• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:36Güneş 06:10Öğle 13:08İkindi 16:54Akşam 19:56Yatsı 21:23
    • 10°C Kocaeli
    • 12°C İstanbul
    • 11°C Ankara
    • 15°C Rize
  • BIST: 9693.46 1.77
  • Altın: 2496.161 0.03
  • Dolar: 32.4971 0.13
  • Euro: 34.5977 -0.09

Erdoğan'dan Rusya Mesajları!

Erdoğan: "Rusya'nın şu anda atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının, özellikle Türkiye olarak bizim açımızdan kabul edilir hiçbir yanı yoktur."
Erdoğan'dan Rusya Mesajları!

Erdoğan, YSK'nın sandık kararı için "YSK yanlışa düşmüştür. Temenni ederim ki 7 Haziran'da yaşadığımız sorunları yaşamayız. Bölgede sıkıntı yaşarsak sorumlusu YSK'dır" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamaları:

-Rusya'nın atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bombardıman olaylarının bizim açımızdan kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Bunu Putin'in kendisine gerek Moskova, gerek birkaç gün önce yaptığımız telefon konuşmasında söyledim.

-Rusya çok ciddi bir yanlışın içinde. Bölgede zaman içinde kendisini yalnızlığa götürecek bir adımın işareti olabilir.

-Türkiye gibi bir ülkeye rağmen bu adımları atıyor olması bizi ciddi manada üzmektedir. Aramızdaki iki ilişkiler malum. Suriye ile 911 kilometre sınırı olan biziz. Rusya'nın böyle bir durumu yok.

BUNLAR TERÖR ÖRGÜTÜ

-(Rusya'nın bu denkleme dahil olmasıyla Kürt gruplara verilen desteği nasıl görüyorsunuz?'

-Kürtlerin silahlandırılması derken ben bunu yanlış bir ifade olarak değerlendiriyorum. Bunlar terör örgütüdür.  PYD ve PKK aynı şeydir. 
Bunlara silah desteğini verenler, teröre destek veriyor. 

ATILAN ADIMLAR HAYRA ALAMET DEĞİL

-Bunu Türkiye'ye rağmen yaparsanız derinden üzer. Geldiğimiz nokta budur. Atılan adımlar hayra alamet değildir. Rusya, şu anda İran'la, Irak'la ve Suriye'yle işbirliği halinde bu adımı atmıştır. Biz de tüm değerlendirmelerimizi yapıyoruz, bu konudaki hassasiyetlerimizi bundan sonraki süreçte çok  daha farklı bir şekilde ele alacağız.

'BUNLAR İYİ TERÖRİSTTİR' ANLAYIŞI...

-Zaman zaman kulağımıza geliyor, 'Kürtler  DAEŞ'e karşı savaşıyor' ifadesi. Bu bir defa çok yanlış bir tespit. DAEŞ'e karşı  şu anda topraklarını koruma mücadelesi verenler olduğu gibi biz de DAEŞ'e karşı  mücadele veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Niye? Terör örgütüdür de onun için  ama bir diğer terör örgütünün, bir başka terör örgütüyle mücadele vermesini  'Bunlar iyi teröristtir' anlayışıyla ele almak, masaya yatırmak, bir defa  adaletli bir yaklaşıma ters düşer.

REJİMLE İŞBİRLİĞİ YAPANLAR TARİHE HESABINI VERECEK

-Suriye'de bu kadar mazlum insan varken 350 bin insanın öldürülmesi var. Devlet terörü estiren bir Esed var ve bu  devlet terörü estiren kişiyi ne yazık ki bakıyorsunuz Rusya da savunuyor, İran da  savunuyor. Bunları söylediğimiz için rahatsız olanlar da var. Sortiler kimden  yana? Rejimden yana. Rejimle işbirliği yapan ülkeler tarihe bunun hesabını  vereceklerdir."

-İran'da, Rusya'da ne kadar mülteci var? Biz şu ana kadar 7.5 milyar dolar harcadık. Tüm Avrupa'da 200 bin mülteci var. 

AMAN HA KAPILARI AÇMAYIN DİYORLAR

-Avrupa en ufak bir mülteci akınından şu anda  rahatsız değil mi? Peki 'tüm Avrupa'da şu anda ne kadar mülteci var?' diye  baktığınız zaman işte 200 bin civarında, şimdi yeni yeni bir o tarafa doğru bir  akın söz konusu. Bize ne diyorlar, akıl veriyorlar; 'Aman ha. Kapılarınızı  açmayın, bize gelmesin, bunlar sizde kalsınlar'. Biz bir yere kadar sabrederiz,  bir yerden sonra da gereğini biz de yaparız."

GÜVENLİ BÖLGE GÜNDEMİMİZDEN ÇIKMAZ

-Güvenli bölge bizim gündemimizden çıkmaz. ABD ve Rusya'ya teklif ettik. Bu insanlar kendi topraklarına dönmek istiyorlar. Güvenli bölge şart. Yoksa hepsi ölüme açık bir havza olur. Eğit donat çalışmalarını yapıyoruz. Yine Türkiye yalnız bırakılsa insafsızlık olur. 

YSK'NIN SANDIK KARARI

-YSK yanlışa düşmüştür. Sandık taşıma değil, oy kullanma mahalli değişikliğidir. Oy kullanma mahallerini neresi belirler? İlçelerde ilçe seçim kurulları belirler. Onun üstünde il seçim kuruları belirler. Bu seçimlere giderken belli bölgelerdeki sıkıntıları da gözeterek vatandaşın demokratik hakkını en ideal şekilde kullanacağı koşulları hazırlama görevi kimindir. Taşımalı sistem falan bunlar anayasa değişkiliği gerektiren şeyler. Ama sandık mahallelerinin belirlenmesi konusunda bazı ilçe seçim kurulları ne yaptı, yerler belirledi. Yüksek Seçim Kurulu bu kararla yok farz etti. Temenni ederim ki 7 Haziran'da yaşadığımız sorunları yaşamayız. Sıkıntı yaşarsak sorumlusu YSK'dır. Dün bir dostumla konuştum. Dedi ki eşim oyunu kullanamadı, oyunu oradaki kurul üyesi kullandı. Dışarıdan anlatıldığı gibi değil bu. Bölgede 7 Haziran'da çok sıkıntılar yaşandı.

AHMET HAKAN'IN SALDIRIYA UĞRAMASI

Bu konuyla ilgili olarak her zaman şiddetin karşısında olduğumuzu zaten söyledik.  Bununla ilgili de basın başdanışmanım gerekli açıklamaları yapmanın ötesinde  kendisiyle bu görüşmeleri yaptı. Ama şunu da bilmemiz lazım. Olayı tasvip etmek  mümkün değil ancak köşelerinde zaman içerisinde başka köşe yazarlarını  lanetleyen, onları hedef gösteren yazılardan da bu arkadaşlarımızın kaçınması  lazım."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim