• Bir Ayet
  • Bir Hadis
  • Namaz Vakitleri
  • Hava Durumu
  • "Görmedikleri hâlde Rablerinden korkanlar için bir bağışlanma ve büyük bir mükâfat vardır. Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir. Yaratan bilmez mi? O, en gizli şeyleri bilir, (her şeyden) hakkıyla haberdardır."(Mülk, 12-14)
  • "Her kim aşura gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder."(et-Tergîb ve'l-Terhİb 2/116)
  • için namaz vakitleri
    İmsak 04:38Güneş 06:12Öğle 13:08İkindi 16:53Akşam 19:55Yatsı 21:22
    • 16°C Kocaeli
    • 14°C İstanbul
    • 20°C Ankara
    • 16°C Rize
  • BIST: 9451.72 -0.77
  • Altın: 2497.486 0.54
  • Dolar: 32.5868 0.11
  • Euro: 34.8227 0.19

Erdoğan’dan Muhalefete Türkülü Gönderme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış için geldiği Denizli’de konuştu. Erdoğan, "Muhalefet benimle uğraşıyor. Özay Gönlüm’ün bir türküsü var bilirsiniz. Asmam yıkıldı suyum sıkıldı, bugün goca gı...
Erdoğan’dan Muhalefete Türkülü Gönderme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış için geldiği Denizli’de konuştu. Erdoğan, "Muhalefet benimle uğraşıyor. Özay Gönlüm’ün bir türküsü var bilirsiniz. Asmam yıkıldı suyum sıkıldı, bugün goca gızı görmedim canım sıkıldı’. Özay Gönlüm yaşasaydı şöyle derdi: ‘Gündem yıkıldı, muhalefet sıkıldı, cumhurbaşkanını görmediler canları sıkıldı. ‘Siz millete ne diyeceksiniz onu söyleyin" dedi.

VATANDAŞLARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 939 milyon TL’lik yatırımların açılışı için Denizli’ye geldi. Çardak Havaalanı’na Cumhurbaşkanlığı uçağı ile indikten sonra helikopterle 11. Motorlu Piyade Tugayı’na geçen Erdoğan’a Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletvekilleri de eşlik ederken, Çınar Meydanı’na gelen binlerce kişi Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Çınar Meydanı’nını çevreleyen binalara, "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Milletin hizmetkarı Denizlimize Hoşgeldiniz", "Sen geldin adalet güneşi doğdu" yazan afişler asılırken, mitingde alınan üst düzey koruma tedbirleri dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı toplanan kalabalık "Devletin Başkanı Tayyip Erdoğan" sloganları ile karşılandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende bakanlardan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. Denizli’ye dev yatırımlar yapıldığını belirten Erdoğan, "Denizli’de 935 milyon TL’lik açılış yapıyoruz. Dik duracağız, dikleşmeden yaptık bunları yaptık. 10 bin ağaçlık Cumhurbaşkanlığı Ormanı’nın hayırlı olmasını diliyorum. Yeşilden bahsedenler Denizli’den oluşturduğumuz 10 bin ağaçlık ormanı görsünler. 12 yılda 3 milyar 250 milyon fidana baskınlar. Bu iktidar yaptı. Ülkemizde varlığı 12 yılda 900 bin hektar arttı. Şehir ormanları, mesireliği ziyaret etsinler. Bu yıl 250 milyon yeni fidanı birini de onlar sahiplensin. Ağacı sevmek böyle olur. Orman böyle korunur. Boş lafla çevrecilik yapılmaz. Gezi’de 12 ağaç için dünyayı yakanlar bunları görsün. Ama onları derdi başka. Bizin derdimizi görmüyorlar" dedi.

"FARKLI BİR CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM DEDİM"

Halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olduğunun altını çizen Erdoğan, "Halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak 7 aydır görev yapıyorum. Göreve beni teklif ettiğinde bir şey söyledim. ’Farklı bir Cumhurbaşkanı olacağım’, ’Çalışan koşan biri olacağım’ dedim. 7 ayda 14’üncü il ziyaretimdir. Yurt dışına da çok çıktım. Önemli ziyaretler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı ziyaretinde muhtarlarla bir araya geliyorum. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 50 bin muhtarla bir araya geleceğim. Esnaflarla bir araya geliyorum. Milletin tüm meseleleri konuşuyorum. Küresel ve bölgesel gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Aşkınan çalışan yorulmaz. Neşet Usta böyle diyor. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Bugün dünden daha zor. Dünyada barış ve refahı tesis etmek için çalışacağız. Çanakkale önlerine gelenlerin büyüklüğüne bakıp da biz bu savaşı kazanamayız deseydik halimiz ne olurdu. Son kurşuna kadar mücadele ettiler. Sonuçta 200 yıllık makus tarih Çanakkale’de kırıldı. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun.Biz bu ülkede özgürce yaşıyorsak önce Allah’a sonra bu fedakar milletimize borçluyuz" dedi.

"KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ"

Bazılarının felaket tellallığı yaptığını ifade eden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendi ülkesine güveni olmayan felaket tellallığı yapar. Korkarlar zafer anıtı dikemez. Bizim çözülemeyecek bir meselemiz yok. Çanakkale’yi savunan ruha sahip çıkalım.2002’de bu yana 3 kat büyüdük. Biz bu azimle çalıştık. Projeleri hayata geçirdik. Şimdi de 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden yapacağız. Çatışmaların küresel sıkıntıları öne sürüp felaket tellallığı yapıyorlar. Memleketin hayrına yaptığınız bir şey yok milletin önünde dikilmeyin. Seçimlere 2 buçuk ay kaldı. Muhalefetin gayreti yok. Beni eleştiriyorlar. Siz ne yapacaksınız beni? Özay Gönlüm’ün bir türküsü var bilirsiniz. Asmam yıkıldı suyum sıkıldı bu gün goca gızı görmedim canım sıkıldı. Özay Gönlüm yaşasaydı şöyle derdi: ‘Gündem yıkıldı, muhalefet sıkıldı, cumhurbaşkanını görmediler canları sıkıldı. ‘Siz millete ne diyeceksiniz onu söyleyin . Muhalefet hep bunlar bir gitsin diyorlar. Gerisi hakaret yalan dolan. Millet bunu çok iyi biliyor. Türkiye bunu hak etmiyor."

DEVLET BAHÇELİ’YE ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisinin arkasından miting yapacağını açıkladığını hatırlatan Erdoğan, "Muhalefetin bir genel başkanı benim arkamdan her yerde miting yapacağını söyledi. Ben ondan sonra 7 yere daha gittim. Kendisi gelmedi. Bize Çankaya yokuşunu çıkamaz diyenlerin nefesi kesildi. Motorları su kaynattı. Biz kolay gitsinler diye yol yaptık yine gidemiyorlar. Bunlar ufuk meselesidir. Heyecanınız yoksa yapamazsınız. Aşk gerek aşk.Diğer milletvekilleri ne dediler? Marmaray’ı kullanmayacaklardı. Biz bunu millet için yaptık. Fatih gemileri karadan yürüttü. Biz denizi altından Asya’yı Avrupa’ya bağladık. Denizin altından bir de Avrasya tünelini yapacağız. Siyasette rekabet gerekir. Bu da vizyonla olur. 2023 için hedeflerimizi ortaya koyduk. Çocuklarımız için 2053 ve 2071 dedik. Ben Cumhurbaşkanı olarak seçime girmiyorum ama biz tribünde seyirci olamayız. Boş duranı Allah ve milletim de sevmez. Milletimize sözümüz var. Hizmet edeceğiz" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ ÖNEMLİ"

Seçimlerde gündemin yeni Türkiye olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"7 Haziran’ın gündemi yeni Türkiye olacak. Başkanlık sistemi ve yeni anayasaya ihtiyaç var. Tüm partilerle bir araya gelindi. Diğer partiler engelledi. Önce onayladılar. Ana muhalefetin başındaki zat bunlar yasalaştıralım dedi. Gidin görüşün dedim. Tamam dedim. Ben tamam deyince yok dedi. Yine bu ihtiyacımız var. Benim teklifim şu. Ben parti ayrımı yapmadan 400 milletvekili verin, bu işi meclis bitirsin diyorum. Her partinin hazırlığı var. STK’larda her kesim birikim de oluştu. Çok süratli bir şekilde yapılır. Bunu kararlılıkla hayata geçirilmesi lazım. Yeni anayasaya kavuşuruz 400 milletvekili olursa. Başkanlık sistemi de gündeme gelecek. Türkiye’de artık ekonomiden demokrasiye kadar bu gömlek bu bedene dar geliyor. Beden küçülmeyeceğine göre gömlek genişleyecek. Artık ülkenin ihtiyacını karşılamayan bu sistemi bırakıp başkanlık sistemine geçmemiz lazım. Hemen diktatörlük diyorlar. Darbecilere geçit vermeyen millet diktatör heveslilerine eyvallah etmez. Onu geçmişte ana muhalefetin öncülüğü yaptı. Milli şef olarak onların kültüründe var. Onların derdi başka. ABD’de diktatörlük mü var? Brezilya’da var mı? Meclis yasa yerine kavga çıkarmaya başladı. Güçlü meclisin olduğu yerde sistem kilitlenmez. Türkiye’ye has başkanlık sistemi olmaz. Bu millet kendisine has bir başkanlık sistemini oluşturamaz mıyız? Bu millete mi güvenmiyorsunuz? Ey denizli yeni Türkiye’yi istiyor musun? Yeni anayasayı istiyor musun? Başkanlık sistemimi istiyor musun? Hepiniz evet dediğine göre işlem tamam."

"KARDEŞLİK İÇİN HAYIRLI OLSUN"

Erdoğan son olarak 21 Mart Nevruz Günü’nü kutlayarak, "21 Mart Nevruz Bayramı’nı tüm ülkemizde kutluyoruz. Nevruz herkese kutlu olsun. Nevruz ağlayan annelerin son gözyaşları olsun. Nevruz barışın dayanışmanın miladı olsun. Biz de geçmişte olduğu gibi olmasın. Molotoflarla her yerin yakıldığı bir nevruz olmasın. Nevrozunuz Nevruzumuz mübarek olsun. Kardeşlik için hayırlı olsun’’dedi.

Erdoğan daha sonra bakanlar ve diğer protokol üyeleri ile birlikte 939 milyon TL’lik yatırımların açılışını kurdele keserek yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 Milli Hakimiyet | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Scripti: CM Bilişim