmayla ilgili görev verdim. CHP'yle görüşmeler yapıldı. Eğer CHP'yle mutabık  kalınabilseydi, iki partinin sayısı bir anayasayı inşa etme noktasında yeterli  bir sayıydı ama maalesef belli yerlere takılmak suretiyle bu olmadı. Daha sonra  MHP ile görüşmeler oldu. O tabi belki anayasayı kurmaya yeterli değildi ama en  azından millete gitme noktasında, bir referandum noktasında böyle bir imkanı  sağlayabilirdi fakat MHP ile de böyle bir anlayış maalesef görülemedi. Bir  taraftan teröre karşı olduğunu söyleyeceksin. Teröre karşı olduğunu söyleyenler,  kalkıp da elini, vücudunu taşın altına koymayacak. Şimdi böyle bir anlayış  olamaz, böyle bir milli duruş, bir milli yaklaşım olamaz. Maalesef bunlar da  yaşandı. Tabii ki ondan sonra da ben anayasanın bana vermiş olduğu yetkiye  dayanarak süratle ülkemizi seçime götürmenin gayreti içerisinde oldum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim