• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:40Güneş 06:13Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:54Yatsı 21:20
    • 20°C Kocaeli
    • 19°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 26°C Rize
  • BIST: 9546.11 0.16
  • Altın: 2484.18 0.50
  • Dolar: 32.5318 0.26
  • Euro: 34.8598 0.43

Erdoğan’dan Mursi İçin İlk Yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’da Mursi hakkında idam kararı verilmesine ilişkin, “Mısır eski Mısır’a dönüyor. Tarih kitaplarından biliyorsunuz oraya dönüyor. Batı maalesef hala darbeci ola...
Erdoğan’dan Mursi İçin İlk Yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’da Mursi hakkında idam kararı verilmesine ilişkin, “Mısır eski Mısır’a dönüyor. Tarih kitaplarından biliyorsunuz oraya dönüyor. Batı maalesef hala darbeci olan Sisi’ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır’da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi’de toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultangazi’de yapılan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Açılışı yapılan tesislerden bir tanesinin kendisi için büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Erdoğan, “Buradaki kardeşlerimize bir imam hatip okulu sözü vermiştik. İnşaat devam ederken Türkiye üzerine kara bulutlar çöktü. 28 Şubat dene o karanlık dönemde okuduğum şiir sebebiyle mahkemelerde yargılandım ceza verdiler. Temelini attığımız imam hatip lisesi yapımı durduruldu. İnşaat kaderine terk edildi. Sonra Türkiye’de devran değişti. Tarihe gömülmek istenen şahsımı sizler başbakanlığa getirdiniz, ardından cumhurbaşkanı yaptınız. 28 Şubat darbecileri ise tarih oldu. Kaderine terk edilen imam hatip lisemizi de Sultangazi Belediyemiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız daha büyüğü ile yeniden inşa ettiler. Okulumuzun adını da Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi koymuşlar. Az önce burada vakıf oldum. Şimdi okulumuza bir de yurt binası ilave ediliyor. Bu okulun hikayesi, Türkiye’nin hikayesidir. Önümüzdeki dönemden itibaren burada okuyacak öğrencilerimiz de ülkemizin gelecekteki yöneticileri, aydınları olarak milletimize hizmet verecek” diye konuştu.

“MİLLİ VE MANEVİ DUYGULARLA BU ÜLKENİN GELECEĞİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAKSINIZ”

Kendi çocuklarının da imam hatip okullu olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kızlarımızı başörtülü olarak maalesef üniversiteye almadılar. Hatta okullarının kapısından geri çevirdiler. Erkek evlatlarımıza da katsayı uyguladılar. Biz evlatlarımızı yurt dışına göndermek zorunda kaldık. Kimi kızlarımız Avusturya’da başörtülü olarak okudular. Kimisi doktor, kimisi mühendis olarak tekrar döndü geldi. Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya. Sonunda hak tecelli etti. Şimdi imam hatiplerin orta kısmı açıldı, katsayı kalktı. Başarılı olacaksınız. Milli ve manevi duygularla bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaksınız” şeklinde konuştu.

“MISIR ESKİ MISIR’A DÖNÜYOR”

Konuşmasında Mısır’da Mursi hakkında idam kararı verilmesini de değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az önce onu duydum. Mısır’da halkının yüzde 52 oyu ile cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler. Burada tabii enteresan bir şey var. Mısır eski Mısır’a dönüyor. Tarih kitaplarından biliyorsunuz oraya dönüyor. Batı maalesef hala darbeci olan Sisi’ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır’da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor. Bakıyorsunuz ki kendileri hep beraber gayet güzel bir araya gelip müşterek pozlarını veriyorlar. Bütün bu gidişe inanın şekil verecek olan Türk milleti” ifadelerini kullandı.

“EDİRNEKAPI EKMEK FABRİKASINDA SIÇANLAR CİRİT ATIYORDU”

Siyasi hayatının büyük bir bölümünü İstanbul’da geçirdiğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Göreve geldik Türkiye’nin IMF’e borcu 23.5 milyar dolardı. Şimdi yok. Merkez Bankası’nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı, şimdi 122 milyar dolar var. Birileri bu kasadaki paraya göz dikmişler. Bunları nasıl sıfırlarız diye bunun gayreti içindeler. İstanbul’a İBB başkanı olduğumuzda buralar çöp dağları ile dolu muydu? İnanın Edirnekapı ekmek fabrikasında sıçanlar cirit atıyordu. Oralardan hamur yoğuruyorlar ve İstanbul halkına o ekmeği satıyorlardı. Biz Cebeci ekmek fabrikasını kurduk. Burada hijyen şartları olan fabrikadan ekmek dağıtmaya başladık.”

“İBLİSİN AYAĞI NASIL KAYDIYSA BU DA ÖYLE KAYAR”

Erdoğan, konuşmasında BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da eleştirerek, “Birileri çıkmış ne diyor. Geçmişte bir zihniyet vardı ‘Kabe Arab’ın olsun bize Çankaya yeter’ diyordu. Şimdi de terör örgütünün arkasında olduğu bir hareket ‘Taksim işçilerin Kabe’sidir’ diyor. Bizim Kabemiz Mekke’dir. Buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyunu bozacaksınız değil mi? ‘Efendim tehdit ediyorlar’. Geçenlerde Batman, Diyarbakır, Siirt, Van buralara gittik. Hep tehdit. Ondan sonra da demokrasi diyorlar, barış diyorlar, özgürlük diyorlar. 7-8 Ekim olaylarını bir kenara koymak mümkün mü? 40-50 vatandaşımızın ölümüne neden olanları görmemek mümkün mü? 5. kattan Yasin Börü’yü atmak suretiyle şehit edenleri görmemek mümkün mü? Benim samimi dindar Kürt kardeşlerim var. Diyarbakır’da bakıyorsun sözde bir müftü bunların adayı oluyor. Yaptığı açıklamaya bakın ‘Eğer partimin dini Zerdüştlük olsa yine oradan aday olurum’. Nereden nereye geldik. Ayak kaydı mı kötü kayar, ne olursan ol kayar. İblisin ayağı nasıl kaydıysa o da böyle kayar. Bu işin şakası yok” dedi.

Türkiye’nin üzerinde kimsenin operasyon yapmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Erdoğan, “Yapanlar karşısında bizleri bulur. Silahlı Kuvvetlerimizi bulur. Güvenlik güçlerimizi bulur ve bedeli ağır olur” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim